Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Neviete niekto nahodov s čoho je toto čerpadlo? Arnošt ty máš jake čerpadlo na rusovy a koľko litrové? Trošku som sa nudil tak som troška omladil ristrojovku, škoda že nemám foto ako vizerala predtým. A takto vyzera žhavič čo mám v rusovi.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
- Arnošt z Popovic
Tipuji, že přístrojovka vypadala nějak takto (to je moje).
A čerpadla mám čtyři stejná jako to přední na motoru (jedno na motoru a tři na převodovce na takové páskované kostce). Kolik mají litrů, nevím, ale kope na volnoběh. Lepši fotku bohužel nemám.
Žhavičky mám stejné, pokud ji máš někde přepálenou, stačí zaletovat autogenem mosazí a zase bude žhavit.
A ta kostka,co je nad pravým budíkem je pomocný odpor, ten když se ohřeje, tak startuju.
A čerpadla mám čtyři stejná jako to přední na motoru (jedno na motoru a tři na převodovce na takové páskované kostce). Kolik mají litrů, nevím, ale kope na volnoběh. Lepši fotku bohužel nemám.
Žhavičky mám stejné, pokud ji máš někde přepálenou, stačí zaletovat autogenem mosazí a zase bude žhavit.
A ta kostka,co je nad pravým budíkem je pomocný odpor, ten když se ohřeje, tak startuju.
arnošt
JÁ MÁM hlavní čerpadlo tuším 90 litrů bělorus je z roku 1977.
Moja prístrojovka vyzerá rovnako až na tie vymoženosti čo ti na nej nechal poredchadzajúci majiteľ Ja mám žhaviaci odpor vo vnuti pristrojovky a kontrolny žhanič ja nad budikami. Možeš prosím ta hodiť nejaké foto tích čepadiel, že ako su poprepájané, dosť ma to zaujima ako to vyzera originál. Mne bolo hneď divne prečo tam mám toľko deklov, a ono to niekto na jedno čerpadlo.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
- vladi
Zdravim lidi, já tedy nevim, ale já mám velké čerpadlo originál a ty dekle tam mám také. Kolega vedle z vesnice má starší model se čtyřmi čerpadly, tak jsem mohli porovnat. Jediný rozdíl je, že já mám dekliky, jeden mezikus a velké čerpadlo. Asi jako u Škodovky. 50 let stený obal převodovky a jen drobné úpravypedro643 píše:Moja prístrojovka vyzerá rovnako až na tie vymoženosti čo ti na nej nechal poredchadzajúci majiteľ Ja mám žhaviaci odpor vo vnuti pristrojovky a kontrolny žhanič ja nad budikami. Možeš prosím ta hodiť nejaké foto tích čepadiel, že ako su poprepájané, dosť ma to zaujima ako to vyzera originál. Mne bolo hneď divne prečo tam mám toľko deklov, a ono to niekto na jedno čerpadlo.
já tam mám čerpadla 3 v předu na otoč ,packy a radlici potom hlavní na hrabání a za ním ještě jedno malé které pomáhá hlavní pístnici k rychlejšímu nakládání , má svůj vlastní okruh a je ovládané tím spodním rozvaděčem.
-
Bielorus EO 2621
Zdravím kúpil som kopáč Bielorus ma natočených 56OMTH pracoval u cestárov bol to viac menej záložný kopáč...Od roku 2004 ale stoji na jednom mieste vonku potrebujem ho spojazdniť a doviesť domov cca 40km,štartér netočil zobral som ho domov a spojazdnil a teraz som zvedavý čo zas nepojde čo by ste my radili?? ako postupovat aby som niečo nepohukal ked to tolko staalo...
50 let stený obal převodovky a jen drobné úpravy.
