Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
MTZ 82

Re: Bielorus EO 2621

#1831 Nový příspěvek od MTZ 82 »

Johny1490 píše:
ta v3s je kamaratova.je to origo M2,len je urobena ako 3s sklapac.super stroj .ja som mal pred tym taky sklapac ale origo V3S S3.
este k rusovi .ten bager ma 18 rychlosti plus 4vzad.ma velku a malu radu a redukciu.ide asi30-35km/h.No ta varecha 80je dost velka.na v3s nalozim asi 8 plnych hliny a ma plno.
18 rychlosti? a nie nahodou 9 rozdelených na dvoje a dve spátečky? tak to mám na pásaku....
Rychlost je slušná to sa mi páči skoro jak JCB :D. Hmmm osem lopat a je vetrieska plna to je paráda
tie rychlosti su take ako si napisal,ale mam este jednu paku redukcie ako na v3s.cesta-teren.ta je pod volantom.

jozef p

#1832 Nový příspěvek od jozef p »

Pozdravujem pánov bagristov . V máji som kúpil Bielorusa do tej doby som v tom stroji nikdy nesedel a preto vás chcem poprosiť o pár rád. Ovládať ho už ako tak viem, ale pri kopaní asi tak hodinu stráca výkon a musím zvýšiť otáčky motora. Je to v čerpadle, oleji alebo stačí pretesniť piesty? Vedľa veľkého olejového čerpadla mán ešte jedno menšie a nikto mi nevie povedať načo slúži . Petky a otoč ťahá čerpadlo vpredu pri motore pri čerpadle, ktoré ťahá servo. Čo sa týka oleja mám dolievať len hydraulický, lebo môžem naliať aj prevodový PP80. Potrebujem pretesniť jeden piest /časom aj ostatné/ a budem vďačný keď mi poradíte nejakú špcializovanú predajňu v okoli Košíc, alebo Prešova alebo internetovu kde zoženiem kvalitné a cenovo prijateľné manžety a okružky a kde vedia aj poradiť. Ďakujem. Ďakujem Vám aj za Vaše videá podľa nich som sa učil kopať.

CBS

#1833 Nový příspěvek od CBS »

s bielorusom moc skúseností nemám, tesnsnia do piestov sú dosť netradičných rozmerov, preto bude najlepšie ak ti niekto odporučí konkrétneho predajcu. Tá strata výkonu bude najskôr čerpadlom, aj keď to môže byť aj piestami, predĺžiť tento čas kým to ide v pohode doliatím oleja na maximum. Osobne by som do hydrauliky nelieval pp80 za studena je huustý a teplý je ako hydraulický.

Johny1490

#1834 Nový příspěvek od Johny1490 »

Pozdravujem pánov bagristov . V máji som kúpil Bielorusa do tej doby som v tom stroji nikdy nesedel a preto vás chcem poprosiť o pár rád. Ovládať ho už ako tak viem, ale pri kopaní asi tak hodinu stráca výkon a musím zvýšiť otáčky motora. Je to v čerpadle, oleji alebo stačí pretesniť piesty? Vedľa veľkého olejového čerpadla mán ešte jedno menšie a nikto mi nevie povedať načo slúži . Petky a otoč ťahá čerpadlo vpredu pri motore pri čerpadle, ktoré ťahá servo. Čo sa týka oleja mám dolievať len hydraulický, lebo môžem naliať aj prevodový PP80. Potrebujem pretesniť jeden piest /časom aj ostatné/ a budem vďačný keď mi poradíte nejakú špcializovanú predajňu v okoli Košíc, alebo Prešova alebo internetovu kde zoženiem kvalitné a cenovo prijateľné manžety a okružky a kde vedia aj poradiť. Ďakujem. Ďakujem Vám aj za Vaše videá podľa nich som sa učil kopať.
To že straca vykon, može byt skutočne čerpadlom pripadne aj olej už može byt po svojej životnosti, pretože nikto ho nemeni, len dolieva. To malé čerpadlo vedla velkeho služi ako pomocne a je prepojene stim velkim to si lahko všimneš.
Inak už od viacerych mam potvrdene že do hydravliky ma ist olej motorovy M6AD (je husty a aj po celodennej smene bager nestrati vykon ako z hydravlickim).
Sady na pretesnenie piestov, a veškeré ND kupiš u p. Bohuša na stranke www.hydro-b.sk máš kontakt stači mu zavolat alebo napisat email a ochotne ti poradí a preda potrebne veci. Sada na pretesnenie jedneho piesta stojí 750korun.

