Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
Vyfukaj vzduchom okolo vstrekov. A nakvapkaj hydraulicky olej alebo prestrekni WD kazdy 2 den, a za 10 dni ich vyberies.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
M6AD
Dexoll, Mogul, Agropol či to je jedno aký? A niekde som ešte videl označenie 30 w a letný alebo zimný?
Môže byť aj tento?
https://www.agropol.sk/nasa-ponuka/mine ... fEQAvD_BwE
Či to je úplne jedno. Niekde som čítal, že do týchto starých strojov treba olej ktorý nerospúšťa zapekance resp. usadeniny v motore aby tie potom niečo neupchali a nezadreli motor tak preto sa pýtam?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Neviem lial som do oboch m6ad (tusim ze aj z agropolu som mal sud) a ani jeden neklakol, zatial, navyse ten sud vyuzijes lebo 120l ci kolko ide do hydrauliky
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Výrobca resp. značka oleja nie je dôležitá.
Ja osobne dávam Dexoll špecifikáciu 10W-40, no tento rok asi dám Paramo Trysk.
Predsa len cena oleja je asi podstatnejšia, ako značka.
Ja osobne dávam Dexoll špecifikáciu 10W-40, no tento rok asi dám Paramo Trysk.
Predsa len cena oleja je asi podstatnejšia, ako značka.
Já dal cat deo 15w30
- Killer Koly
co presne se ti roztrhlo? a ktere cerpadlo konkretne? me se roztrhly ty hlinikove segmenty v hlavnim cerpadle, pricinu jsem nikdy nezjistilMajkls150 píše: ↑pon dub 05, 2021 10:09 pm Chlapy nezlobte se že takto otraviji ale bojím se že se mi to čerpadlo zase rozlitne už se mí to právě stalo úplně nové a je v háji.Takze jsem koupil zase nové a bojí se stim stelovat . trochu jsem to přitáhl trochu bagruje ale stále nemá sílu. Řekl bych že je to i nak hlučné na nové čerpadlo... opravdu se bojím aby se opět nerozrrho
Popravdě komu to řeknu tak nechape že prasklo rád bych našel závadu aby fungoval jak má filtry v nádrži jsem vyčistil a nevím kde je problém
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Roztrhlo se velké hydraulické čerpadlo přímo v uchycení na rám ty čtyři šrouby
Třeba je možné že byl vadný kus ale nechápu že je další nové docela hlučné olej je také nak rychle zahřátý
Ja mám v hydraulike zatiaľ hydraulický lebo som ho mal k dispozícií ale rozmýšľal som tam dať tiež motorový m6ad vraj sa dáva kvôli prípadnému úniku do motora aby ho nezadrelo?
A tie čísla 10W-40 alebo 15W-30 ... to je označenie hustoty, viskozita alebo čoho alebo lepšie sa opýtam treba to riešiť či to je jedno aké má z týchto označení označenie?
Cat Deo 15W-30 neexistuje... Je buď 15W-40 alebo 10W-30. Sú to obidva oleje pre nové typy motorov, s triedou špecifikácie API CK-4 (od roku 2016), použiteľná spätne aj pre motory od roku 1998.
Olej M6AD, ktorý potrebuješ, má triedu API SC/CB, čo sú staré motory.
Novým typom oleja neurobíš z Bielorusa Caterpillar :-)
Pred 15-20 rokmi prešli Bardejovské štát. lesy pod Prešov a riaditeľov syn kšeftovať z olejmi BP. Tak do T815 T 148 a Lkt začali dávať tie nové oleje a výsledok bol že zo 17 Tatier 12 motorov zadrely a 4 tatrovky im zhoreli! Nejest maslo kak maslo- to Rusi hovorili. Tak ako píše Majo treba pozerať na tie API. Tak skvor z tých starších olejov.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Smelo tam moze ist vsetko az do API CF. Teplotny rozsah 10w 40 je absolutne v norme.
Rozhodne tam nesmie ist longlife olej a moderne oleje s viskozitov vody. Ale nevidim dobod liat do toho olej za 7E ked staci 2E, navyse ten 7E estebude treba dolievat
Rozhodne tam nesmie ist longlife olej a moderne oleje s viskozitov vody. Ale nevidim dobod liat do toho olej za 7E ked staci 2E, navyse ten 7E estebude treba dolievat
Mám ho k dispozici za dobrý peníz tak proto
Čaute chlapi.
Ak ste niekto už vyberali filtre z nádrže na hydraulický olej, ako ste ich dostali von? Skúšal som magnet, drôt, vysávač, tenké šrobováky či kliešte ale aj tak sa mi nepodarilo vybrať všetky lameli filtrov.
Ak ste niekto už vyberali filtre z nádrže na hydraulický olej, ako ste ich dostali von? Skúšal som magnet, drôt, vysávač, tenké šrobováky či kliešte ale aj tak sa mi nepodarilo vybrať všetky lameli filtrov.