nevím,protože se o to nezajimam ale když slyším co stim je starostí,tak dekuji pěkně.my přece si taky můžeme nakoupit nebo vzít lesy do pronájmu a dostávat dotacešami1 píše:Ty o nějakých volných ještě víš? Tady u nás je všechno rozebrané.Lakatos80 píše:co mate porad proti zemědělcům?každej má možnost si vzit nejaky ha do pronájmu a brát dotace,pořídit si dobytek a někoho na papirovani
UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp
Sniper píše:Jenže to nesmí!! Tak samo ta obec! No a pokud ano, je třeba informovat finanční úřad, on si už pořádek udělá.vimňouk píše:Zemědělec si koupí vyvážecí vlek, tam o dotacích radši nebudu psát, a aby se v zimě nenudil, tak jde taky do lesa.
Dotace je jedna věc, ale není dotovaný stroj ani palivo určeno na vytváření služeb...
Proč by zemědělec nemohl podnikat i v lese, pokud má na tu činnosti živnost ? A vyvážečku ze zemědělských dotací těžko koupí. A když to koupí za svý, proč je špatný, že jde podnikat ?? A jestli myslíš zelenou naftu, tak je limitovaná. Nelze vykázat jakékoli množství v přepočtu na hektar pole/louky. Takže představa, že pořídí ze zemědělských dotací vyvážečku, celou zimu s ní bude dělat v lese a ještě naftu vykáže jako zelenou, je trochu vedle.
Sniper píše:Teď si přiliju olej do ohně
Zemědělci se serou do lesa, ale nedej bože, že se má přibližovat po vrstvě sněhu přes jejich pole...
No nic, pěkný večer všem...jdu se pokochat mysliveckýma dobrůtkama na zábavě
No evidentně má dotyčný zemědělec špatný zkušenosti, protože když máš louku či pole na dotacích, tak když si např. přes louku nechá rozjezdit cestu nebo rozbahnit kus protože tam byla skládka dřeva, tak má sakra dost problémů s kontrolama.
P.S.: Nikoho tím nenapadám
-
Taky jsem na jaře rozjezdil dvě louky samozřejmě po domluvě s majitelem a ten říkal, že si na dotace z těch pozemků vyjme přímo jen ta rozbitá místa, tak je mu to celkem jedno... Nevím, jestli to tak opravdu jde, nikdy jsem nezkoumal..
v dotacích nějaká tolerance je - jedná se jednoduše o nějaké % z celkové výměry, které nemusí být obdělané, aniž by to mělo vliv na krácení dotace.
Jenže to procento není nijak závratné, zpravidla pokryje nepřesnosti při sečení, rohy pozemků (které 99 % zemědělců kosí dokulata, protože jen pár nadšenců dosíká ručně i rohy) nebo náhodné podmáčení. Představa, že by nebyl problém takto vyřešit rozježděnou cestu + ještě třeba skládku dřeva je nereálná.
Jenže to procento není nijak závratné, zpravidla pokryje nepřesnosti při sečení, rohy pozemků (které 99 % zemědělců kosí dokulata, protože jen pár nadšenců dosíká ručně i rohy) nebo náhodné podmáčení. Představa, že by nebyl problém takto vyřešit rozježděnou cestu + ještě třeba skládku dřeva je nereálná.
-
No rozjezděné to měli středem, tak nevím, jak se s tím popral. Se musím poptat...
to nevadí, jestli je to středem nebo při kraji. Prostě se rozježděná plocha vyjme a je jedno, kde je. Ty jejich satelitní snímky jsou nepěkně přesné a je tam vidět dost podrobností
Neříkám, že to není možné, ale je to obtížné se do procent vejít, protože ta nijak závratně vysoká nejsou.
Taky si nedělám iluze, že při dnešním maximálním tlaku na cenu za těžební práce, jsou těžaři nějak extra ochotní platit uvedení pozemku do původního stavu, případně ho provést vlastními prostředky. Sice jde udělat spoustu práce strojem, ale stejně musí ručně aspoň posbírat kameny a kusy dřeva/větví. A když si k tomu připočteš ještě řešit vyjmutí z dotací (= další papírování).................. To vše může být taky jeden z důvodů, proč zemědělci nechtějí mít s přejezdy v rámci těžby nic společnýho.
Neříkám, že to není možné, ale je to obtížné se do procent vejít, protože ta nijak závratně vysoká nejsou.
Taky si nedělám iluze, že při dnešním maximálním tlaku na cenu za těžební práce, jsou těžaři nějak extra ochotní platit uvedení pozemku do původního stavu, případně ho provést vlastními prostředky. Sice jde udělat spoustu práce strojem, ale stejně musí ručně aspoň posbírat kameny a kusy dřeva/větví. A když si k tomu připočteš ještě řešit vyjmutí z dotací (= další papírování).................. To vše může být taky jeden z důvodů, proč zemědělci nechtějí mít s přejezdy v rámci těžby nic společnýho.
