Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
ano navaril som tam namiesto dna dve retaze také hrubšie a volne a fungujú ako kladivo a zaroven lepšie drobia material a nedovolujú sa mu lepiť na steny...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Tak asi bych to řešil taky takhle..Nemohl by jsi to vyfotit až budeš mít čas?cont33 píše:ano navaril som tam namiesto dna dve retaze také hrubšie a volne a fungujú ako kladivo a zaroven lepšie drobia material a nedovolujú sa mu lepiť na steny...
ok ale chvilu to potrva....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
cont33 píše:ok ale chvilu to potrva....
nevadí počkám..Díky za rady
-
tak baterka doma 135ka, snad bude stacit
a inspiracne video, mozno poznate:
http://www.youtube.com/watch?v=uyVM2l5kAKI
a inspiracne video, mozno poznate:
http://www.youtube.com/watch?v=uyVM2l5kAKI
Video zaujímave, kto vie ako dlho to vydrží motor. A je vôbec to turbo na bager potrebné? Večší význam by som v tom vydel na riadnom traktore. Viac ma zaujíma akym sistémom tam držia dupláky. Neviete o tom niekto niečo?
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
-
na bagri je podla mna zbytocne to turbo a motor ma rezervi, ale zrejme s tym majitel tlacil nieco zvlastne v tazkom terene ked ma dvojmontaz a asi mal problem, kedze motor je vykonovo dost slaby.
Tak pri častom hrnutí to má zmysel, to ma ani nemapadlo. Prve čo ma napadlo keď pred koncom videa sa ukázalo že sa jedna o bager že načo je dobre oturbiť motor keď pri bagrovaní ide pérakticky na voľnobeh ale na radlicu som nejak zabudolkillbydeath píše:na bagri je podla mna zbytocne to turbo a motor ma rezervi, ale zrejme s tym majitel tlacil nieco zvlastne v tazkom terene ked ma dvojmontaz a asi mal problem, kedze motor je vykonovo dost slaby.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Aj tak tá dvojmontáž má opodstatnenie len na krátky úsek tlačenia, res. len na dĺžku traktora po dvojmontáž. Pretože dvojmontáž vytŕča (je širšia ako radlica) a keď sa dostane dvojmontáž na neodhrnutú časť, tak v podstate rus ide len po vonkajších kolesách. A radlica sa dá polámať aj bez dvojmontáže
cele je to kravina... radlicou tlačiš na redukovaných do oleluja aj pri hladkom motore.... pri oturbení ked bude použivať pri tlačení väčšie rýhlosti tak nebude stihať regulovať hlbku a prevodovka pojde za chvilku srať.... Dvojmontaž ma jednoducho na tych vonkajšich dierach a medzikus medzi disky... ale zmysel to tiež nemá teda pokial sa nepohybuje v nejakom bahnitom terene...
...tiež si myslím že to turbo na bieloruse je hlúpost!! A tá dvojmontáž snád len ozaj v bahne prípadne v náklone! Rus na redukcii potlačí aj ,čerta, ...a lyžicu úzku ja mám 20tku asi s poclaina prerobenú na 30tku aby nebola užšia ako rameno. Má aj vyhadzovák, domontoval som dva zuby s JCBčka a ide super.
kolko litrov moze tlacit hlavne cerpadlo pri zvysenom volnobehu?
A druha otazka, je rozvadzac urobeny tak, aby po max otvoreni prepustil cely prietok cerpadla?
Dik.
A druha otazka, je rozvadzac urobeny tak, aby po max otvoreni prepustil cely prietok cerpadla?
Dik.
...skúšam teraz bágrovat na nie uplne vysunutých pätkách a celkom to ide. Je pravda že to viac kolíše ale dá sa to. Viac ma trápi to ranné ,rozbiehanie, kua chodím hodinu pred murármi a ajtak to neviem dostat do prevádzkovej teploty! Najprv motor, potom jedno čerpadlo potom druhé a ked začnem kopat tak prvú polhodinu ajtak všetko strieka ako besné aj dnes bolo -7 a vrchných 15čísel je ako skala, nejde pohnut s ničím, takže velký balvan najprv 10min ,presviečam, pokial ho odlepím a až potom ho premiestnim ale bez bágra sú stratení už to dneska vyzeralo že to majitel ,zabalí, ale... nestalo sa! Tak sa teda trápim ale rus sa drží statočne a kope ako o život.
ohľadom čerpadla - takéto som mal do rezervy, ale už som ho predal, pozri tu, sú na ňom parametre http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... lo#p664051roman79 píše:kolko litrov moze tlacit hlavne cerpadlo pri zvysenom volnobehu?
Dik.
K tomu rozvádzaču - mám ten hranatý typ rusa a ak treba tak pretlakový ventil otvorí a počujem ako tadiaľ tečie (strieka) olej a nič sa nedeje, takže asi je to v pohode.
Máš termostat? Alebo zaťahuješ dečku na chladiči? A ako vieš kedy je prevádzová teplota oleja? Neviem aký máš typ rusa, ale mne sa olej ani cez leto nepodarilo ohriať nad 40°C-a to tam mám teplomer. Je pravda, že som zase moc nekopal. Kde Ti tečie ten olej-na filtroch?ipo píše:...skúšam teraz bágrovat na nie uplne vysunutých pätkách a celkom to ide. Je pravda že to viac kolíše ale dá sa to. Viac ma trápi to ranné ,rozbiehanie, kua chodím hodinu pred murármi a ajtak to neviem dostat do prevádzkovej teploty! Najprv motor, potom jedno čerpadlo potom druhé a ked začnem kopat tak prvú polhodinu ajtak všetko strieka ako besné aj dnes bolo -7 a vrchných 15čísel je ako skala, nejde pohnut s ničím, takže velký balvan najprv 10min ,presviečam, pokial ho odlepím a až potom ho premiestnim ale bez bágra sú stratení už to dneska vyzeralo že to majitel ,zabalí, ale... nestalo sa! Tak sa teda trápim ale rus sa drží statočne a kope ako o život.