Historická lesnická technika
Moderátor: Franta.cz
Re: Historická lesnická technika
Už ste videli CAT CHLENGER alebo NH QUADRATRAK ako si to serie po ceste 40 km/h na gumových pásoch?Ale v lesnom teréne kde sa váľajú kmene s priemerom 30 cm a dľžkou okolo 15 m a treba sa otočiť tak tam by asi traktorista spáchal radšej samovraždu ako jazdil s pásakom.Áno na priechodnosť super ale kvalitná pneu v správnom rozmere a dupľovane v reťaziach je veľmi blízko tomu pásu
obzvlast kdyz je sest kol pravda
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Zdravím nemáte někdo nějaký prospekt lesních nástaveb na traktor.Někde jsem viděl prospekt zetor 7745 s tun 40,ale už ho nemůžu najít
- Juraj Suhaj
- Juraj Suhaj
- Juraj Suhaj
- Juraj Suhaj
historia lesnej techniky, zdroj Forstmaschinen buch Nemecko. pekny darcek k narodeninam. LKT tam ma popredne miesto.
-
Moc pěkný
Paráda ten Adler
Nevím, ale tohle mi přijde jako hovadina.ondra smetana píše:Na živo nikdy, furt se to sralo, tak to skončilo vesměs všechno ve šrotě dřív než jsem se narodil. Viděl jsem ho jen v muzeu, přišlo mi to jako super stroj - no, on to vlastně byl taky Zetor Super . Předpokládám, že keruje znamená zatáčí?? Zatáčí to jako pásák, je to pásák, jen místo pásů má 4 kola. Trvale hnaný.pedro643 píše:Vydeli ste niekto neživo ten Zetor SUPER 4x4? Vyzerá jednoducho super s tými rovnakými kolesami. A neviete niekto náhodou ako sa s tým keruje? Či riadne ako na traktore alebo ako na pasáku?
Předně, pásový podvozek má pouze po jednom hnacím kole na straně traktoru, takže tohle vylučuje možnost 4x4, protože přední náprava by nebyla hnaná.
A zadruhé, řídit kolový traktor jako pásák je další nesmysl. To prostě nejde, vyzkoušejte si to koneckonců sami na obyčejném traktoru s rozpojenými brzdami a kolami přímo rovně.
Podlě mě se jednalo o speciál, který pouze vycházel z pásového podvozku, ale měl plnohodnotný pohon 4x4 a natáčečí přední nápravu, ne-li obě. A jelikož tato koncepce nebyla řádně ověřena, přicházeli časté technické problémy. V té době bylo mnohem výhodnější namontovat kolopásovou soupravu na obyčejný traktor...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Smykový nakladačSniper píše: A zadruhé, řídit kolový traktor jako pásák je další nesmysl. To prostě nejde, vyzkoušejte si to koneckonců sami na obyčejném traktoru s rozpojenými brzdami a kolami přímo rovně.
Franto ale šmykač nema jednu pohananu napravu ale hydromotori a to bude myslím rozdiel
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Jenže ten bez problémů funguje jenom ve verzi 4x4 a na rovných plochách a na nízkoprofilových pneumatikách s vysokopevnostní bočnicí.Franta.cz píše: Smykový nakladač
Tenhle balón na Superu by jsi hned sezul...
Každopádně já tento speciál nikdy neviděl, ale zamyslel jsem se nad tím a nesedělo mi to s popisem toho klučiny výše...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
- Kontaktovat uživatele:
ale však ten maly pasak od zetoru označeni tušim 2020 neměl hytromotory měl normali převodovku a fungoval jestli to nebude podobna koncepce.....trikko píše:Franto ale šmykač nema jednu pohananu napravu ale hydromotori a to bude myslím rozdiel
žerik o tom pišem že smykač s Zetorom Caunty je nezmysel na porovnanie uplne ina koncepcia
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...