Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Ahoj. Dnes som išiel kopat jednu ,vodu, asi 20km presun a desat z toho cez horu kedže bolo všade akosi vela fízlov a nechcel som dráždit No hora ma fest vyškolila!! Pár zjazdov z kopca po lade mi pekne dvíhalo adrenalin, radlica na zemi, kolesá v lufte, zadné rameno s pätkami samozrejme ,vyviazané, no neostávalo nič iné len malá dvojka stát na uzávierke a smrt v očiach ono tých šest ton ked sa nekontrolovatelne rúti z kopca vie pekne vystrašit!! Rusák išiel driftom ako wrc-čko Asi nasadím ,ježkou, ako chlapi z lesa. Ale všetko štastne dopadlo,práca urobená, traktor celý...
na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
a jeste nakladani lopatou naopak jako ze odsebe to se lopata nasadi jen naopak a je to nebo je zapotrebi nejake nevim presne co a jak to popsat.je mi jasne ze musim mit tu lopatu co se otevira spodek, tu mam jen je trochu zavarena ale odrezal bych ji.
dekuji nmohokrat za info.
a jeste nakladani lopatou naopak jako ze odsebe to se lopata nasadi jen naopak a je to nebo je zapotrebi nejake nevim presne co a jak to popsat.je mi jasne ze musim mit tu lopatu co se otevira spodek, tu mam jen je trochu zavarena ale odrezal bych ji.
Uff dnes som bol pozriet jednu ,kopačku, 400m odvodnovacej ryhy po pasatvinách našej krásnej zemi kua je to dost šikmo, aby som to hned prvý den neotočil na strechu!!
Ked nakladáš z lopatou naopak tak máš lopatu napevno prichytenú takými pomocnými pásovinami a z piestom otvaraš len dno...jirkasbk píše:na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
ja si myslel ze v tom bude nejaky hacek nevadi pasovinu udelame memuzes mi to namalovat nebo aspon roztec der upne ideal i s fotkoucont33 píše:Ked nakladáš z lopatou naopak tak máš lopatu napevno prichytenú takými pomocnými pásovinami a z piestom otvaraš len dno...jirkasbk píše:na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
niekde mám jednu tú pasovinu original tak ju skusim najsť a namerám to. napíšem potom aj popis ako sa to montuje... len musíš mať chvilu strpenie...jirkasbk píše:ja si myslel ze v tom bude nejaky hacek nevadi pasovinu udelame memuzes mi to namalovat nebo aspon roztec der upne ideal i s fotkoucont33 píše:Ked nakladáš z lopatou naopak tak máš lopatu napevno prichytenú takými pomocnými pásovinami a z piestom otvaraš len dno...jirkasbk píše:na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
cont33 píše:niekde mám jednu tú pasovinu original tak ju skusim najsť a namerám to. napíšem potom aj popis ako sa to montuje... len musíš mať chvilu strpenie...jirkasbk píše:ja si myslel ze v tom bude nejaky hacek nevadi pasovinu udelame memuzes mi to namalovat nebo aspon roztec der upne ideal i s fotkoucont33 píše:Ked nakladáš z lopatou naopak tak máš lopatu napevno prichytenú takými pomocnými pásovinami a z piestom otvaraš len dno...jirkasbk píše:na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
ou kej dekuji predem a co si myslite o tom cerpadle?mam starsi typ A avedle toho maliho je jakoze jeste jedna dira na jiny cerpadlo asi ale tam musi bytnejaka redukce jelikoz dve cerpadla tam nevlezou takze to druhy by se muselo jakoze posunout vic do zadu ke kolu
No dnes má rusák za sebou celkom zaujímavý den 30km presun a 200m vykopanej odvodnovacej ryhy. Držal sa statočne, stál som iba raz lebo mi roztrhlo tú okruhlu gumičku medzi rozvádzačom a hadicou na tom železnom ,prechode, a normálne ohlo tie ,uši, a striekal olej. Za pol hodku problém vyriešený ale musel som volat JCB lebo na rusa to bolo privela, neveril by som ako ešte može byt zamrznutá zem! Ale už kopanie po lúke kde slnko zasvieti išlo celkom v pohode a až nato že mi pri náklone vytekal olej zo serva cez semering kde vchádza tyč volantu do serva !! Ak sa mi podarí v pondelok ešte posledná 100vka tak celkom zaujímavá fuška.
