HON 053

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Mira007
Kontaktovat uživatele:

Re: HON 053 mechanický

#121 Nový příspěvek od Mira007 »

:D takže pardooon, měl jsem za to že je tam napsano 052 ale je to opravdu UN 053.1, jojo závaží by trochu pomohlo, ale už mám sehnanou nápravu i převodovku, to nenahradí žádné závaží. 8) ..

Mira007
Kontaktovat uživatele:

#122 Nový příspěvek od Mira007 »

jooo ještě taková maličkost, víte někdo? když jedu vpřed a uberu plyn, pořád to jede dopředu, asi rozvaděč pořad pouští do hydromotoru, když chci zastavit musim dat reverzor na zpátečku, přidat a ubrat a zastaví, takže na zpátečku funguje jak má...

Leo

#123 Nový příspěvek od Leo »

Ty mašiny už asi mají své majitele, ty soutěže jsou jen fligna na lidi. Onehdá ukazovali v tv, jak to v polsku prodává armáda formou dražby, a lidi se o ty mašiny málem porvali. A každá mašina měla doklady, i úloženky.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Bruno

#124 Nový příspěvek od Bruno »

Mira007 píše::D takže pardooon, měl jsem za to že je tam napsano 052 ale je to opravdu UN 053.1, jojo závaží by trochu pomohlo, ale už mám sehnanou nápravu i převodovku, to nenahradí žádné závaží. 8) ..
Tak to jo máš hydrodynamický pojezd a my tu máme mechaniku, to by byl dost problém předělat na našich (možná nemožné) - zvednout výše motor, .....?

milan.janousek

Re: Pístnice místo táhla

#125 Nový příspěvek od milan.janousek »

Bruno píše:Tak si pohrávám myšlenkou nahradit nebo spíše vyřadit jednu pístnici a táhlo a nahradit ho pístnicí z vrchu jako na obrázku, k dosažení vetší síly při podkopu, výhodné by bylo i prodloužit rameno podkopu nahoře.
Ahoj
nevím, zda už si to udělal, já to tak už koupil(HON051 - asi). Bylo to uděláno podivně, moc vyložený úchyt, po druhém hrábnutí podkopem to ulítlo jako mrkev, viz foto. Tak jsem udělal nový úchyt, nemělo to ale moc sílu , tak jsem sehnal delší pístnici(1100mm zasunutá, původní byla 900mm) a otočil táhlo a vyvrtal do něj ještě jednu díru dále od osy otáčení, teď už jsem spokojen. Jedna nevýhoda z tohoto řešení ale plyne, musíš při zvedání odklápět vidle, protože to není propojené s otočí, když by si to nedělal tak máš vidle v horní pozici ramena svisle. Mě už to po 3 letech používání nepříjde. Milan
Přílohy
už s novou pístnicí
už s novou pístnicí
po opravě
po opravě
první kopání
první kopání
původní stroj
původní stroj

milan.janousek

#126 Nový příspěvek od milan.janousek »

Dvordy píše:
Bruno píše:Je tu nějaký další majitel tohoto HONA?
Včera jsem se stal také majitelem Hona, zatím jenom jedna fotka, zbytek nafotím. Musím přetěsnit hlavní pístnici a najít někde díru v hadici u brzd.
Ahoj
měl bych dotaz na tebe i na ostatní ohledně hydraulického čerpadla. Já mám na tom svém hydraulické čerpadlo U40xxxx. Má už své nejlepší léta za sebou. Rozdělal jsem to, že to vyměním za jiné, dle čísla ze zadu.Zjistil jsem po demontáži, že mám nějakého mutanta. Ze zadu U40.00.03H 4331.71 a z čela U40.08.02 433.71. Nevíte někdo, co tam bylo montované originál? Navíc to vyndané čerpadlo má vyvrtané v přírubě o 6 děr více, za které to drží. Díky za info.
Přílohy
vzadu_U40A_00_03H_4331_71.jpg
Vpredu_U40A_08_02_4331_71.jpg

Bruno

#127 Nový příspěvek od Bruno »

Podle mě to jsou čísla odlitků. stačí vědět typ U40, který tam mám také (ještě se podívám).

milan.janousek

#128 Nový příspěvek od milan.janousek »

Bruno píše:Podle mě to jsou čísla odlitků. stačí vědět typ U40, který tam mám také (ještě se podívám).
Asi to tak bude. Vyfotil jsem obě, je tam vidět, že to novější má opačně vstup a výstup a má i opačně směr otáčení než motor. Hraju si s myšlenkou to rozdělat a otočit tu zadní část o 180° a točit s ním opačně, tím by to pasovalo na potrubí. Teoreticky by to mělo jít, ale prakticky jsem to neměl rozdělané tak nevím, zda je má úvaha reálná, zda mu to nebude vadit, že běží opačně.Nemáš s tím zkušenost?
Přílohy
U40_2xB.jpg
U40_2x.jpg

Bruno

#129 Nový příspěvek od Bruno »

No počkej tohleto čerpadlo máš ze zadu (pravděpodobně přimo na klikovce) a to já tam nemám, podle mě by to čerpadlo mělo být pouze na posilovač řízení a pak by tam mělo být ještě jedno na zvedání hydrauliky. Tzn. že to čerpadlo je doděláváno pravděpodobně dodatečně při výměně motoru (originál motor Zetor 50 Super). Teď tam máš asi nějakého majora.
Já mám čerpadla obě vedle sebe pod kabinou. A to čerpadlo U40 je hlavní čerpadlo na hydrauliku a servo je čerpadlo menší.
Takže to čerpadlo je zbytečně velké, přikládám jednu fotku jak to bylo vyřešeno jinde.