Johny1490

#1835 Nový příspěvek od Johny1490 »

tie rychlosti su take ako si napisal,ale mam este jednu paku redukcie ako na v3s.cesta-teren.ta je pod volantom.
Tak to maš potom taku prevodovku jak ja v pasaku a motor mame tiež rovnaki akurat ja mam 54konoví a ty asi 82k že?
Synchrony ta prevodovka tiež nemá čo?

jozef p

#1836 Nový příspěvek od jozef p »

Vďaka za rady vymeniť hydraulický za motorový ma nenapadlo, ale niečo na tom bude lebo mám ruský kombajn CK4 a v hydraulike mám M6 AD . Ešte k tomu malému čerpadlu ono posiluje to veľké? A dá sa vypnuť? Mám taký pocit,že páka s ktorou sa zapína čerpadlo má dve polohy. / ešte tak zohnať návod na obsluhu a dielenskú knihu/

cont33

#1837 Nový příspěvek od cont33 »

jozef p píše:Vďaka za rady vymeniť hydraulický za motorový ma nenapadlo, ale niečo na tom bude lebo mám ruský kombajn CK4 a v hydraulike mám M6 AD . Ešte k tomu malému čerpadlu ono posiluje to veľké? A dá sa vypnuť? Mám taký pocit,že páka s ktorou sa zapína čerpadlo má dve polohy. / ešte tak zohnať návod na obsluhu a dielenskú knihu/
návod na obsluhu si môžes stiahnuť na tejto adrese.... :friends:
http://bielorus.unas.cz/taxonomy/term/9 ... c76d7e54f6
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Johny1490

#1838 Nový příspěvek od Johny1490 »

Vďaka za rady vymeniť hydraulický za motorový ma nenapadlo, ale niečo na tom bude lebo mám ruský kombajn CK4 a v hydraulike mám M6 AD . Ešte k tomu malému čerpadlu ono posiluje to veľké? A dá sa vypnuť? Mám taký pocit,že páka s ktorou sa zapína čerpadlo má dve polohy. / ešte tak zohnať návod na obsluhu a dielenskú knihu/
No neviem ja mam iba jednu polohu a zapinaju sa obi dve. Načo chceš to malé vypinat aki by to malo vyznam?

Leo

#1839 Nový příspěvek od Leo »

cont33 píše:
jozef p píše:Vďaka za rady vymeniť hydraulický za motorový ma nenapadlo, ale niečo na tom bude lebo mám ruský kombajn CK4 a v hydraulike mám M6 AD . Ešte k tomu malému čerpadlu ono posiluje to veľké? A dá sa vypnuť? Mám taký pocit,že páka s ktorou sa zapína čerpadlo má dve polohy. / ešte tak zohnať návod na obsluhu a dielenskú knihu/
Pánové, dávám dohromady manualy tu na foru, tak se chci zeptat, jestli existují ještě nějaké volně stáhnutelné manualy či jiné materiály na Bielorusy?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

cont33

#1840 Nový příspěvek od cont33 »

Leo píše:
cont33 píše:
Pánové, dávám dohromady manualy tu na foru, tak se chci zeptat, jestli existují ještě nějaké volně stáhnutelné manualy či jiné materiály na Bielorusy?
Nič také som nikde nenašiel ale mám v pláne skusiť naskenovať dielenskú príručku pre original bagre bielorus. len to potrvá a ešte nieje isté či mi ju ten pán čo ju má požičia k tomuto účelu...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Peter768

#1841 Nový příspěvek od Peter768 »

Leo píše:
cont33 píše:
Ja som zase v piatok požičal katalóg náhradných dielov ale len na traktor. Tak to budem tiež skenovať ale v práci keď sa bude dať. Má to 400 strán :D

doca

#1842 Nový příspěvek od doca »

chlapi u nás se ruší mačkač E 301 a prý to má stejný motor jako Bielorus, tak kdyby někdo potřeboval nové srdce do stroje je na prodej - ještě je na mačkači, funkčnost lze předvést na stroji, ještě v létě sekal otavy.

Johny1490

#1843 Nový příspěvek od Johny1490 »

Tento motor do Bielorusa nepasuje!....... Pasuje do traktora MTZ

COBEIN

#1844 Nový příspěvek od COBEIN »

Panove kolik je vaha belorusa starsi typ s kulatou maskou a novejsi s hranatou?
(oba maji temer totozny podkop,nemyslim ten uplne nejstarsi typ s trubkovym podkopem)

a jake ma rozmery?

potrebuju to kvuli autodoprave,jaky kontejner by mi vahove vystacil.
Bělorus EO 2621 , Zetor Super 50

Peter768

#1845 Nový příspěvek od Peter768 »

Podľa knižky: šírka 2,2m / výška v transportnej polohe 3,9m / dĺžka v transportnej polohe max. 6,6m / hmotnosť cca 6ton

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“