WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
Tak jsem se na opravu brzd ještě nedostal.
Jo a ještě jsem se zapomněl zmínit, že když jedu maličko rychleji do záběru nebo brzdím motorem tak do docela hlasitě cvaká někde u převodovky nebo možná i v převodovce. Přesně nevím. Nenapadá Vás co to může dělat? Jinak to jede ale normálně.
Jo a ještě jsem se zapomněl zmínit, že když jedu maličko rychleji do záběru nebo brzdím motorem tak do docela hlasitě cvaká někde u převodovky nebo možná i v převodovce. Přesně nevím. Nenapadá Vás co to může dělat? Jinak to jede ale normálně.
Chcel by som sa opytať či tu mal niekto problem s nohou na ostroweku...vždy keď ho naštartujem tak noha klesa k zemi....neviete čim to je? rozobral som olejovi rozvadzač ale bezvysledne:(( prosim poradte:)
- 1majo2
Páni, mám ´další problém na Ostroweku a to veľká vôľa v otoči ramena podkopu. Neviete niekto poradiť v čom to môže byť? Čo treba rozobrať a čo vymeniť?
Zetor 50 SUPER, Ostrowek KT162, Zetor 7340
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Důvodů může být několik. Mně to lítalo víc jak metr. Největší vůle byla na převodu, totálně opotřebené záběrové kolo. Kupodivu hřeben jsem proměřoval a byl jak nový. To kolo se dá otočit o 180 st.kolem osy, tam je jak nové, protože hřeben chodí jenom něco přes polovinu kola a bylo po problému, nějakou dobu to zase vydrží, pak bude muset být nové.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
majo:
Ako píše Lišák, ešte doporučujem vymeniť manžety v piestoch otoča....môj príspevok na strane 5, pozri foto....
Ako píše Lišák, ešte doporučujem vymeniť manžety v piestoch otoča....môj príspevok na strane 5, pozri foto....
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- 1majo2
V podstate aj som rátal s tým pretesnením, pretože keď som skúšal ramenom potlačiť zeminu do boku, tak to nešlo, aj keď viem že to nebude mať nejak veľkú silu. Ale skôr by ma zaujímalo ako sa dostať k tomu ozubenému kolesu. Čo je potebné rozobrať a vynaložiť pri tom najmenej námahy.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Vytočíš horní šrouby na víčku, víčko odděláš, odjistíš pojistku na matici, povolíš matici a tu vytočíš, odpojíš obě hadice na pístnici, povolíš 4 ks. šroubů ze spodní části otoče a pístnici i s kolem vytáhneš nahoru. Před demontáží si označ důlčíkem na kole a hřebeni polohu zubu vůči hřebenu, po demontáži si na kole označ zub proti tomu, co máš označený, ten budeš dávat do označení na hřebenu. Když si to neoznačíš, budeš mít problém při montáži, abys trefil střed hřebenu, když to dáš mimo, bude ti to na jedné straně narážet do dorazu a na druhou to nedotočíš. Montáž provedeš v obráceném sledu.
Zdravím chlapi,
potřeboval bych poradit. Koupil jsem ostrowka a zjistil jsem,že tam chybí filtr
na hydraulický olej. Co jsem viděl, tak se dáva na sání před čerpalo. Zjišťoval jsem cenu kompletního filtru (držák a vložka)v Chabařovicích a je pro mě drahý. Neporadíte mi někdo,jestli je možné tam dát filtr z něčeho jiného?Např.tatry atd?Sehnal bych ho někde na šroťáku. Diky
potřeboval bych poradit. Koupil jsem ostrowka a zjistil jsem,že tam chybí filtr
na hydraulický olej. Co jsem viděl, tak se dáva na sání před čerpalo. Zjišťoval jsem cenu kompletního filtru (držák a vložka)v Chabařovicích a je pro mě drahý. Neporadíte mi někdo,jestli je možné tam dát filtr z něčeho jiného?Např.tatry atd?Sehnal bych ho někde na šroťáku. Diky
- 1majo2
No ja som menil filter, ale ja ho mám na výtlaku pred rozvádzačom - vzadu(nie pred čerpadlom). Mal som problém zohnať novú vložku, ale kolega mal známeho a náhodou bol v poľsku tak mi ho doniesol. Vložka stála okolo 20€.
