Děkujidrevakm píše:Na leve, pred dvermiJosef Chladil píše:a na jake strane kabiny?
HON 053
Moderátor: Franta.cz
-
Re: HON 053 mechanický
- drevakm
- Kontaktovat uživatele:
Cau dvordy, tak jsem dneska koukal na bazosi ze chces strojovnu vymnenit za beloruse.. Co te k tomu vede mohuli se ptat? byl jsi s honem nespokojen?Dvordy píše:Díky moc, parádní popis.
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.
Chci něco, u čeho se u podkopu mohu opřít na bačkorách. Kopal jsem teď trochu ve svahu a musím tam najet bokem, protože zespodu nemohu a když potom otočím ramenem, tak se HON nepříjemně houpe. Navíc potřebuji kopat u zdi a moc mi to nejde. Ideální by bylo něco s přesuvným podkopem, ale to jiná cenová relace. Uvidím, zda se někdo ozve, jinak si HONa nechám. Zatím by to chtěli akorát všichni koupit.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
prodávám přední plášť z HONa - mám to na Aukru.
dyt je kaput,s timhle do kupy jedine s plnym plynem
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
- drevakm
- Kontaktovat uživatele:
Take vas zdravim, Jojo, hona jsem predevcirem prodal, chci jej vymnennit za UNC, hon byl preci jen na moji zahradku prilis rozmnerny, a take diky tomu ze s pritelkyni chceme cast zahrady na pestovani kyticek, a podobnych veci..... Jinak zustal mi jeste Jerabovy Hak na HON 051, je komplet po repasy a mnel jsem ho komplet rozebray, vycisteny, a natreny... \pokud budete mit zajem tak se ozvite.
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
-
Mohu pro majitele HONů nabídnou kapsy z drapáku a kompletní podkop. Pokud by měl někdo zájem napiště SZ
Pánové,vypadá to na výměnu spojky,mám HON 053 s motorem 6701,spojku jsem se snažil seřídit horním okénkem tak aby ty tři packy,které se dotýkají ložiska, měly vůli,bylo to o něco lepší, avšak stále klouže,tak to bude komplikovanější.Návod zde zveřejněný jsem studoval a mám dotaz,opravdu je lepší odpojit převodovku od motoru a sunout ji dopředu?Pod převodovkou mám takový železný "most",ten je potřeba rovněž zdemontovat?Jinak tam prostě překáží vsunutí vozíku,je tak 10 cm pod převodovkou.Je tam ještě čerpadlo olejové a tedy i posilovač řízení,snad ty součásti popisuji správně,rovněž odstranit?Samozřejmě bych to předal odborníkům,ovšem v Teplicích neznám nikoho,takže to vypadá na spoustu otázek a pak ten chirurgický zákrok zrealizuji na dvoře.Spojka je (byla) rovněž ovládána vzduchovým pístkem,elektricky,ten systém přímo tahal za táhlo spojky,nevím jestli to je originál,ani jak to pracovalo,má smysl jej případně řešit?Není to kompletní ale připadá mi to zajímavé ovládání.
chlapi byly aj hony s pohonem vsech kol jake mely cislo
-
co vím tak HONy - což je Hydraulický Otočný Nakladač se s pohonem všech kol nedělali, dělal se až jejich nástupce UN - Univerzální Nakladač a ten má tuším označení UN 053,2 s pohonem všech čtyř kol a UN 053,1 s pohonem dvou kol. rozdíl je i v pohonu, HON je ještě mechanický pojezd a u UN už je pohon hydrostatický - olej jako třeba u ještěrky.
-
Fritz píše:Pánové,vypadá to na výměnu spojky,mám HON 053 s motorem 6701,spojku jsem se snažil seřídit horním okénkem tak aby ty tři packy,které se dotýkají ložiska, měly vůli,bylo to o něco lepší, avšak stále klouže,tak to bude komplikovanější.Návod zde zveřejněný jsem studoval a mám dotaz,opravdu je lepší odpojit převodovku od motoru a sunout ji dopředu?Pod převodovkou mám takový železný "most",ten je potřeba rovněž zdemontovat?Jinak tam prostě překáží vsunutí vozíku,je tak 10 cm pod převodovkou.Je tam ještě čerpadlo olejové a tedy i posilovač řízení,snad ty součásti popisuji správně,rovněž odstranit?Samozřejmě bych to předal odborníkům,ovšem v Teplicích neznám nikoho,takže to vypadá na spoustu otázek a pak ten chirurgický zákrok zrealizuji na dvoře.Spojka je (byla) rovněž ovládána vzduchovým pístkem,elektricky,ten systém přímo tahal za táhlo spojky,nevím jestli to je originál,ani jak to pracovalo,má smysl jej případně řešit?Není to kompletní ale připadá mi to zajímavé ovládání.
máš vlastně jen dvě možnosti, buď posunout reverzní převodovku dopředu, nebo vyndat celý motor i s tou převodovkou, protože ta drží jen na motoru a kdyby jsi chtěl vyndat jen motor, musel by jsi ji tam nějak ukotvit.
vyndávat motor je určitě pracnější - sundat kapotáže, odpojit naftu, elektriku, vodu, chladič, olejové hadice atd, pak nějaký jeřábek na kterém zvedneš motor - s tou převodovkou bude mít tak 500 Kg
já mám ještě ten starší typ, hydraulické čerpadla na posilovač a hydrauliku mám vzadu za motorem poháněné řemeny z kliky, a ani ten železný most, ani posilovač spojky tam nemám, takže nemám představu jak to vypadá, ale pokud to jde sundat, tak bych se o to pokusil a vyměnil spojku ze spodku posunutrim reverzní převodovky.
- kujo12
Ahoj,čím víc používám HON, tím víc mi vadí, že mi nejdou dvě funkce hydrauliky současně.Je to normální, nebo je někde zádrhel, případně jak to co nejjednodušeji pořešit?Dál bych se chtěl zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s tímto hydromotorem.Zatím se mi povedlo zjistit, že by to mělo točit kolem 1500 ot. (dle hydrauliky), ale mě jde hlavně o sílu.Díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
chlapi sháním nějaký manuál či nějaké dokumenty k UN 053.2 díky :-) ...čeká mě nasazení nové převodovky s vývodem na zadní náhon a oné zadní nápravy....to je celkem v klidu ale potřebuju pořešit uzávěrku a brzdy nevim jak to tam funguje tak jestli někdo víte co a jak tak každá rada dobrá at se stim nedrbu