Já mám opačný názor. Nejde jen o finanční záležitost. Je prima mít takového pomocníka na stavbě a to nejen na kopání základů, přípojek, atd. Já jsem ho využíval na veškeré činnosti, skládání krovů a OSB desek z kamionu, zvedání tohoto materiálu na střechu, navážení betonu do věnce, navážení kari sítí, skládání a navážení palet ztraceného bednění, Ytongu, přivážení písku, dělání terénních úprav, dělání a hutnění cesty, když jsem nestíhal používal jsem ho i jako mobilní zdroj světla v noci. Nejlepší na tom bylo, že jsem ho měl kdykoliv k dispozici a ne, kdy měl čas někdo jiný, okamžitě jsem mohl řešit vzniklé situace a tak to je i dodnes. Dnes například odstraňování závějí z cesty. Nyní i když ho již nutně nepotřebuji, tak pokud mne finance nedonutí, tak ho z ruke nedám.octaviaman 1 píše:Ulli :
Nevím, nevím ..
Já měl také před stavbou takové úmýsly, ale je to uplně zbytečné. Základy ti vykope profík s moderním traktorbagrem max .za 4 - 5 h , závoz do desky taky taky tak, pár výkopů kolem domu, na konec terénní úpravy . Všeho všudy byl u mě kterýkoliv bagr 5 x za celou stavbu a dohromady jestli to bylo cenově 20 000 Kč tak to je max.
Všechny služby provedeny profesionálně kvalitně , rychle bez starostí.
Na to bych si traktor bagr určitě nekupoval ...
To traktor s SPZ na dovoz materiálu to je jiné kafe - bez toho si stavbu nedovedu představit
WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
-
- Kontaktovat uživatele:
vydim , ze tomu rozumiete , ci neviete poradit ci polsko ma na to hydrauliku , a ci neviete nejaky polsky bazar aby som sa s nimy mohol poradit
I když to asi není dotaz na mne, pokusím se poradit. Já jsem si nechal dělat repasy čerpadla na Warinského u firmy Silowa hydraulika Tychy-je to vedle Katowic, repasované čerpadlo na Ostrowka jsem koupil na http://www.allegro.pl-internetová aukce, když si zadáte Ostrowek uvidíte co Vám vyleze, ještě snad někde mám vizitku toho prodejce-živí se hydraulikou. Kardan k čerpadlu a nějaké další blbosti jsem kupoval od firmy Prembud. Vše najdete na internetu, když ne tak bych musel pohledat vizitky.velasp píše:vydim , ze tomu rozumiete , ci neviete poradit ci polsko ma na to hydrauliku , a ci neviete nejaky polsky bazar aby som sa s nimy mohol poradit
honzauta
Plne s tebou súhlasím, je to moc užitočný stroj, má všestranné využitie
Náš problém je ten, že nikto v rodine ani známy sa nechystá stavať dom, ani nič iné.
A kúpiť ho za tým účelom, že snáď niekto bude niečo potrebovať....to nám asi peniaze nevráti. Okrem toho stroj je otcov, rodinné pomery sú hrozné..ja bývam na byte, robím v štvorsmennej prevádzke...denne cestujem asi 90 km. do práce, otec je dôchodca, má dosť práce s multicar-25. Ostrowek máme asi 16 mesiacov, nezarobil nám ani korunu....a toho času, čo som mu venoval.
Ešte máme jeden problém, keď ho naštartujeme, niečo v čerpadle alebo v hydraulickom okruhu strašne "stŕpa" , je to taký nepríjemný zvuk...
Neviem, či čerpadlo prisáva vzduch, alebo čo to spôsobuje.
Plne s tebou súhlasím, je to moc užitočný stroj, má všestranné využitie
Náš problém je ten, že nikto v rodine ani známy sa nechystá stavať dom, ani nič iné.
A kúpiť ho za tým účelom, že snáď niekto bude niečo potrebovať....to nám asi peniaze nevráti. Okrem toho stroj je otcov, rodinné pomery sú hrozné..ja bývam na byte, robím v štvorsmennej prevádzke...denne cestujem asi 90 km. do práce, otec je dôchodca, má dosť práce s multicar-25. Ostrowek máme asi 16 mesiacov, nezarobil nám ani korunu....a toho času, čo som mu venoval.
Ešte máme jeden problém, keď ho naštartujeme, niečo v čerpadle alebo v hydraulickom okruhu strašne "stŕpa" , je to taký nepríjemný zvuk...
Neviem, či čerpadlo prisáva vzduch, alebo čo to spôsobuje.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
ursus 63
obvykle rachotí kardan pohonu čerpadla, později začne i přeskakovat na drážkách čerpadla
obvykle rachotí kardan pohonu čerpadla, později začne i přeskakovat na drážkách čerpadla
ursus 73
Jinak já ho mám asi již 2 a půl roku, zatím mě stál asi 100 litrů, ale vzhledem k tomu, že třeba přípojka elektriky cca 150m, kanalizace také tak, základy, stavba cesty 80m, nějaké rybníčky, čistička a spoustu další práce tak je také zaplacený.