Teďka si uvědomuji, že kecám Hon 051 má obě čerpadla vzadu na klikovce pokuď byl doděláván i posilovač řízení a HON 053 má obě čerpadla pod kabinou, takže ti nejvíc pomůže ta fotka kterou posílám.
Přílohy
IMG_1512.jpg
Naposledy upravil(a) Bruno dne úte bře 15, 2011 11:43 am, celkem upraveno 1 x.

milan.janousek

#130 Nový příspěvek od milan.janousek »

Bruno píše:No počkej tohleto čerpadlo máš ze zadu (pravděpodobně přimo na klikovce) a to já tam nemám, podle mě by to čerpadlo mělo být pouze na posilovač řízení a pak by tam mělo být ještě jedno na zvedání hydrauliky. Tzn. že to čerpadlo je doděláváno pravděpodobně dodatečně při výměně motoru (originál motor Zetor 50 Super). Teď tam máš asi nějakého majora.
Já mám čerpadla obě vedle sebe pod kabinou. A to čerpadlo U40 je hlavní čerpadlo na hydrauliku a servo je čerpadlo menší.
Takže to čerpadlo je zbytečně velké, přikládám jednu fotku jak to bylo vyřešeno jinde.

Teďka si uvědomuji, že kecám Hon 051 má obě čerpadla vzadu na klikovce pokuď byl doděláván i posilovač řízení a HON 053 má obě čerpadla pod klikovkou, takže ti nejvíc pomůže ta fotka kterou posílám.
Mám tu U40 na klikovce, posilovač zatím nemám. Dodělávám ho teď, ale dal jsem druhé čerpadlo přez řemeny - použil jsem orstu A16 a plánuji vyměnit mechanické řízení za posilovač z IFY(musím ještě vyrobit úchyt). Motor mám originál Zetor 50 Super.

Bruno

#131 Nový příspěvek od Bruno »

Posilovače HON 053 jsou originál "2278HON", což je schoda s posilovači "2278" pro Desta akorát jsou kratší.

milan.janousek

#132 Nový příspěvek od milan.janousek »

To nové čerpadlo jsem rozdělal a zjistil jsem, že by tělo a zadní příruba otočit šla, ale ta druhá s hřídelí má asymetrické těsnění, takže bych neměl z čela těsnění po otočení na vysokotlaké části, ale na nízkotlaké, takže nic. Musím sehnat jiné správné čerpadlo.

Fritz

#133 Nový příspěvek od Fritz »

Ahoj Bruno,děkuji Ti za rady,spojku seřídil kamarád těmi okénky,což má za následek, že nyní funguje,asi to není nastálo,spíš dočasně,takže výměny lamely mne asi nemine,ale zatím to prostě jezdí a spojka přenáší sílu tak jak má(alespoň dle mého úsudku),tzn. když někde zapřu lžíci,myšleno tak abych s břemenem prostě nemohl pouhnout,tak při pouštění spojky má motor tendenci zhnasnout,nikoliv spojka klouzat.Samozřejmě to netrápím,ale zkusit se to musí.Jsem trochu překvapen tím postupem, mám sundavat převodovku a motor zůstane na svém místě?Je to jednodušší?Nemám dílenské vybavení,myslel jsem ale,že motor bych vyndal někde o větev stromu hup-cukem dozadu a nahoru.Nemám zkušenosti s HONem,ani traktory,ale něco jsem už dělal.
Hydraulika normálně funguje,tzn. opřu lžíci na zem a s přehledem zvednu HONa (předek) do výšky. Jinak mám HON 053,ale je kupovaný již před asi dvěma lety,fotky samozřejmě dodám,mám to na takové to chlapské šťourání v zemi, čistě pro vlastní potřebu,mám ktomu pouze a jenom lžíci zubatou,líbila by se mi ještě podkopovka,možná přijde čas.Kromě podkopu mi však schází na něj takovéto vedení hydraulického oleje,ty kovové trubky,co má HON na rameni pro připojení dalšího příslušenství.

Dvordy

#134 Nový příspěvek od Dvordy »

Dvordy píše:Hon 053 + pásy
Nechcete někdo pásy na Hona z toho inzerátu na Aukru, který jsem sem kdysi dával? Tenkrát jsem mu psal, jestli je prodá zvlášť a až teď mi psal, že by je nechal za 10 tis. Bohužel já už posílám peníze do něčeho jiného, tak je nevezmu. Případnému zájemci pošlu kontakt.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

Dvordy

#135 Nový příspěvek od Dvordy »

Nemáte někdo rozměry a detailnější foto úzké lžíce (cca 25cm) k podkopu?
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“