šak keď niíečo dobre funguje načo by to menily a vymyšľaly niečo nové
Jak nejsu kružky prilepene, že pojde motor pretočit a je tam dost oleja tak neni ani velice čo pohukat. Hlavne to treba šecko pomaly rozhibat ne hned dat 5ku a jebat plny domov Pripadne ešte možeš odkalovač kuknut aby tam nebola zbytočne voda...Zdravím kúpil som kopáč Bielorus ma natočených 56OMTH pracoval u cestárov bol to viac menej záložný kopáč...Od roku 2004 ale stoji na jednom mieste vonku potrebujem ho spojazdniť a doviesť domov cca 40km,štartér netočil zobral som ho domov a spojazdnil a teraz som zvedavý čo zas nepojde čo by ste my radili?? ako postupovat aby som niečo nepohukal ked to tolko staalo...
Jak maš daj nejake foto, to chcem vidiet ako vizera bielorus s tolko malo Mth....
-
Taak ja sa moc tomu nerozumiem som elektrikar a opravujem plynove kotle tak štarter som vedel opravit ale to ostatne je pre mna problem:)ani neviem kde čo poriadne je a čo sa sčim ovlada nejaka knižka by my pomohla velmi od toho... ja som k nemu prišiel nahodou a bol velky problem ho aj kupit chceli ho zošrotovat...a stymi MTH ma ich natočene na tachometri a či to je pravda to netušim veru:))a foto mam nafotene v mobile chcem si ho sem dat a zas neni to nič moc ale na to že tolko stal na slnku v daždi v mraze tak nevyzera najhoršie akurat že ma krasne popukane pneumatiky ale nafukali sa a držia...ale ked ho odstavili prišiel po svojich a všetko šlo tak by mohol ist len aj brzda je nejaka tvrda aj spojka išla tažko tak neviem neviem ako to dopadne...
Skusit popremazavat tiahla na spojke a na brzdach a snad pomože, bude to určite vsetko stuhnute to je jasne ked to stálo....Taak ja sa moc tomu nerozumiem som elektrikar a opravujem plynove kotle tak štarter som vedel opravit ale to ostatne je pre mna problem:)ani neviem kde čo poriadne je a čo sa sčim ovlada nejaka knižka by my pomohla velmi od toho... ja som k nemu prišiel nahodou a bol velky problem ho aj kupit chceli ho zošrotovat...a stymi MTH ma ich natočene na tachometri a či to je pravda to netušim veru:))a foto mam nafotene v mobile chcem si ho sem dat a zas neni to nič moc ale na to že tolko stal na slnku v daždi v mraze tak nevyzera najhoršie akurat že ma krasne popukane pneumatiky ale nafukali sa a držia...ale ked ho odstavili prišiel po svojich a všetko šlo tak by mohol ist len aj brzda je nejaka tvrda aj spojka išla tažko tak neviem neviem ako to dopadne...
Foto sem možeš dat ak sa ti to podari radi sa pozreme....
oprava- to zadní čerpadlo je tam k něčemu jinímu , ale nevím k čemu tím spodním rozvaděčem sice ovládám tu funkci rychlejšího poyibu hlavní pístnice jenže je to napojený na čerpadlo na motoru.
To zadne čerpadlo by malo byt pomocné ne? Pretože na starych typoch bolo to velke 100l + to malé 32litrove no a na novych typoch bolo jedno 140litrove teda aspon tak by to malo byt.....
-
Tak teda budem riadne mazat čo bude treba:)A ešte neviem aku baterku potrebujem na natočenie stroja mam doma v zalohe 100AH s 800A štartovacim prudom ale kupim aku treba...to foto sem nemožem dat mam to vo vysokom rozlišeni a sem ide dat len do 200kb...
Baterka ti bude stačit v pohode.... ked je dobry motor tak chyti aj na 55AhTak teda budem riadne mazat čo bude treba:)A ešte neviem aku baterku potrebujem na natočenie stroja mam doma v zalohe 100AH s 800A štartovacim prudom ale kupim aku treba...to foto sem nemožem dat mam to vo vysokom rozlišeni a sem ide dat len do 200kb...