Ahoj, má rus kontrolny šroub na prevodovke? Zdá sa mi že treba doliat olej ale našiel som len vypuštací a nalievací. A kolko tam má cca byt oleja? Vopred vdaka
Vo volante jak maš tu krytku tak nanej je mierka ktoru pichneš cez nalievak, ale inak neviem...Ahoj, má rus kontrolny šroub na prevodovke? Zdá sa mi že treba doliat olej ale našiel som len vypuštací a nalievací. A kolko tam má cca byt oleja? Vopred vdaka
Kontrolna skrutka je na pred prevím zadným kolesom. Z boku na prevodovke su nad sebov dve štvorhranne šrubky, olej ma byť po vrchnú. Ma tam byť 55 litrov oleja.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Vdaka páni za radu skúsim to zajtra pozriet. Dnes som sa zmohol len nato že som odkrútil nalievák a pozrel kolko tam je oleja. Bolo tam cca 12cm na dne čo sa mi síce videlo málo ale doma som mal len 2litre prevodového oleja tak som nalial, zavrel a išiel kopat. Bol som asi 4hod v bočnom náklone a kopal okolo 1000ot a nebolo počut žiadne zvuky ako naposledy a aj rýchloste išli pekne radit. Zajtra ale radšej dokúpim lebo tých spomínaných 55l ho určite tam nie je. Ináč dnes vykopal 100m úplne v pohode len rozsypalo sa mi uloženie na papuči tak ked som sa dvíhal vydávalo to divné zvuky, vyzerá to ako ložisko v pr...li.
Ahojte, tak to výkyvné ložisko mám vymenené. U Bohuša stálo 8,50e ale dal som aj pretesnit celú papuču ked som tam bol nech to už je naporiadku. Pýtal som sa aj na ten šroub na kontrolu oleja tak sú to tie dva štvorhranné ako ste mi radili, čiže spodná je spodná a vrchný vrchná hladina. Takže zatial vdaka všetkým.
Páni včera som bol trhat nejake jablone a kopal základ pod plot a už som stej vole na rameni na nervy, tak som pozeral tu spodnu matku či nieje povolena na otoči ale ta nejde ani pohnut takže asi je dotiahnuta. Ale všimol som si že jedna retaz je pekne našponovana a druha je kus volna, čim to može byt že ju nenašponuje? Napadlo ma či nieje retaz dlha abo čo. Inak piesty otoče som pretesnoval tak neviem....
jirkasbk píše:cont33 píše:niekde mám jednu tú pasovinu original tak ju skusim najsť a namerám to. napíšem potom aj popis ako sa to montuje... len musíš mať chvilu strpenie...jirkasbk píše:ja si myslel ze v tom bude nejaky hacek nevadi pasovinu udelame memuzes mi to namalovat nebo aspon roztec der upne ideal i s fotkoucont33 píše:Ked nakladáš z lopatou naopak tak máš lopatu napevno prichytenú takými pomocnými pásovinami a z piestom otvaraš len dno...jirkasbk píše:na rusovi pouzivam hodne kladivo a to aby pekne klepalo potrebuje spoustu oleje a tusis aji vic otacek motoru nez kopani nebo nakladani lopatou a ptam se tedy co pridat jeste jedno male cerpadlo?tim na mensi otacky dopravim vice oleje ale bude stacit odtekat zpatky do nadrze?myslim male cerpadlo uz tam jedno mam a ze bych tam dal dve bude to takle fungovat a nebo je to hovadina?
ou kej dekuji predem a co si myslite o tom cerpadle?mam starsi typ A avedle toho maliho je jakoze jeste jedna dira na jiny cerpadlo asi ale tam musi bytnejaka redukce jelikoz dve cerpadla tam nevlezou takze to druhy by se muselo jakoze posunout vic do zadu ke kolu