Občas nějakou fušku udělám i když neplacenou-výměnou za jinou protislužbu.
Předtím jsem měl pasový bagr Warynski, ten vyšel asi na 120litrů, ale při odbahnění rybníků ušetřil 600 litrů a na konci akce šel za stejné peníze z domu.
Jinak já ho mám asi již 2 a půl roku, zatím mě stál asi 100 litrů, ale vzhledem k tomu, že třeba přípojka elektriky cca 150m, kanalizace také tak, základy, stavba cesty 80m, nějaké rybníčky, čistička a spoustu další práce tak je také zaplacený.
Občas nějakou fušku udělám i když neplacenou-výměnou za jinou protislužbu.
Předtím jsem měl pasový bagr Warynski, ten vyšel asi na 120litrů, ale při odbahnění rybníků ušetřil 600 litrů a na konci akce šel za stejné peníze z domu.
honzauta:
Kardan čerpadla je dobrý, drážkovanie tiež, mal som to rozobraté, keď som opravoval prevodovku... pripadá mi to tak, ako keby "stŕpalo" niečo v tom čerpadle, nepríjemný zvuk sa prenáša po vývodovej trubke z čerpadla smerom k zadnému rozvadzaču.
Pri demontáži motora som mal odpojený kardan z čerpadla, ale hadice som neodpájal. Prekvapilo ma to, že čerpadlom išlo rukou úplne ľahko otáčať. Myslel som si, že čerpadlo je vybehané, zlé. Potom som zmeral tlak čerpadla, ale ten je ok, pri zahriatom oleji tlačilo asi na 170 barov, čo myslím, že je dosť! A ten zvuk vychádza z čerpadla...
K druhému príspevku:
Otcov ostrowek stál okolo 200 000sk, (kúpený bol ešte za koruny) +doprava. Doma sme vymenily spojkové lamely, radiace koleso 2 a 3 rýchlosti, pretesnil som otoč, urobily sme novú bedňu na baterky, kúpili sme nový akumulátor...a ešte niekoľko drobností. Ešte ma čaká pretesnenie piestov podkopu, ale už seriem na to...ani ma to nebaví, keďže osoh z toho nie je žiaden.
Kardan čerpadla je dobrý, drážkovanie tiež, mal som to rozobraté, keď som opravoval prevodovku... pripadá mi to tak, ako keby "stŕpalo" niečo v tom čerpadle, nepríjemný zvuk sa prenáša po vývodovej trubke z čerpadla smerom k zadnému rozvadzaču.
Pri demontáži motora som mal odpojený kardan z čerpadla, ale hadice som neodpájal. Prekvapilo ma to, že čerpadlom išlo rukou úplne ľahko otáčať. Myslel som si, že čerpadlo je vybehané, zlé. Potom som zmeral tlak čerpadla, ale ten je ok, pri zahriatom oleji tlačilo asi na 170 barov, čo myslím, že je dosť! A ten zvuk vychádza z čerpadla...
K druhému príspevku:
Otcov ostrowek stál okolo 200 000sk, (kúpený bol ešte za koruny) +doprava. Doma sme vymenily spojkové lamely, radiace koleso 2 a 3 rýchlosti, pretesnil som otoč, urobily sme novú bedňu na baterky, kúpili sme nový akumulátor...a ešte niekoľko drobností. Ešte ma čaká pretesnenie piestov podkopu, ale už seriem na to...ani ma to nebaví, keďže osoh z toho nie je žiaden.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Tiež som toho názoru, tiež ma to už nebavi všetko natom opravovat pretesnovat a za ten rok co ho mam tak tiez este nic nezarobil tak ma to prestava bavit, a najviac nasere ked napriklad niektore piesty co som pretesnil tecu tak jak predtim tak to je ozaj uz na slak trafenie.ale už seriem na to...ani ma to nebaví, keďže osoh z toho nie je žiaden.
- 1majo2
To strpanie, alebo praskanie od čerpadla som postrehol aj ja na mojom Ostroweku. Prejavilo sa to len za studeného počasia(teplota okolo 0 st.C). Keď bolo teplejšie, tak to nerobilo. Kedže mám tento stroj pomerne krátko, chcem ho teraz cez zimu zreparovať a pripraviť na jar, aby som s ním mohol začať pracovať na výstavbe domu. Tak som začal takými základnými úkonmi ako je výmena mot.oleja, výmena filtrov, oprava el.inštalácie atd. Stroj je vcelku zachovalý(r.v.1990), ale ešte to nie je podľa mojich predstáv. Nemá niekto dielenskú príručku, alebo katalóg ND? Dosť by mi to pomohlo. Mám problém zohnať vložku filtra do hydrauliky, ktorý je vzadu pred rozvádzačom. Predpokladám že to strpanie mohlo byť aj otiaľ, pretože nejaký "majster" dal pod filtračnú vložku tvrdú strunu (pravdepodobne struna spod ventilov) a tá spôsobila demoláciu tejto vložky. Na filtry nie je žiadne označenie a všde kde som stým prišiel len krútia hlavami že taký filter nevedia zohnať. Je na slovensku nejaký predajca ND na tento stroj? Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
Zetor 50 SUPER, Ostrowek KT162, Zetor 7340
-
- Kontaktovat uživatele:
skuste pohladat vizitky , lebo mne naskocilo o internenoch , mozila fire fox a explorer
Na ostroweka zezenes dieli v Polsku ale tuna na SR som este nejakeho oficialneho predajcu nevidel.... Sak daj googel a urcite nieco najdes, a ked tak tak treba dopasovat z ineho stroja, mozno keby si dal foto filtra tak by sme poradili....
