WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
- 1majo2
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
Je to možné, ja tam má síce motorček stierača, ale zadné okno chýba. Nemáte náhodou niekto Takéto okno aj s rámom?
Zetor 50 SUPER, Ostrowek KT162, Zetor 7340
- octaviaman 1
Kluci nahrajte nějaké fotky svých Ostrowků ....
Jsem zvědaví tak nás nenapínejte...
Jsem zvědaví tak nás nenapínejte...
- 1majo2
Ten môj je teraz zapadnutý snehom, takže foto až keď sa sneh roztopí.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Jak to zapadlý sněhem. Já dneska celý den vyvážel sníh od baráku, ať má kam padat další.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
- 1majo2
Ja som ten sneh vyhrnal včera Suprom s radlicou. Ale to už asi patrí do inej skupiny príspevkov.
- 1majo2
Takže prístrojovku už mám pripravenú novú, filter - hydraulický už mám tiež, len keby sa oteplilo, nech sa dá niečo robiť. Ostrowka mám vonku a je tam zima.
Pár dotazů na opravu Ostrowka – prosím poraďte..
V prosinci jsem si s bratránkem koupil Ostrowka. Je sice použitelný ale potřeboval bych na něm udělat pár oprav. V případě že máte někdo nějakou zkušenost tak prosím o radu.
Konkrétně potřebuji toto:
1, jel domů po ose a jedno kolo se celkem hřálo a nakonec to přestalo brzdit.
Opravoval jste někdy někdo u kola brzdu. Co vše se musí sundat? Dá se to při šikovnosti udělat doma?
A ještě v tom kole něco cvaká. Zdá se jako by tam byla nefunkční uzávěrka….
2, Řízení je podle původního majitele udělaný nově. Zdá se že funguje…Jenom se chci zeptat, když stojí stroj na místě tak to řízení zase tak moc lehko nejde. Je to normální? Při jízdě to celkem jde ale jde docela pomalu. (nezatočíte téměř okamžitě) Je to takto u všech?
3, No a snad poslední závada že teče olej u zadního rozvaděče. Pravděpodobně nejvíc když pístnice drží rameno. Třeba při krátkém přejezdu když není rameno zajištěno. Zdá se že to teče u těch jako by zátek, co jsou zepředu při pohled na rozvaděč…Dotaženy jsou 2 šrouby. Průběžně se zdá, že jdou stále dotahovat. Olej ale teče stále. Dá se pod to sehnat někde těsnění?? Nebo jste někdo zkoušel jinou možnost? Něco jako těsnění v tubách atd…..
Jo a ještě nevíte na kolik se pumpují přední a zadní kola?
To je asi zatím vše o čem vím. V případě že máte nějaké zkušenosti prosím o radu. Předem díky všem…
V prosinci jsem si s bratránkem koupil Ostrowka. Je sice použitelný ale potřeboval bych na něm udělat pár oprav. V případě že máte někdo nějakou zkušenost tak prosím o radu.
Konkrétně potřebuji toto:
1, jel domů po ose a jedno kolo se celkem hřálo a nakonec to přestalo brzdit.
Opravoval jste někdy někdo u kola brzdu. Co vše se musí sundat? Dá se to při šikovnosti udělat doma?
A ještě v tom kole něco cvaká. Zdá se jako by tam byla nefunkční uzávěrka….
2, Řízení je podle původního majitele udělaný nově. Zdá se že funguje…Jenom se chci zeptat, když stojí stroj na místě tak to řízení zase tak moc lehko nejde. Je to normální? Při jízdě to celkem jde ale jde docela pomalu. (nezatočíte téměř okamžitě) Je to takto u všech?
