Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Bielorus EO 2621

#6886 Nový příspěvek od Atlan »

Inak dufam ze tou radlicou si tlacil na redukovanej jednotke (bez redukcie to spojka dlho nevydrzi) , ono treba si uvedomit ze to nieje buldozer, a radlicou sa tlaci len nakyprena zemina co si vykop a nepouziva ako buldozer v nenakyprenej zemi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

MilosSlovak

#6887 Nový příspěvek od MilosSlovak »

majo77 píše: úte črc 18, 2023 9:09 am Dosť málo nabehaných metrov...

Spojka dostáva zabrať najviac práve pri tlačení hliny radlicou, takže tu môže byť prvotný problém, prečo sa to celé pokazilo.

Cez okienko spojkovú lamelu asi neuvidíš.

Brzdový pedál nemôže nijako blokovať spojku, sú nezávislé od seba.

Posilovač spojky - prikladám foto, ako vyzerá. Na schéme je to pozícia číslo 6. Mechanizmus spojkového pedála je na ľavej strane, ako vchádzaš do kabíny, to vieš.
Dakujem pozriem to, teda uz som vlastne pozeral, ked som skusal zatlacat spojku ze ci vzadu pri kolese to nezachyta niekde o nieco, ale sa mi zdalo vsetko v poriadku, tak asi to nebude tym posilovacom, ale este skontrolujem....

Dakujem este raz za info o posilovaci

MilosSlovak

#6888 Nový příspěvek od MilosSlovak »

Atlan píše: úte črc 18, 2023 9:25 pm Inak dufam ze tou radlicou si tlacil na redukovanej jednotke (bez redukcie to spojka dlho nevydrzi) , ono treba si uvedomit ze to nieje buldozer, a radlicou sa tlaci len nakyprena zemina co si vykop a nepouziva ako buldozer v nenakyprenej zemi.
Ano, na redukovanej, na tom pozemku sa ani inak neda kedze to je v kopci. Zrovnaval som len vrcholky kopcekov, take skrabanie travnatej mace, aby sa to lahsie kosilo. Kedysi tam boli pasy vinica. Naviac bolo po dazdi, islo to pomaly aj ked by si do toho kopal nohami.

Obrázek

majo77

#6889 Nový příspěvek od majo77 »

No tak podľa fotografie miesta si nemal použiť radlicu na tlačenie pred sebou, ale na zrovnávanie na spiatočke.

Dáš pomalú/redukovanú spiatočku, radlicu pustíš čo najviac dole (až zodvihne predné kolesá) a cúvaš. Tým vieš tú trávu "pokosiť" radlicou, ostane len zrovnaná hlina s koreňmi trávy.

Ako píše Atlan, tlačiť radlicou môžeš iba nakyprenú, čerstvo nakopanú hlinu. Ryť do svahu na lúke si môže dovoliť naozaj iba Stalinec... to by som nerobil ani s JCB-čkom.

Tým pádom je viac-menej isté, že odišla spojka. Treba stroj nejako odtiahnuť na dvor a tam ho rozobrať.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6890 Nový příspěvek od Atlan »

Fotka asi klame, ale my sme to normalne vytiahli zetorom, tusim ani predny nahon nemal.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

MilosSlovak

#6891 Nový příspěvek od MilosSlovak »

Atlan píše: stř črc 19, 2023 10:12 am Fotka asi klame, ale my sme to normalne vytiahli zetorom, tusim ani predny nahon nemal.
Hej fotka klame, je to celkom svah....

Nenasiel som na fore ako treba rozobrat ten motor, hladal som slova spojka, lamela. K spojke naslo len nove vysledky co som zacal ja temu. Neviete teda poradit ako vymenit lamelu? Treba dat dole aj radlicu? Na co si davat pozor pri vytahovani motora? Nejake tipy triky.... Vopred dakujem...

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6892 Nový příspěvek od Atlan »

Skus hladat pruspecvky v teme bielorus pod mojim nickom

MilosSlovak

#6893 Nový příspěvek od MilosSlovak »

majo77 píše: stř črc 19, 2023 8:24 am No tak podľa fotografie miesta si nemal použiť radlicu na tlačenie pred sebou, ale na zrovnávanie na spiatočke.

Dáš pomalú/redukovanú spiatočku, radlicu pustíš čo najviac dole (až zodvihne predné kolesá) a cúvaš. Tým vieš tú trávu "pokosiť" radlicou, ostane len zrovnaná hlina s koreňmi trávy.

Ako píše Atlan, tlačiť radlicou môžeš iba nakyprenú, čerstvo nakopanú hlinu. Ryť do svahu na lúke si môže dovoliť naozaj iba Stalinec... to by som nerobil ani s JCB-čkom.

Tým pádom je viac-menej isté, že odišla spojka. Treba stroj nejako odtiahnuť na dvor a tam ho rozobrať.
Fotka je robena tyzden horucav co tam ten bielorus stoji, tak to vyzera ako kamenna hlina, ale predtym bolo poprsane a islo to lahko dole, bral som len tie vrchne travy, tie kopce maju 15cm max, a aj na nich som bral len vrch. Ano, skrabal som to na spiatocke s kolesami hore... dole som siel s s kolesami aj radlicou normalne polozenou na zemi, lebo by som ten bager nezabrzdil... niekde by som nasiel asi aj video...

Nevies prosim poradit ohladne rozoberania? A ked uz budem vymienat lamelu, neoplati sa vymenit aj nieco ine, co by mohlo neskor vyrobit dalsi problem? nejake tesnenie, gufero, atd? Budem to robit vsetko na tej luke, ako na fotke. mozno ak sa mi podari niekoho splasit kto by sa tam dostal, a vedel ho vytiahnut, tak aspon taka uzka rovinka je na vrchu, skusim aspon tam ho dostat.

MilosSlovak

#6894 Nový příspěvek od MilosSlovak »

Atlan píše: stř črc 19, 2023 10:59 am Skus hladat pruspecvky v teme bielorus pod mojim nickom
Ked som si zadal tvoje prispevky, tak mi naslo 593 stran :) To je skoro cele forum :)

Tak som si zadal vyhladavanie takto:
Obrázek

a nic nenaslo...

majo77

#6895 Nový příspěvek od majo77 »

Niečo o výmene spojke je písané napr. tu na strane 324:
viewtopic.php?p=1221634

A ešte trocha tu:
https://www.bagermajster.sk/forum/stave ... so_spojkou

jack1111

#6896 Nový příspěvek od jack1111 »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

jack1111

#6897 Nový příspěvek od jack1111 »

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Myslim ze uz byl čas na G.O.

jack1111

#6898 Nový příspěvek od jack1111 »

Pánové neznáte nekdo utahovací momenty klika ojnice hlava? nejak se mi nedaři to dohledat. Díky

pedro643

#6899 Nový příspěvek od pedro643 »

Na ulož to si stiahni návod a tam nájdeš uťahovacie momenty.

pedro643

#6900 Nový příspěvek od pedro643 »

Jack1111 môžeš mi pomerať staré vložky? Ide mi o vonkrajšie rozmeri

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“