vúbec nerušíš od toho sme tu ked vieme poradíme... No ja som to ešte tak nerobil ale viem že na cholchoze to sudruhovia družstevníci asi pred pol rokom riešili na zetorackom motore. Tam bol blok zožraný od hrdze v mieste kde dosadajú gumičky na vložkách. neviem v akom rozsahu to tam máš prasknuté ty ale ak to nieje nejak vela tak také veci lepia tekutým kovom. Je to nejaké dvojzložkové lepidlo a zatial im to drží.... ja mam blok prasknutý len na boku za čerpadlom a tam so to vyriešil zaplatou z medeneho plechu. Ešte jednu vec by si mohol skúsiť a to by malo zabrať aj bez dalšieho rozoberania motora. Je to prípravok čo sa používal už za 2 svetovej vojny. Je to chemický prípravok čo reaguje zo vzduchom a zalepí miesto kde je unik vody. Mne tiekol chladič a to tk že za hodinu vytielko 10 litrov vody. Kopal som vtedy u jedneho maníka čo tie prípravky predáva a doniesol mi to že aby som to len nalial vyskušal. neveril som tomu ale ked som to tam nalial behom nejakých 5 minút to prestalo tiecť a držalo to vyše roka. ked s ním budem zistím čo je to za sajrajt, Cez vojnu sa to používalo normálne ako prímes v chladiči. pokial je to vo vode tak je to tekuté. až ked sa to dostane na vzduch spolu z teplotou to začne tuhnúť len v mieste uniku. Vraj to dokázalo utesniť aj priestrel po gulke... A už dosť o tom lebo sa citim ako reklamný agent... Ale fakt keby som to nevyskušal tak nebudem o tom písať...Blek píše:Ahoj Bělorusáci
Nedávno jsem se stal majitelem taky traktorbagru bělorus.Je to starší typ, ale už má hranatou masku a servo, motor ma D 65. Koupil jsem ho s tím, že má vodu v oleji, tak jsem ho rozdělal, vyměnil těsnění pod vložkama, pod hlavou a myslel jsem, že vše O.K. ,ale opak je pravdou. Odborníci v tom nechali zamrznout vodu a je prasklý blok. Ze spod, když se podívám, tak teče voda od vložky jakoby k přepážce co je mezi válcema. Víte někdo co s tím, jestli se to dá nějak zavřit, nebo nový blok. Předem děkuji za odpověď a omlouvám se za narušení vaší rozjeté diskuze
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Skus radšej zohnat druhi motor alebo blok, myslim že to bude rozumnejšie. Druhí motor kupiš za 200eur to sa celkom dáAhoj Bělorusáci
Nedávno jsem se stal majitelem taky traktorbagru bělorus.Je to starší typ, ale už má hranatou masku a servo, motor ma D 65. Koupil jsem ho s tím, že má vodu v oleji, tak jsem ho rozdělal, vyměnil těsnění pod vložkama, pod hlavou a myslel jsem, že vše O.K. ,ale opak je pravdou. Odborníci v tom nechali zamrznout vodu a je prasklý blok. Ze spod, když se podívám, tak teče voda od vložky jakoby k přepážce co je mezi válcema. Víte někdo co s tím, jestli se to dá nějak zavřit, nebo nový blok. Předem děkuji za odpověď a omlouvám se za narušení vaší rozjeté diskuze
no ja by som najskor nalial ten sajrajt za nejakých 300korun a počkal čo to bude robiť a popri tom by som si určite ten motor zhánal do rezervy ale pokial to by to fungovalo takto aspon ten rok tak by som mal dostatok času na splašenie toho druhého motora....Johny1490 píše:Skus radšej zohnat druhi motor alebo blok, myslim že to bude rozumnejšie. Druhí motor kupiš za 200eur to sa celkom dáAhoj Bělorusáci
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Díky za rady, hned dneska jsem si koupil ten prostředek do toho chladiče na utěsnění, ale nevěřím moc tomu. Ale snad chvilku by to mohlo fungovat, uvidím. V Měříně je firma, která by ten blok možná i zavařila, ale jestli dám za zavaření tři, čtyři tisíce, tak to bude lepší koupit jiný motor. Bohužel u nás na netu jsem momontálně žádný nenašel. Jestli o něčem víte, dejte vědět, jinak díky. Pak dám vědět, jak dopadla provizorka
nelej tam zase ten bežný sajrajt čo sa dá kupiť na pumpe!!! ten ti isto nepomôže len ti zasere chladiacu sústavu!!! Drvivá väčšina týchto prípravkov je len odrb na zákazníka... Počkaj ešte den a zistím ti presne ako sa to menuje.Blek píše:Díky za rady, hned dneska jsem si koupil ten prostředek do toho chladiče na utěsnění, ale nevěřím moc tomu. Ale snad chvilku by to mohlo fungovat, uvidím. V Měříně je firma, která by ten blok možná i zavařila, ale jestli dám za zavaření tři, čtyři tisíce, tak to bude lepší koupit jiný motor. Bohužel u nás na netu jsem momontálně žádný nenašel. Jestli o něčem víte, dejte vědět, jinak díky. Pak dám vědět, jak dopadla provizorka
Ja tie sračky do chladiča vobec neuznavam, hoci to niekedy pomože ale zasere to celu sustavu a potom može byt problem z prehrievanim atd. TO už ked tak skorj to dat zavarit nejakemu fachmanovi a uvidiš či bude tiec alebo nie.
