Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
Povolit na pieste co chces vytiahnut, trubku co je blizsie k zadnej casti traktora(otoca) vypnut motor, potiahnut paku otacania ramena. Kedze uz mas retaz nahodeny na kolese otocca a traktor mas v rovine, vyber bolcen a opatrne posun rameni do strany, vytiahne sa ti piest, a vytecie troska oleja. Dolezite je mat traktor v rovine, aby sa rameno samovolne nevybralo na niektoru stranu a neohlo dvere na aute
Hlavne nasad retaz tak aby bol v strede. A islanotoc na obe strany rovnako.
Dolezite je potom dotiahnut trubku a pred akymkolvek pohybom otoca zavriet alebo otvorit lopatu na doraz aby doslko k naspanovanie retaze otoca, bez toho moze dojst k vypadnutie retaze alebo sa ti niekam samovolne pohne rameno otca.
Hlavne nasad retaz tak aby bol v strede. A islanotoc na obe strany rovnako.
Dolezite je potom dotiahnut trubku a pred akymkolvek pohybom otoca zavriet alebo otvorit lopatu na doraz aby doslko k naspanovanie retaze otoca, bez toho moze dojst k vypadnutie retaze alebo sa ti niekam samovolne pohne rameno otca.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Zdravím chlapi,
koľko zodvihne Bielorus na ramene? Má to niekto reálne odskúšané?
Budem prekladať nejaké palety s materiálom, a nerád by som ohol piestnice alebo niečo zlomil.
Dík.
koľko zodvihne Bielorus na ramene? Má to niekto reálne odskúšané?
Budem prekladať nejaké palety s materiálom, a nerád by som ohol piestnice alebo niečo zlomil.
Dík.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ked je vsetko dobre nastavene nic neohnes, co ale realne hrozi ze preklopis traktor. Normalne dvihnes bremeno a ked vytocis rameno predok pojde do vzduchu a traktor na stranu. A viacej ako betonova skruz nezdihnes, res zdvihnes len hlavnym piestom, nie dvojickami.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nepodrzia, pac rameno, lopata a nasada nieco vazia, a ked tam este nieco zavesis, tak uz to je cez. A ked pojdes otocom za petku tak tutovka problem.
Ked to dvihnes brrmeno dvojickami este sa da. Proste to nieje na to urcene. A nie ze ta napadne odpetkovat a pohnut sa s niecim zavesenym na konci.
Fotka je pekna, len nema to uviazane na konci, a v predu v ma navyse v lopate nejake betony, ved pozri ako ma stlacene zadne gumy. Hlavne nesmies mat polamany predny ram
Ked to dvihnes brrmeno dvojickami este sa da. Proste to nieje na to urcene. A nie ze ta napadne odpetkovat a pohnut sa s niecim zavesenym na konci.
Fotka je pekna, len nema to uviazane na konci, a v predu v ma navyse v lopate nejake betony, ved pozri ako ma stlacene zadne gumy. Hlavne nesmies mat polamany predny ram
Ahoj.
Děkuji za radu ohledně toho řetězu otoče. Už je tam, odvzdušnit a jede se.
Děkuji za radu ohledně toho řetězu otoče. Už je tam, odvzdušnit a jede se.
- Killer Koly
je tohle opravdu cerpadlo na belorus? prijde mi to zrcadlove otocene, jako by bylo na levou stranu
https://aukro.cz/vstrikovaci-cerpadlo-b ... escription
https://aukro.cz/vstrikovaci-cerpadlo-b ... escription
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Je to čerpadlo na Bielorusa a je zrkadlovo otočené. Najskôr to bude čerpadlo na nejaké MTZ
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Ahoj, chtěl bych se optat zkušených. Mám Bělorusa jen ke stavbě, ale dolevam a svaruju, když je potřeba . Inu k tématu. Kopu a chci se přesunout a najednou mi nejde zvednout radlice. Nejde tedy okruh patky, radlice, otáčení podkopem. Nikde to nestrika, takže narušen okruh by neměl být, napadlo mě, když jsem kopal, tak jsem se bořil a jezdil v kolejich a drhnul spodkem, kde jsou pístnice otoce.
Ještě možná jedno vodítko. Všiml jsem si chvilku před tím, že hydraulika začla dělat skřípavý až mlativy zvuk při dosažení konce pístu (dříve si jen foukl nebo se pridusil, nejsem si teď jist). Nevíte co se mohlo stát? Popřípadě co zkusit aby jsem to více otestoval, co tomu je? Díky moc za rady
Ještě možná jedno vodítko. Všiml jsem si chvilku před tím, že hydraulika začla dělat skřípavý až mlativy zvuk při dosažení konce pístu (dříve si jen foukl nebo se pridusil, nejsem si teď jist). Nevíte co se mohlo stát? Popřípadě co zkusit aby jsem to více otestoval, co tomu je? Díky moc za rady
Skus pozrieť či sa ti nejakým zázrakom nevyplo čerpadlo na motore.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Zkusil jsem jej vyřadit a zařadit páčkou na něm. Zařadit při chodu nešlo, jak se točil motor (kolečka nechtěla zapadnout). Tak jsem vypl a zařadil. Takže se zdá, že je poháněno.
Keď píšeš že vydávala hydraulika škrípave a mlátive zvuky nemohlo umrieť čerpadlo? Skúsil by som napojiť tlakomer na rozvádzač a zmerať tlak aký dáva čerpadlo
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Spina, gumicka v poistnom ventilenrizvadzaca pod pristrojovkov. Vyticit 3 m8 skrutky vytiahnut von a vycistit.
Je to také možné, že umřelo čerpadlo, ale nevím kam napojit tlakoměr. Na hlavním okruhu jej mám, ale kde se napojuje na ten přední? ......Zkusím se za hoďku podívat pod tu pristrojovku, i když moc nerozumím tomu co mám hledat. Díky za reakce!
Nedávno som mal rozobratý predný rozvádzač na jednotlivé činitele. Čistil silom ho a pretesňoval. V červenom krúžku je miesto kde sa napája tlakomer v žltom je poistný ventil. Tlak v systéme sa nastavuje tým čo je žlto zakrúškovane v pravo na fotke. Ak nemáš tlakomer tak si odpočítaj závity/ otočky skrutkovačom pri vytáčani potom to pri skladaní vráť späť. Možno pre niekoho banalita ale pomôže to