-
Tak tohle nechávám řešit majitele lesa s majitelem louky nebo to taky řeší ten kdo to dřevo kupuje s majitelem louky, ale ten se samozřejmě zahojí na majiteli lesa. Když se předem nějak nedomluví, tak tam vůbec nejedu. Ale co rozjezdím se do původního stavu spravuje a nejsou to jen louky, ale taky lesní cesty.
Tak se tě zeptám trochu jinak,ty víš o nějakých lesích na prodej nebo do nájmu aby ti to pokrylo dotace. A víš třeba jaký je cenový rozdíl mezi hektarem louky a hektarem lesa?Lakatos80 píše:nevím,protože se o to nezajimam ale když slyším co stim je starostí,tak dekuji pěkně.my přece si taky můžeme nakoupit nebo vzít lesy do pronájmu a dostávat dotacešami1 píše:Ty o nějakých volných ještě víš? Tady u nás je všechno rozebrané.Lakatos80 píše:co mate porad proti zemědělcům?každej má možnost si vzit nejaky ha do pronájmu a brát dotace,pořídit si dobytek a někoho na papirovani
Asi zatím nemáš traktor a je ti jedno komu to natěžíš,jesli dotovanému traktoru nebo nedotovanému,ale podle toho co píšeš tak bych řekl že dotovanému.
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!
Proč by zemědělec nemohl podnikat i v lese, pokud má na tu činnosti živnost ? A vyvážečku ze zemědělských dotací těžko koupí. A když to koupí za svý, proč je špatný, že jde podnikat ?? A jestli myslíš zelenou naftu, tak je limitovaná. Nelze vykázat jakékoli množství v přepočtu na hektar pole/louky. Takže představa, že pořídí ze zemědělských dotací vyvážečku, celou zimu s ní bude dělat v lese a ještě naftu vykáže jako zelenou, je trochu vedle.
MŮŽU TI VYFOTIT VYVÁŽEČKU V LESE KOUPENOU NA DOTACE,KOUPIL JI JAKO UNIVERZÁLNÍ NOSIČ NÁŘADÍ S HYDRAULICKÝM JEŘÁBEM,JEDINÝ ROZDÍL JE, ŽE MÁ ROVNOU LOŽNOU PLOCHU. O ZELENÉ NAFTĚ SE TADY NIKDO NEBAVÍ ALE CO TŘEBA TRAKTOR KOUPENÝ NA DOTACE A JEZDÍ PO LESE!
A UŽ SE SNAD NA TOHLE TÉMA ROŠTILOVAT NEBUDU,ASI ZEMĚ MLUVÍ ZÁVIST.
MŮŽU TI VYFOTIT VYVÁŽEČKU V LESE KOUPENOU NA DOTACE,KOUPIL JI JAKO UNIVERZÁLNÍ NOSIČ NÁŘADÍ S HYDRAULICKÝM JEŘÁBEM,JEDINÝ ROZDÍL JE, ŽE MÁ ROVNOU LOŽNOU PLOCHU. O ZELENÉ NAFTĚ SE TADY NIKDO NEBAVÍ ALE CO TŘEBA TRAKTOR KOUPENÝ NA DOTACE A JEZDÍ PO LESE!
A UŽ SE SNAD NA TOHLE TÉMA ROŠTILOVAT NEBUDU,ASI ZEMĚ MLUVÍ ZÁVIST.
Tak klacek měl 7.40 a celej strom 8.80 m3. Když stál,tak jsem odhadoval 10.
Pepo 77 ,tak to jsem byl s odhadem mimo mísu.
Jo byl to slušnej kousek.
mit penize tak by se lesy daly nakupovat o lesich do pronajmu nevim.nekacim pro dotovaný traktor ani jsem vlese nikdy nikoho takoveho nepotkal.když se chce,tak se daj penize v lese vydělat-to ale nijak nemyslim na Tebešami1 píše:Tak se tě zeptám trochu jinak,ty víš o nějakých lesích na prodej nebo do nájmu aby ti to pokrylo dotace. A víš třeba jaký je cenový rozdíl mezi hektarem louky a hektarem lesa?Lakatos80 píše:nevím,protože se o to nezajimam ale když slyším co stim je starostí,tak dekuji pěkně.my přece si taky můžeme nakoupit nebo vzít lesy do pronájmu a dostávat dotacešami1 píše:Ty o nějakých volných ještě víš? Tady u nás je všechno rozebrané.Lakatos80 píše:co mate porad proti zemědělcům?každej má možnost si vzit nejaky ha do pronájmu a brát dotace,pořídit si dobytek a někoho na papirovani
Asi zatím nemáš traktor a je ti jedno komu to natěžíš,jesli dotovanému traktoru nebo nedotovanému,ale podle toho co píšeš tak bych řekl že dotovanému.
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp
Ale jo,dají kolikrát sice záleží na štěstí ale dají.
Kluci, ted jsem se doslechl že na Vítkovsku včera umřel chlap v lese,bylo mu 38let. Tak bacha na sebe!
Kluci, ted jsem se doslechl že na Vítkovsku včera umřel chlap v lese,bylo mu 38let. Tak bacha na sebe!
-
dobrej kviz Pepo jak mas siroky kola na šakalikovi ja pocital ze 480 a řikal sem si spicka je slabsi ale asi širši což