Mám tady další dotaz. Otoč se zdá že jde celkem dobře ale teče olej jako zespoda otoče podle hřídele. Předpokládám že to bude někde nějaká manžeta. Kde ale přesně? V pístnicích? Nebo někde přímo na té hřídeli? A případně co vše se musí sundat, abych se k tomu vůbec dostal?
Tak tady je jedna fotka našeho makáče.Sice má jen přední sklo, elektrika je udělaná zatím
jen dobíjení atd.kromě světel. Musíme ještě sem tam něco přetěsnít a sehnat filtr, ale je spolehlivej a to je důležitý. Používáme ho spíš na nakládání a sem tam,když je třeba si zahrabe.
Ještě se dělala oprava středového čepu na nápravě, protože když se člověk rozjel na pětku, nedalo se ho udržet na silnici a kupoval se svislý čep a to oko na něm,které drží písnici na zatáčení a přetěsnily jsme prsa na motoru.
jen dobíjení atd.kromě světel. Musíme ještě sem tam něco přetěsnít a sehnat filtr, ale je spolehlivej a to je důležitý. Používáme ho spíš na nakládání a sem tam,když je třeba si zahrabe.
Ještě se dělala oprava středového čepu na nápravě, protože když se člověk rozjel na pětku, nedalo se ho udržet na silnici a kupoval se svislý čep a to oko na něm,které drží písnici na zatáčení a přetěsnily jsme prsa na motoru.
- 1majo2
Lišák1 píše:Vytočíš horní šrouby na víčku, víčko odděláš, odjistíš pojistku na matici, povolíš matici a tu vytočíš, odpojíš obě hadice na pístnici, povolíš 4 ks. šroubů ze spodní části otoče a pístnici i s kolem vytáhneš nahoru. Před demontáží si označ důlčíkem na kole a hřebeni polohu zubu vůči hřebenu, po demontáži si na kole označ zub proti tomu, co máš označený, ten budeš dávat do označení na hřebenu. Když si to neoznačíš, budeš mít problém při montáži, abys trefil střed hřebenu, když to dáš mimo, bude ti to na jedné straně narážet do dorazu a na druhou to nedotočíš. Montáž provedeš v obráceném sledu.
No tak som včera začal rozoberať otoč, ale zatiaľ som len sdemontoval otoč s piestami. Začal som vyrážať ozubené kolo von s otoče ale nejak mi to nešlo. Nie sú tam žiadne poistky na zaistenie, tak neviem ako to rozobrať a nepoškodiť. Inak už to niekto predo mnou rozoberal, lebo už sú tam stopy po kladive. Viete mi poradiť ako dostať ozubené kolo von s tej otoče? Musím najprv odmontovať aj piesty?
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Kolo není nijak zajištěné, pokud to nejde volně, tak použij stahovák. Jsou tam pouze klínky-pera.
Nebylo by špatné sem hodit nějaké foto toho rozebraného otoče…..
U mě se zdají pístnice na otoči OK ale teče olej jako zespoda z otoče podle hřídele a pak na držák ramene. Nevíte co je v tomto případně nutné vyměnit?
U mě se zdají pístnice na otoči OK ale teče olej jako zespoda z otoče podle hřídele a pak na držák ramene. Nevíte co je v tomto případně nutné vyměnit?
Dobrý den,
můžete někdo poradit kde sehnat těsnění do oken na ostrowka?
Ze Zetru nepasují.
Díky
Pavel
můžete někdo poradit kde sehnat těsnění do oken na ostrowka?
Ze Zetru nepasují.
Díky
Pavel