HON 053

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: HON 053

#1231 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Řeším teď jednu trošku záhadnou věc.... :jazyk: Když natočím Hona ráno když už teď byvá chladno a zapnu čerpadla tak se někdy stane že páka pojezdu sama skočí do polohy na zpátečku. Je to mžik...stalo se mi to loní v zimě a než člověk zareguje tak jsem byl nacouvanej v hale :pistol: Do plechu se obtisklo to madlo co je v zadu na kapotě. (protože parkuju pod halou nacouvanej hned u stěny)

No a letos ted se to stalo tátoj to same :-/ Tak přemýšlím čím by to mohlo asi tak být? Jak se okulí ohřeje malinko olej už to neudělá. Počítám že to asi musí být v tom voliči páka dopředu N dozadu. Ten by to měl držet ne?

Nestalo se to někomu z vás?

ota

#1232 Nový příspěvek od ota »

Mám ty komponenty zátěžové ragulace vyndaný na ponku. Ten rozvaděč neutrál, dopředu, dozadu má takovou aretační kuličku. U mě byla málo našponovaná. Ta páčka chodila hodně lehce. Mohlo by se stát, že ztuhlej olej přetlačí tu páčku. Ono u toho mojeho rozvaděče co jsem koukal je od té kuličky vyběhaná drážka. Řekl bych, že na zpátečku je to víc vyběhaný. Nevím proč. Já jsem tam dal o kousek delší prožinku a lehce opravil ty dírky pro kuličku, co drží polohu. A složil naspátek.
No jinak je tam vzadu jen píst kterej tahá za páčku hydropojezdu a pak ten ventyl pod pedálem. Ten ventyl jen přerušuje sešlápnutím tok oleje a při sešlápnutí ho pouští do přepadu. Tím to určitě nebude.
Šteloval bych to jak píšeš na ten ventyl s páčkou dopředu dozadu. Je pakárna se k němu dostat. Podlaha musí ven. A uplně nejhorší je, odpojit všechny táhýlka pák. Mám to rozházený a vyřežu tam pro ty páky drážky, aby se nemusely odpojovat.

Fizz

#1233 Nový příspěvek od Fizz »

Ota má pravdu.

Problém s aretací. Už se mi to stalo dopředu i dozadu.

Studeného vzdy startuju s vytaženou spojkou (táhlo vedle sedačky), a při spouštění spojky stojím na levém pedálu. Pokud vím že bude chvíli brumlat mám vyřazeno mezi pracovním a přejezdovým kvaltem. Už se mi totiž i stalo že se z ničeho nic po chvíli rozjel když stál na zvýšeném volnoběhu...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1234 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Jo tak je možné že už to ta kulička nedokáže udržet když je olej stuhlý a má to odpor. No my sme jednou tenhle rozvadeč měli rozdělanej a přetěsňovali ho, ale už si napamatuju jak na tom byla ta kulička. Já ho mám ještě v kabině pod palubovkou ;-) Mám první typ Hona a ten ho měl ještě takhle.

Jinak startuju taky s vyplýma čerpadlama akorát nemačkám teda ten pedál no....nikdy problém nebyl až ted bohužel :) Táta mě vynadal že jsem zapoměl vyřadit polohu zpátečky při zaparkování :vysmech: ale bohužel tím to není jsem mu vysvětlil že už mě to taky takhle vypeklo.

boruvca

#1235 Nový příspěvek od boruvca »

Zdravím pánové,

známý pořídil hona 4x4, ale nejde mu zapnout zadek. Vzduch trubkou proudí až k jakémusi hliníkovému válečku na převodovce - pravděpodobně nějaký ovládací mechanismus. Doufám, že je jen zalehlý. Neměl jste to někdo rozdělané? Dostal jsem se k tomu až za tmy, tak se mi tam nechtělo blbnout s čelovkou. Popř. jestli nevíte, jak se to jmenuje a zda se dá koupit. Dneska to zkusím rozdělat, doufám, že na mě nic nevyteče :smich:

Jinak Hon má na sobě německy popsané štítky a označení HON UN 063.2 - asi měli na vývoz jiné značení. 8)
Zetor Crystal 12045, BSS 09.07 agro, HON 053, HON UN 053.2, mt8-132.2

ota

#1236 Nový příspěvek od ota »

Velkou spoustu věcí koupíš na Slovensku. Už jsem odtamtud objednával. Tady to buďto nemají skladem, nebo za to chtějí nesmyslnou cenu. Kontaktoval jsem pána emailem a on druhý den dával součástky do balíku a volal mi, aby jsme upřesnili objednávku ta jedna věc středový čep zadní nápravy se dělala ve dvou verzích. Ten den to poslal a já to měl za dalši 2 dny doma. U nás jinak 2 měsíce na objednávku za 2x takovou cenu.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“