Ten prasklej blok je problem, zavřit to jde , ale už to nejde opracovat jedině bruskou a jestly je to na blbim mistě , tak se musí motor vyndat rozdělat a položit na tu stranu ,kde je praslina jinak to zavařit nejde. Já mám prasklinu na bloku cca30 čísel .Bylo to zavařený a stejně to začalo tíct , tak sem ten svár vysekal majzlem odmastil vyčistil a zalepil tmelem FORCH K 164 je to samovytlačovaí tmel a je dost drahej asi 700 , ale dělají to samý v tubě jenom nevím číslo ten stojí 250.Je to tmel na motory vodní čerpadla a převodovky ja s tím mažu uplně všechno a když to pořádně omastím , tak to potom dŕží jako čert. Třeba u zetora když je tam dole prasklina nebo je to vyrezlí , tak to nechám odvrtat aš do čitýho materiálu udělám vložku a tu tam na lepidlo nalisuju. Možná by to šlo i u běloruse jenže tady jsou gumičky v bloku motoru a ne na vložce.
ahoj chlapi chtel bych pozadat o pomoc mohl by mi nekdo vyfotit nebo popsat jak vypada spojeni rucniho plynu a nozniho pedalu me se to to rozpadlo a nevim jak to ma vypadat
je to tam nějak spojený jeden jde napřímo a druhej je v takový půlkulatý drážce vyfotím to zejtra až bude světlo.
vlozil bych nejakou fotku nebo video ale nevim jak fotky mam moc velky a video nevim jak vlozit
pošli mi tie fotky na mcdservis@azet.sk zmenším ich a dám ich tu.. môžeš aj video ak to prejde...MAO píše:vlozil bych nejakou fotku nebo video ale nevim jak fotky mam moc velky a video nevim jak vlozit
nejake fotky jsem poslal videa mam moc velky nejdou odeslatcont33 píše:pošli mi tie fotky na mcdservis@azet.sk zmenším ich a dám ich tu.. môžeš aj video ak to prejde...MAO píše:vlozil bych nejakou fotku nebo video ale nevim jak fotky mam moc velky a video nevim jak vlozit
Vyšie som čital že niekto zhaňa motor do rusa. Tu je jeden
http://stroje.bazos.sk/inzerat/7066814/ ... lorusa.php
http://stroje.bazos.sk/inzerat/7066814/ ... lorusa.php
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Pokud je video do 160MB, tak to pošli přes http://www.leteckaposta.cz , pokud je to větší, tak přes http://www.ulozto.cz .MAO píše:nejake fotky jsem poslal videa mam moc velky nejdou odeslatcont33 píše:pošli mi tie fotky na mcdservis@azet.sk zmenším ich a dám ich tu.. môžeš aj video ak to prejde...MAO píše:vlozil bych nejakou fotku nebo video ale nevim jak fotky mam moc velky a video nevim jak vlozit
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Nepotrebuje niekto tie bočné okna čo su označene na fotke? Mam doma zvišne 4 kusy. Na cene sa nejak dohodneme. Foto som použil tu s fóra dufam že to nebude majiteľovi prekažať
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398