UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Ahoj Metrácku,
Mám velkou zahradu a ještě mám pronajatý plac . Dřevo přikryté nemám .
Mám velkou zahradu a ještě mám pronajatý plac . Dřevo přikryté nemám .
Jak se teď cca pohybují ceny smrku? Zajímá mě cena nastojato a smrková kůrovcová kulatina. Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to zelený, suchý, popraskaný? Hmota 0,3 nebo 0,5 nebo 1+? Chce to trochu více informací.
Třeba u nás, když to je nahodilka, nějaký kůrovcový oko, tak je to nastojato zadarmo, když si to vytěžíš. Když to je v nepřístupným terénu, tak to je mínusový. Jinak to je vesměs cena měkýho paliva 200-400Kč/m3. Pokud to dříví je aspoň trochu k užitku, pak se vyplatí to dovýzt na pilu a nechat pořezat na stavební řezivo.
Z části suché (napadeno vloni na podzim), z části ještě zelené, nepopraskané, hmota 1+, sortiment výřezy 4-5m.
Mám to ze svého lesa a sehnal jsem zájemce, ale nevím, jak se teď pohybují ceny. Nechci to přestřelit ani podhodnotit.
Vyzdravená zelená hmota (3 B,C)výřezy čep 20+ : 72 až max 80 euro (to už musí být výběr), když to pojede na jih (Rakousko ), ale asi je v Alpách prd zima, moc velký zájem nemají. Na sever ( Ždírec) určitě o 200 Kč/m3 míň. Mínus přejímka, mínus co si vezme překupník (ale zase někdo má bonusy od pil). Čerstvého kůrovce my neděláme, bo nemáme , staré souše 11,8 do Číny tak max. 1200 Kč. Ale LČr prý celkem kůrovec do Rakouska ve výřezech frčí, cenu myslím říkal expedient tak 1400 Kč.
Vláknina max 410Kč do štěpky, Štětí za 300 a jsi rád, že se toho zbavíš...Lepší v CHKO nechat v lese ať ochranáři s kůrovcem mají radost.
Jo a množství míněno po vagonech, fůrách, ne že toho někde sbíráš 20 m3 po 6 sortimentech
Vláknina max 410Kč do štěpky, Štětí za 300 a jsi rád, že se toho zbavíš...Lepší v CHKO nechat v lese ať ochranáři s kůrovcem mají radost.
Jo a množství míněno po vagonech, fůrách, ne že toho někde sbíráš 20 m3 po 6 sortimentech
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, jak tu bylo řečeno.
Brouk odhadem 1000-1200 Kč/m3. Zelená, když nebude zamodralá a viditelné znaky brouka, tak těch cca 1600 Kč/m3.
Je to taky o množství, dlouhá bývá placena o něco víc než výřezy.
Brouk odhadem 1000-1200 Kč/m3. Zelená, když nebude zamodralá a viditelné znaky brouka, tak těch cca 1600 Kč/m3.
Je to taky o množství, dlouhá bývá placena o něco víc než výřezy.
Děkuji za odpovědi, takhle mi to stačí. Je to cca 35m3, pro souseda na krov, zbytek půjde do paliva. Letos, nebo příští rok se dokácí zbytek (až zas brouk dostane hlad) a bude po lese
-
Zdravím. Nemáte někdo zkušenosti s procesorem NIAB 5-15b ? Uvažuji o něm a někde jsem četl že je to moc nepovedené.
tohle jsou chlapi od nás, Městské lesy Kostelec nad Orlicí, používají to hodně, nijak na to nenadávali, když jsme s o tom nedávno bavili, měli s tím jen problémy při přejezdech, čumí to vedle traktoru a dvakrát s tím rozpárali protijedoucí autobus
Ahoj,připomíná mi to lesy od Kostelce ke Zdelovu,okolo Sklenářky.Je to ono?
Vždyť jsem byl na Sklenářce ubytován asi tři měsíce,když jsme stavěli mašinu na visací zámky.
No vidíš, Sklenářku už má asi 10 let nějaká sekta, pořádají tam nějaké rituály a pak tu běhají nahatý pošahanci po lese, Mírov, obdoba Sklenářky o kousek dál v lese, je zbouranej a místní velkopodnikatel si tam staví sídlo, protože chce žít v soukromí. Lesy jsou samá černá skládka, protože ve sběrném dvoře je vše zpoplatněné, ... no a takhle mi tu žijeme Ale kdybys sem někdy vyrazil, až skončí válečný stav, tak dej vědět.
Ahoj traktoristi.
Kupoval si někdo z vás vyvážečku v PTR Třeboň?
Zajímá mě kvalita výroby,cenová politika a vůbec přístup lidí. A třeba jak jsou ochotní řešit případné reklamace.Děkuji.
Kupoval si někdo z vás vyvážečku v PTR Třeboň?
Zajímá mě kvalita výroby,cenová politika a vůbec přístup lidí. A třeba jak jsou ochotní řešit případné reklamace.Děkuji.