Pozor Chlapci! IPO má nový typ Bielorusa a tam sú patky napájaná na veľké - hlavné čerpadlo!!! Malé čerpadlo je len na radlicu a otoč!!!Johny1490 píše:Pokial sa dvihneš na zadnych patkách tak je čerpadlo OK. Ale na 90% to bude piest, pokial neteče tak daj všetky manžety nove a bude v poriadku. Akurat musiš zhodit celu radlicu, pretože spodny čap na radlici proste nevyrazíš, tak vybolcnuješ radlicu a horny čap piestu, odpojiš hadice, vypneš male čerpadlo a z traktorom odideš preč a pretesniš to namieste, je to sice zla robota ale pokial sa ti nechce drbat z virezávanim čapu tak to je jedine riešenieMne tiež to počítadlo funguje i ked je na nom 2855 a to sa mi zdá málo za tie roky. Bodaj by to bola pravda. Ináč s tých ostatných štyroch budíkov mi tiež ide len jeden aj to palivomer Ozaj čo je na chybe ked sa nezdvihnem na prednej radlici? Je to chyba čerpadla alebo treba pretesnit hyd.valec? Prípadne niečo iné? Vdaka za každú radu som v tomto začiatočník.
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
A nefunguje to ani budík mazania motora? Tak to by som opravoval ako prvé. Ja by som mal mať vstrekovacie čerpadlo original ruske ale to veľké čerpado čo je na prevodovke je pravdepodobne česke alebo slovenske lebo pri otvoroch je písane po našemu vstup a výstup.Arnošt z Popovic píše:Mně nefunguje, aspoň si to myslím. Ani mě nenapadlo na to mrknout. Kolik to tak může mít natočeno za 45 let? Ze všech čtyř budíků funguje jen teploměr, a ani na ten moc nekoukám. A vstřikovací čerpadlo mám české, Motorpal a taky to chodí.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
- Arnošt z Popovic
Ipo, mě funguje hydraulika na volnoběh, ale když se chci zvednout na přední radlici, musím přidat více plynu. Než něco rozděláš, zkus to taky. Tady přidávám štítek ze vstřik. čerpadla, a taky budíky.
arnošt
Ahoj páni, fakt je že ked nezaistím pätky alebo radlicu tak do dvoch hodín je jedno aj druhé na zemi no na pätkách sa zdvihnem v pohode na volnobeh na radlici nie. Ale skúsim tomu trochu pridat či to nepomôže. Musím však naliat nemrzku lebo vodu som vypustil ale len dnes tak dúfam že to do rána nestihlo pokazit lebo bolo trochu mínus. Dnes som kupil tak to urobím čím skor. Ináč zarazilo ma že na motore je r.v. 1990. Je to teda už nový typ? Alebo je ten štítok len kus plechu ktorý si nemam všímat? Je to vyrazené aj vzadu pod rozvádzačom a za tým rímska dvojka. ...a vdaka za každú radu ste zatial jediný zdroj informácií, kedže z roboty prídem neskoro a na ostatné vela času neostáva
Ja mam bagr r.v 1990 hranata kabina,pistova otoč bez řetězu a mam předni radlici,zadni vzpěry a otoč pohaněnou malym čerpadlem co je na motoru.Na předni radlici se zvednu v pohodě ale u zadnich vzpěr musim přidat vic plynu a otoč docela v pohodě.Mam třipakovy ovladani zadniho podkopu leva paka otoč,zvedai ramene prava paka otvyrani lopaty,toporo třeti paka je rychlozdvih paky jsou ovladany do křiže + zatim zdarec
Malej problem. Kamarádovi upadla řemenice na motoru a aby ji mohl vyndat potřebuje vyndat nápravu, jenže ten čep co ji drží je totálně zarezlej. ohřál to autogenem do červena a ani se to nehlo co s tím?
cont33 píše:ano tam má byť mierka....MAO píše:a ta merka je kde myslel jsem ze je to ta kridlovka ale tam je akorar sroub s dirouJohny1490 píše:Je tam nato mierka, tretina je asi dost malo.ahoj jak poznam jestli nemam malo oleje v hydraulice mam tak tretinu v nadrzi
Tak jsem dolil skoro 50 litru oleje a hydraulika jde mnohem lip
olej má být 15 cm od vrchu .
ja ho mel tak 45 cmpetr-tom píše:olej má být 15 cm od vrchu .
Vela rusov chodí z vypáleným kusom z toho čapu zo zadu aby sa dal vytiahnuť motor von. Mne sa to tak nepáči... Radsej zhodit radlicu dolu aj tú konzolu čo drží nádrž, potom roztiahnuť ten pomocný rám čo tam je a zhodit celú prednú nápravu.... Ale odpáliť kus toho čapu je rýchlejšie....petr-tom píše:Malej problem. Kamarádovi upadla řemenice na motoru a aby ji mohl vyndat potřebuje vyndat nápravu, jenže ten čep co ji drží je totálně zarezlej. ohřál to autogenem do červena a ani se to nehlo co s tím?
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
pálit to nechcem tak holt o výkendu budeme montovat
.
.
jakou vahu zdvihne rusak ramenem podkopu zkousel jste to nekdo
Soustruh sv 18. Na plny vyložení ramene 1800 kg. A v pohodě šlo to s packama a tak skoro pul plynu.
moj na plné vyloženie ramena tolko nezdvihne. presne ako píšeš ked nezdvíha ramenom tak to pridvihujem na packách ale maximalne tonu. ked chcem niečo tažšie tak zhodím lyžicu dolu a podviažem to na kratšie a potom zvladne aj dve tony ale na nejaké velké premiestnovanie ťažkých bremien to nieje a ked si predstavíš že ked zdvihneš dve tony aj ked len 50 cm nad zem a v tom ti drbne hadica a zhučí to dolu tak je to rana jak svina takže také tažké veci treba nechať na žeriav.... robím to len fakt vo výnimočných prípadoch a nikto nesmie byť blízko bremena......petr-tom píše:Soustruh sv 18. Na plny vyložení ramene 1800 kg. A v pohodě šlo to s packama a tak skoro pul plynu.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
PŘESNĚ TAK NIC SE NESMÍ PŘEHÁNĚT ! Tu tunu to je tak akorát ale stejně by u toho nikdo radši nemá stát.V ruskejch papírech píšou max 500 kg.