WARINSKY K 162 OSTROWEK

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
honzauta

Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK

#91 Nový příspěvek od honzauta »

Podívejte se na anglické ebay, tam si za těch 2000-2500 liber ten JCB nebo New Holland koupíte v originálním stavu a vzhledem k místní dostupnosti náhradních dílů, opravovaný i originálními náhradními díly. Tyto stroje, které jsou vidět u nás byly také většinou koupeny tam, zde si odloužily nějaké roky na stavbách, potom byly repasovány štětkou a jdou do světa.

honzauta

#92 Nový příspěvek od honzauta »

Jinak ta doprava z UK se dá pořídit i okolo 10000, když se dá poptávka na burzu přepravy. Obvykle tyto mašiny váží okolo 5 t a vejdou se pod plachtu.

Rozhodnutí je však na Vás-štastný výběr.

ulli03

#93 Nový příspěvek od ulli03 »

honzauta píše:Jinak ta doprava z UK se dá pořídit i okolo 10000, když se dá poptávka na burzu přepravy. Obvykle tyto mašiny váží okolo 5 t a vejdou se pod plachtu.

Rozhodnutí je však na Vás-štastný výběr.
Koukal jsem na zahraniční ebay a ty ceny jsou tam opravdu jine, ale přiznám se, že na to si udělat výlet do anglie, shanet dopravu, tak na to opravdu nemam čas a obavám se že ani bych to se svoji angličtinou možná nedal do kupy. Jinak tohle JCB má mít kolem 7 tun. A přeprava z AJ za 10itku mě připadá docela jako pohádka. Ale nepohybuji se v tom, tak to nepopírám.

Každopádně děkuji všem za názory, a v pátek případně dodám nějaké foto.
JCB 3CII

Ursus 73

#94 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj.
Tak Vám predstavím otcovho "kopáka", aspoň pár fotiek... :ohen:
Přílohy
P1010687.JPG
P1010686.JPG
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

ulli03

#95 Nový příspěvek od ulli03 »

Zdravím pánové,
tak sem to JCB nakonec koupil. Zatím co jsem na tom vypozoroval, tak jediná hydraulika kde mírně teče je na pravé pacce, gumy jsou přední špatný a jedna zadní je tak nahraně. Elektriku si budu muset udělat. (při generálce převodovky a diferáku cca 3 roky byla sundaná budka a kabely přestříhli). Při jízdě na 5tku jsou už dost znát vůle v řízení. Ale na hrabaní to myslím zatím vadit nebude. Brzdy jsou OK. Spojka mě připadá také OK (asi vyměněná při GO). Jinak přední lopata a zadní podkop je z JCB 3D (lepší dosah, větší a hlavně to má hydraulické zámky na přesuv podkopu). Škoda jen že to nemá klapačku a vidle. Baterka je OK a startuje to zatím na první cuknutí. Až budu o té mašině vědět víc, tak písnu.
Přílohy
DSC00789.JPG
DSC00788.JPG
DSC00787.JPG
JCB 3CII

Johny1490

#96 Nový příspěvek od Johny1490 »

Taketo JCB mi ponukal jeden za 180tisic, schvalne kolko si dla zan ty???
Ja osobne by som takuto mašinu nechel.... pretoze ked ti prdne niečo na motory alebo na hydravlike tak si nahraný. Posrate manzety alebo nejake cerpadlo pochybujem ze zozenies niekde v ČR len tak.... Tieto stroje tu takmer nevidno teda aspon unas na Slovensku. Drzim ti palce aby sa ti natom nič nekazilo co najdlhsiu dobu... A inak to ze ti nič neteče stoho sa neteš, mne tiez zozačiatku na Bieloruse nic netieklo a po takych troch hodinach ked sa olej zohrial tak zacalo postupne tiect....

ulli03

#97 Nový příspěvek od ulli03 »

Johny1490 píše:Taketo JCB mi ponukal jeden za 180tisic, schvalne kolko si dla zan ty???
Ja osobne by som takuto mašinu nechel.... pretoze ked ti prdne niečo na motory alebo na hydravlike tak si nahraný. Posrate manzety alebo nejake cerpadlo pochybujem ze zozenies niekde v ČR len tak.... Tieto stroje tu takmer nevidno teda aspon unas na Slovensku. Drzim ti palce aby sa ti natom nič nekazilo co najdlhsiu dobu... A inak to ze ti nič neteče stoho sa neteš, mne tiez zozačiatku na Bieloruse nic netieklo a po takych troch hodinach ked sa olej zohrial tak zacalo postupne tiect....
Toz za 180 bych do toho nesel. Me vyslo na 110 litru. No uvidime jak se osveci pristi rok na stavbe. Jinak ND se daj sehnat nekde u Hradce Králové. Telefon me borec od ktereho jsem to kupoval posle. A taky se daj dily poslat z anglie. Ale co se tyče cen, tak nevim ale levny to asi nebude.
JCB 3CII

octaviaman 1

#98 Nový příspěvek od octaviaman 1 »

Ulli :
Nevím, nevím ..
Já měl také před stavbou takové úmýsly, ale je to uplně zbytečné. Základy ti vykope profík s moderním traktorbagrem max .za 4 - 5 h , závoz do desky taky taky tak, pár výkopů kolem domu, na konec terénní úpravy . Všeho všudy byl u mě kterýkoliv bagr 5 x za celou stavbu a dohromady jestli to bylo cenově 20 000 Kč tak to je max.
Všechny služby provedeny profesionálně kvalitně , rychle bez starostí.