3, No a snad poslední závada že teče olej u zadního rozvaděče. Pravděpodobně nejvíc když pístnice drží rameno. Třeba při krátkém přejezdu když není rameno zajištěno. Zdá se že to teče u těch jako by zátek, co jsou zepředu při pohled na rozvaděč…Dotaženy jsou 2 šrouby. Průběžně se zdá, že jdou stále dotahovat. Olej ale teče stále. Dá se pod to sehnat někde těsnění?? Nebo jste někdo zkoušel jinou možnost? Něco jako těsnění v tubách atd…..
Jo a ještě nevíte na kolik se pumpují přední a zadní kola?
To je asi zatím vše o čem vím. V případě že máte nějaké zkušenosti prosím o radu. Předem díky všem…
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
K bodu 1: Úplně stejné jako na traktoru, tedy zvednout, sundat pneu, demontovat portál a v něm je brzda. Doma se to dělá běžně, není tam nic složitého, je to tady na foru popsané.
K bodu 2: Je to v pořádku, celý bagr je podstatně těžší než traktor, takže to servo je takový tupější.
K dalším bodům nemohu radit, nevím
K bodu 2: Je to v pořádku, celý bagr je podstatně těžší než traktor, takže to servo je takový tupější.
K dalším bodům nemohu radit, nevím
Naposledy upravil(a) Lišák1 dne čtv bře 11, 2010 7:34 pm, celkem upraveno 1 x.
AHOJ, ffee
Bod č. 2 riadenie:
Na našom ostrovku na mieste tiež moc ľahko nejde, musím trochu pridať plyn....a máme tam aj dáku vôľu, chcel by som pretesniť piest riadenia. A tiež zatáča trochu oneskorene.
Tlak v pneu: predné 3,5 bar
zadné 1,5 bar (hodnoty pre ostrowek K-162)
Tak nech sa vám darí
Bod č. 2 riadenie:
Na našom ostrovku na mieste tiež moc ľahko nejde, musím trochu pridať plyn....a máme tam aj dáku vôľu, chcel by som pretesniť piest riadenia. A tiež zatáča trochu oneskorene.
Tlak v pneu: predné 3,5 bar
zadné 1,5 bar (hodnoty pre ostrowek K-162)
Tak nech sa vám darí
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- 1majo2
To riadenie tak asi má byť. Mne to ide tiež ťažko. Na to že je tam riadenie Orsta je to dosť slabé. Zvažujem vymeniť čerpadlo riadenia za silnejšie, ale neviem či sa to zlepší, alebo si nevyrobím nejaký problém navyše. Vôľu v riadení mám aj ja. Idem vymeniť gu+ové čapy a potom uvidím. Skúšal som ísť na tom trochu "rýchlejšie", ale po chvíli som zaradil 3.prevodový stupeň a na pol plynu som pokračoval ďalej. Ostrowek sa nedá vo väčšej rýchlosti udržať na ceste.
Děkuji všem moc za info. Tak to řízení bude asi OK.
Momentálně už máme portál rozebraný a zase složený. Až na to že to není nic lehkého na váhu tak to jinak celkem šlo. Opravena uzávěrka (výměna vidličky, kamenů, simerinku a brzdícího prasátka)
Bohužel ale Ostrowek stále nechce ani po odvzdušnění brzdit. Občas se zdá že jde pedál normálně ale pak zase najednou až na doraz. No a někdy to v tom tak zvláště vrže. To bude asi brzdící pumpičkou pod pedálem….Co myslíte?? Koukal jsem ale na to a zdá se jako že tam jsou dvě. Ale zase ke kolům vedou trubičky jednom z jedné. Nevíte na co tam je ta druhá? Na ní se zdá že je namontován jenom spínač brzdových světel.
Také se do převodovky vešlo 20L oleje. No nevím kolik ho tam má být? Ale myslím že tam asi žádný nebyl.
Jo a olej v převodovce je až po zadní portály?? Nebo se lije ještě někudy tam kde je uzávěrka? Jako do ty zadní skříně?
Předem díky za info.
