Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
Vyfukaj vzduchom okolo vstrekov. A nakvapkaj hydraulicky olej alebo prestrekni WD kazdy 2 den, a za 10 dni ich vyberies.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
M6AD
Dexoll, Mogul, Agropol či to je jedno aký? A niekde som ešte videl označenie 30 w a letný alebo zimný?
Môže byť aj tento?
https://www.agropol.sk/nasa-ponuka/mine ... fEQAvD_BwE
Či to je úplne jedno. Niekde som čítal, že do týchto starých strojov treba olej ktorý nerospúšťa zapekance resp. usadeniny v motore aby tie potom niečo neupchali a nezadreli motor tak preto sa pýtam?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Neviem lial som do oboch m6ad (tusim ze aj z agropolu som mal sud) a ani jeden neklakol, zatial, navyse ten sud vyuzijes lebo 120l ci kolko ide do hydrauliky ![:D :D](./images/smilies/004.gif)
![:D :D](./images/smilies/004.gif)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Výrobca resp. značka oleja nie je dôležitá.
Ja osobne dávam Dexoll špecifikáciu 10W-40, no tento rok asi dám Paramo Trysk.
Predsa len cena oleja je asi podstatnejšia, ako značka.
Ja osobne dávam Dexoll špecifikáciu 10W-40, no tento rok asi dám Paramo Trysk.
Predsa len cena oleja je asi podstatnejšia, ako značka.
Já dal cat deo 15w30
- Killer Koly
co presne se ti roztrhlo? a ktere cerpadlo konkretne? me se roztrhly ty hlinikove segmenty v hlavnim cerpadle, pricinu jsem nikdy nezjistilMajkls150 píše: ↑pon dub 05, 2021 10:09 pm Chlapy nezlobte se že takto otraviji ale bojím se že se mi to čerpadlo zase rozlitne už se mí to právě stalo úplně nové a je v háji.Takze jsem koupil zase nové a bojí se stim stelovat . trochu jsem to přitáhl trochu bagruje ale stále nemá sílu. Řekl bych že je to i nak hlučné na nové čerpadlo... opravdu se bojím aby se opět nerozrrho
Popravdě komu to řeknu tak nechape že prasklo rád bych našel závadu aby fungoval jak má filtry v nádrži jsem vyčistil a nevím kde je problém
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Roztrhlo se velké hydraulické čerpadlo přímo v uchycení na rám ty čtyři šrouby
Třeba je možné že byl vadný kus ale nechápu že je další nové docela hlučné olej je také nak rychle zahřátý
Ja mám v hydraulike zatiaľ hydraulický lebo som ho mal k dispozícií ale rozmýšľal som tam dať tiež motorový m6ad vraj sa dáva kvôli prípadnému úniku do motora aby ho nezadrelo?
A tie čísla 10W-40 alebo 15W-30 ... to je označenie hustoty, viskozita alebo čoho alebo lepšie sa opýtam treba to riešiť či to je jedno aké má z týchto označení označenie?
Cat Deo 15W-30 neexistuje... Je buď 15W-40 alebo 10W-30. Sú to obidva oleje pre nové typy motorov, s triedou špecifikácie API CK-4 (od roku 2016), použiteľná spätne aj pre motory od roku 1998.
Olej M6AD, ktorý potrebuješ, má triedu API SC/CB, čo sú staré motory.
Novým typom oleja neurobíš z Bielorusa Caterpillar :-)
Pred 15-20 rokmi prešli Bardejovské štát. lesy pod Prešov a riaditeľov syn kšeftovať z olejmi BP. Tak do T815 T 148 a Lkt začali dávať tie nové oleje a výsledok bol že zo 17 Tatier 12 motorov zadrely a 4 tatrovky im zhoreli! Nejest maslo kak maslo- to Rusi hovorili. Tak ako píše Majo treba pozerať na tie API. Tak skvor z tých starších olejov.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Smelo tam moze ist vsetko az do API CF. Teplotny rozsah 10w 40 je absolutne v norme.
Rozhodne tam nesmie ist longlife olej a moderne oleje s viskozitov vody. Ale nevidim dobod liat do toho olej za 7E ked staci 2E, navyse ten 7E estebude treba dolievat![:D :D](./images/smilies/004.gif)
Rozhodne tam nesmie ist longlife olej a moderne oleje s viskozitov vody. Ale nevidim dobod liat do toho olej za 7E ked staci 2E, navyse ten 7E estebude treba dolievat
![:D :D](./images/smilies/004.gif)
Mám ho k dispozici za dobrý peníz tak proto
Čaute chlapi.
Ak ste niekto už vyberali filtre z nádrže na hydraulický olej, ako ste ich dostali von? Skúšal som magnet, drôt, vysávač, tenké šrobováky či kliešte ale aj tak sa mi nepodarilo vybrať všetky lameli filtrov.![🤨](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f928.svg)
Ak ste niekto už vyberali filtre z nádrže na hydraulický olej, ako ste ich dostali von? Skúšal som magnet, drôt, vysávač, tenké šrobováky či kliešte ale aj tak sa mi nepodarilo vybrať všetky lameli filtrov.