1majo2:
-to stŕpanie sa tiež viac prejavuje pri studenom počasí (0 až +5°C), je veľmi hlučné, nepríjemné!
-vložku filtra hydrauliky som už menil, ale to stŕpanie to neodstránilo. Vložka bola roztrhnutá, tiež som si myslel, že keď ju vymením, bude všetko ok. Na slovensku som ju tiež nezohnal, treba skúsiť v poľsku, alebo v česku:
Charvát Jiří <charvatnd@seznam.cz> tel: 00420605718989
"STASTR Paulík" <stastr@mybox.cz> stastr Čáslav- http://www.stastr-caslav.cz/
Pána Charváta môžem vrele doporučiť, mám s ním iba dobré skúsenosti a na tento stroj dokáže zohnať asi všetko! Mne dodal túto vložku a manžety do piestov a do otoča.
Inak tá vložka je: tlakový filter oleja WWF-HD 940, na nej bol nápis KOBYLA GÓRA (výrobca), tá pružina tam bola original....
-neviem o nikom, kto by na slovensku dodával n.d do tohoto stroja...
-na katalóg nd. sa skús spýtať v stastr čáslav, alebo: agro-sever sro. Chabařovice tel: +420 777 168 969 o dielenskej príručke neviem, tiež by sa mi občas zišla.
Ak by si niečo potreboval, kľudne napíš, ak budem môcť, tak pomôžem
-to stŕpanie sa tiež viac prejavuje pri studenom počasí (0 až +5°C), je veľmi hlučné, nepríjemné!
-vložku filtra hydrauliky som už menil, ale to stŕpanie to neodstránilo. Vložka bola roztrhnutá, tiež som si myslel, že keď ju vymením, bude všetko ok. Na slovensku som ju tiež nezohnal, treba skúsiť v poľsku, alebo v česku:
Charvát Jiří <charvatnd@seznam.cz> tel: 00420605718989
"STASTR Paulík" <stastr@mybox.cz> stastr Čáslav- http://www.stastr-caslav.cz/
Pána Charváta môžem vrele doporučiť, mám s ním iba dobré skúsenosti a na tento stroj dokáže zohnať asi všetko! Mne dodal túto vložku a manžety do piestov a do otoča.
Inak tá vložka je: tlakový filter oleja WWF-HD 940, na nej bol nápis KOBYLA GÓRA (výrobca), tá pružina tam bola original....
-neviem o nikom, kto by na slovensku dodával n.d do tohoto stroja...
-na katalóg nd. sa skús spýtať v stastr čáslav, alebo: agro-sever sro. Chabařovice tel: +420 777 168 969 o dielenskej príručke neviem, tiež by sa mi občas zišla.
Ak by si niečo potreboval, kľudne napíš, ak budem môcť, tak pomôžem
- 1majo2
Vďaka zatiaľ za rady. Idem sa pokúsiť k niečomu sa dopracovať, Zatiaľ mi ani google nič nenašiel, ale na základe typu od ursusa73 snáď pokročím. Začiatkom februára mám plánovanú cestu do poľska, tak skúsim sa tam poobzerať. Dnes som bol kúpiť filter motorového oleja a ešte aj ten má iný závit, takže musím vyrobiť nové závitové hrdlo.
Tak zatiaľ
Tak zatiaľ
1majo2
Ak sa môžem spýtať, aký filter si to kúpil, že to nepasuje?
Mal by tam pasovať filter motorového oleja zo zetora, alebo original poľský z URSUS C-360, z tohoto traktora pasujú aj spojkové lamely, treba dva kusy. Inak ostrowek je postavený na podvozku traktora URSUS C-360, ak by si potreboval dáke nd. Ahojj
Ak sa môžem spýtať, aký filter si to kúpil, že to nepasuje?
Mal by tam pasovať filter motorového oleja zo zetora, alebo original poľský z URSUS C-360, z tohoto traktora pasujú aj spojkové lamely, treba dva kusy. Inak ostrowek je postavený na podvozku traktora URSUS C-360, ak by si potreboval dáke nd. Ahojj
- 1majo2
Ten ostrowek je dovezený z maďarska a pravdepodobne tam mechanik použil filter aký mal, ale musel prerobiť hrdlo v konzole filtra. Nový filter mám origo Zetor, ale stúpanie závitu je iné. To že základ stroja je Ursus C360 viem, dokonca viem že je to obdoba nášho Zetora 4011 s drobnými úpravami. Čo sa týka spojky tak zatiaľ ide, ale keĎ som používal prednú lopatu a snažil som sa s ňou tlačiť, tak pri väčšom odpore ostala šmýkať. Možno bude stačiť len nastaviť.