Momentálně už máme portál rozebraný a zase složený. Až na to že to není nic lehkého na váhu tak to jinak celkem šlo. Opravena uzávěrka (výměna vidličky, kamenů, simerinku a brzdícího prasátka)
Bohužel ale Ostrowek stále nechce ani po odvzdušnění brzdit. Občas se zdá že jde pedál normálně ale pak zase najednou až na doraz. No a někdy to v tom tak zvláště vrže. To bude asi brzdící pumpičkou pod pedálem….Co myslíte?? Koukal jsem ale na to a zdá se jako že tam jsou dvě. Ale zase ke kolům vedou trubičky jednom z jedné. Nevíte na co tam je ta druhá? Na ní se zdá že je namontován jenom spínač brzdových světel.
Také se do převodovky vešlo 20L oleje. No nevím kolik ho tam má být? Ale myslím že tam asi žádný nebyl.
Jo a olej v převodovce je až po zadní portály?? Nebo se lije ještě někudy tam kde je uzávěrka? Jako do ty zadní skříně?
Předem díky za info.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Má to dvě samostatné brzdové pumpy a od každé by měla jít trubička na jedno brzdové prasátko. spínač brzdových světel se dá na některý okruh, je jedno na který. Vraž tam novou pumpu, stojí na zetor pár korun a budeš mít pokoj.
Jo také si myslím že je to jediná možnost. Koukal jsem na to, ale nemůžu si pomoc, zdálo se mi že z jedné pumpičky vedou 2 trubičky k oboum kolům + přívod kapaliny.
Já měl na ostrowku taky divně brzdy. Dvě pumpičky - trubička šla z výstupu jedné do druhé a pak do kol zvlášť. Zvláštní systém nevím z čeho. Protože to nefungovalo, a jako náhradní díl jsme ji nesehnal tak jsem to udělal tak jak je to na Zetoru a hotovo. Brzdí to dobře...akorát to při brždění hodně píská no...nevím čím to je...měnil jsem i prasátka a jedno obložení.
Jinak řízení mi jde taky hrozně zpomaleně...vidím že to nám všem....
A ta převodovka jak jsi se ptal...ta je spojená s tou zadní části ve které by normálně byla hydraulika traktoru...stačí to nalít do převodovky...20litrů by možná mohlo sedět....nedávno jsem dolíval do zetora a taky se mi tam vlezlo skoro 18litrů takže jsem jezdil taky skoro na suchu... Jinak vyloženě koncový převod před každým kolem má olej samozřejmě zvlášť
Ať to je dobře jezdí...
Jinak řízení mi jde taky hrozně zpomaleně...vidím že to nám všem....
A ta převodovka jak jsi se ptal...ta je spojená s tou zadní části ve které by normálně byla hydraulika traktoru...stačí to nalít do převodovky...20litrů by možná mohlo sedět....nedávno jsem dolíval do zetora a taky se mi tam vlezlo skoro 18litrů takže jsem jezdil taky skoro na suchu... Jinak vyloženě koncový převod před každým kolem má olej samozřejmě zvlášť
Ať to je dobře jezdí...
Zetor 6718 + Zetor 6711(mix) + Ostrowek
No také se mi to tam zdá nějaké zmatlané a nedává to momentální zapojení smysl.
Něco na tom musíme vymyslet. Zatím to převážně nebrzdí a tak to ani nepíská
Pravděpodobně myslíš, že je zvlášť olej v portálu? Jestli ano tak to vím.
Jo a nevíte někdo o nějaké lžíci 30cm za rozumnou cenu? Mám pouze 50cm a to je celkem dost.
Díky všem za rady
Něco na tom musíme vymyslet. Zatím to převážně nebrzdí a tak to ani nepíská
Pravděpodobně myslíš, že je zvlášť olej v portálu? Jestli ano tak to vím.
Jo a nevíte někdo o nějaké lžíci 30cm za rozumnou cenu? Mám pouze 50cm a to je celkem dost.
Díky všem za rady