Na to bych si traktor bagr určitě nekupoval ... :nene: :nene: :nene:

To traktor s SPZ na dovoz materiálu to je jiné kafe - bez toho si stavbu nedovedu představit :tyty:

Ursus 73

#99 Nový příspěvek od Ursus 73 »

"ulli03"
Nooo, vyzerá dosť dobre, tak nech slúži a robí ti radosť :wink: , nie ako ten náš ostrowek...ked ho otec kupoval, mal kopu rečí o tom, koľko roboty bude mať, a teraz, ked sme ho trochu poopravovaly, kúpili sme mu novú baterku, o robote ani chyru, dokonca sme ho ani poriadne nemali kde vyskúšať :prace: . No a my sa stavať nechystáme, takže nám je úplne na nič :nos: . Okrem toho nebol práve najlacnejší (kupovali sme ho ešte pred krízou, doma je asi 15 mesiacov) a tých črepov už máme dosť. Domov doteraz nepriniesol ani korunu :vztek: .
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Johny1490

#100 Nový příspěvek od Johny1490 »

Nooo, vyzerá dosť dobre, tak nech slúži a robí ti radosť , nie ako ten náš ostrowek...ked ho otec kupoval, mal kopu rečí o tom, koľko roboty bude mať, a teraz, ked sme ho trochu poopravovaly, kúpili sme mu novú baterku, o robote ani chyru, dokonca sme ho ani poriadne nemali kde vyskúšať . No a my sa stavať nechystáme, takže nám je úplne na nič . Okrem toho nebol práve najlacnejší (kupovali sme ho ešte pred krízou, doma je asi 15 mesiacov) a tých črepov už máme dosť. Domov doteraz nepriniesol ani korunu .
No neboj nejste sami, ja som tak isto natom, kupil osm bielorus uz ho mam dva roky za ten cas som ho dal do stavu aspon z casti podla mojich predstav a tiez som si myslel kolko len roboty bude a ze sa zachvilu zaplatí a ono neni nič. A tiez som ho kupil pred krizou drahy jak hovado a aj robota nejaka bola dohodnuta a potom to odvolali lebo ze neni penazí.... :-/

ulli03

#101 Nový příspěvek od ulli03 »

octaviaman 1 píše:Ulli :
Nevím, nevím ..
Já měl také před stavbou takové úmýsly, ale je to uplně zbytečné. Základy ti vykope profík s moderním traktorbagrem max .za 4 - 5 h , závoz do desky taky taky tak, pár výkopů kolem domu, na konec terénní úpravy . Všeho všudy byl u mě kterýkoliv bagr 5 x za celou stavbu a dohromady jestli to bylo cenově 20 000 Kč tak to je max.
Všechny služby provedeny profesionálně kvalitně , rychle bez starostí.

Na to bych si traktor bagr určitě nekupoval ... :nene: :nene: :nene:

To traktor s SPZ na dovoz materiálu to je jiné kafe - bez toho si stavbu nedovedu představit :tyty:
No priznavam ze jak jsem to popsal, tak to mozna vypada dost neuvazene, tak hlavni duvod proc jsem se rozhodl pro koupi a ne pro profika je ten, ze: mam parcelu v kopci a tim padem i dost terenich uprav.
mam pozemek dohromady cca 3500 m2
a v neposledni rade jsem v miste kde zrovna vyrusta 7 dalsích baráku a vsichni budou potrebovat nejake tereni upravy.
Proto jsem se rozhodl takto. Nerikam ze to je spravne rozhodnuti, ale urcitou logiku a hlavne potencial v tom vidim.
Popravde receno jsem chvilku premyslel i o koupi liazky, ale to uz me preslo. Preci jen ty penize netisknu.
JCB 3CII

velasp
Kontaktovat uživatele:

#102 Nový příspěvek od velasp »

chcem sa poradit : z ktoreho zetora pasuje hydraulika na ostrowek k 162

Ursus 73

#103 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Prosím ťa, aká hydraulika? :shock:
Na ostrowku K-162 je hydraulické čerpadlo pripojené krátkym kardanom k remenici klukovky motora, to zabezpečuje tlak oleja pre podkop, pre čelný nakladač aj pre podpery.
Riadenie má samostatné čerpadlo namontované na motore (tam, kde má zetor servočerpadlo).
velasp píše:chcem sa poradit : z ktoreho zetora pasuje hydraulika na ostrowek k 162

velasp
Kontaktovat uživatele:

#104 Nový příspěvek od velasp »

ja chcem z neho urobit traktor na oranie , ako napr zetor 6911 podkop aj lizica je prec , a z ktoreho zetora pasuje hydraulika

Ursus 73

#105 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahá, trochu neskôr mi to došlo, :ano: sorry, nepochopil som to hneď.
Začnem asi takto: ostowek je vlastne zetor 4011 vyrábaný v polsku...
Problém je v tom, že podvozok K-162 je prispôsobený na traktorbager, to znamená, že prestavba na traktor by bola dosť náročná, aj keď nie nemožná. Nestačí len namontovať veko hydrauliky a čerpadlo.
V prevodovke úplne chýba prevod, ktorý poháňa vývodový hriadeľ a hydraulické čerpadlo.
Spojka je síce dvojitá, ale obe spojkové lamely sú na jednej hriadeli, a zabezpečujú pojazd...druhá hriadeľ, dutá, tam nie je.
Túto prevodovku som mal rozobratú, píšem o ostrowku K-162 r. v. 1990.
Ak by si mal dáke otázky, kľudne napíš, ahoj.
velasp píše:ja chcem z neho urobit traktor na oranie , ako napr zetor 6911 podkop aj lizica je prec , a z ktoreho zetora pasuje hydraulika

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“