Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Ještě něco málo k olejům.
Do nádrže pod palubovkou je předepsán motorový olej stejné specifikace jako je náplň v motoru. Zdůvodu připadného úniku do motorového prostoru.
Hydaulika podkopu může komunikovat s převodovkou, motorový olej tam nemá smysl.
U 1514tky byly doporučeny oleje:vřetenový, turbínový, dokonce i trafoolej.
My jsme použili olej stejný jako máme v převodovce.
Je to nějaký univerzální olej.
Do nádrže pod palubovkou je předepsán motorový olej stejné specifikace jako je náplň v motoru. Zdůvodu připadného úniku do motorového prostoru.
Hydaulika podkopu může komunikovat s převodovkou, motorový olej tam nemá smysl.
U 1514tky byly doporučeny oleje:vřetenový, turbínový, dokonce i trafoolej.
My jsme použili olej stejný jako máme v převodovce.
Je to nějaký univerzální olej.
U tej 1514 neviem presne ako je to to su tie najstaršie modely a ten som videl asi 2x a nejak som to nepozeral ako to je tam riešené. Ma to aj pomalý a rýchly zdvih ramena??? Alebo lepšia otazka. Bez toho aby si zapol hlavnu hydrauliku dokažes podvihnuť rameno alebo manipulovať z otočom???
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Jde zapnout jen jedno čerpadlo, ale všechen tok oleje jde do jedné trubky a u čerpadel nejsou zpětné ventily. Tlak utíká přes další čerpadla zpět do nádrže. Rameno se hýbe, ale jen nepatrně.
Nevím jestli je to takto zapojené original, nebo už nejaká úprava.
Otočí, patkama a radlicí jde hýbat bez zařazených hlavních čerpadel.
Nevím jestli je to takto zapojené original, nebo už nejaká úprava.
Otočí, patkama a radlicí jde hýbat bez zařazených hlavních čerpadel.
Teď jsem ještě dohledal, že ty stroje, které měly dvě čerpadla, mají společnou nádrž pro oba okruhy. Do ní samozřejmě motorový olej.
Zdravím, tak ospravedlňujem sa za neuvedenie presného popisu stroja ale ako som už písal sám sa s ním zoznamujem.
Môj stroj má:
1.- oblú kabínu
2.- na 100% má servo
3.- má hranatú masku motora
Môj stroj má:
1.- oblú kabínu
2.- na 100% má servo
3.- má hranatú masku motora
Takže tvoj model má označenie EO2621A. Stroje so servom sa mohli označovať aj EO2621-AS.
Čauves borcí,
tak jako po každé delší práci řeším a opravuji úniky oleje. Vždy už si myslím, že to nikde nepoteče a náhle oběvim nový, tentokrát větší zdroj oleje
Teď jsem se dostal k tomuhle pro mě "black boxu" viz video a foto.
https://youtu.be/VoJ12CduntE
Jde o trubku vedoucí pokud se nepletu k pístnicím otoče. Nevím ale, naco v ní jsou ty šrouby postraně (možná odvzdušnění?) a proč je to z tolika "kusů" propojení.
Dokázal by někdo poradit co v tom je a k čemu slouží?
LZE TO BYPASSOVAT např. klasickou novou hydraulickou hadicí, aby to neteklo?
Zkušeným děkuji za cenné rady.
tak jako po každé delší práci řeším a opravuji úniky oleje. Vždy už si myslím, že to nikde nepoteče a náhle oběvim nový, tentokrát větší zdroj oleje
Teď jsem se dostal k tomuhle pro mě "black boxu" viz video a foto.
https://youtu.be/VoJ12CduntE
Jde o trubku vedoucí pokud se nepletu k pístnicím otoče. Nevím ale, naco v ní jsou ty šrouby postraně (možná odvzdušnění?) a proč je to z tolika "kusů" propojení.
Dokázal by někdo poradit co v tom je a k čemu slouží?
LZE TO BYPASSOVAT např. klasickou novou hydraulickou hadicí, aby to neteklo?
Zkušeným děkuji za cenné rady.
Je to brzda otoču.... tu o tom píše Cont33 https://www.nasetraktory.eu/forum/viewt ... start=1320
- Killer Koly
ty srouby slouzi na serizeni a rozhodne se nedoporucuje to demontovat, jinak se ti bude trhat retez
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Zdravím... konečne som sa dostal aj na stavbu, ale s bielorusom som vela nespravil.. mam pár otázok.. pri práci s podkopom a pri vacšom zábere hydrauliky mi vypína hlavné čerpadlo.. proste páka na zapnutie sa sama posunie dopredu.. musim ju mat zaistenú.. asi už bude vybehané to zaistenie za čerpadlom.. spojkový pedal mi zabera dost pri podlahe, na spojku cez okienko zospodu som sa este nepozrel. Bager mam na stavbe a bolo tam blata po uši, nechcelo sa mi lihat pod to.. Zajtra pridám fotky ako mi ta spojka funguje. zatial nesmýka, no nechce sa mi ju cez zimu moc menit vonku
Zdravím, chcel by som sa vás spýtať či niekto náhodou nemá výkresy na mechanický rýchloupínak na Bielorusa, plánujem si ho vyrobiť, len ma napadlo, že ak má niekto niečo také už skreslené uľahčilo by mi to prácu. Dík.
Čaute.
Chcel by som na zimu kompletne pretesniť môjho bielorusa s označením tuším eo 2621A. Je to olejnička tečú všetky piestnice aj rozvádzače. Ešte som to nerobil tak by som sa chcel opýtať, kde začať a ako postupovať? Ďalej by som rád vymenil aj olej s olej. filtrom.
Tiež som tu našiel, že sa dáva do hydrauliky mot. olej M6AD. Na internete som našiel viacero značiek a rôzne ceny s tým že tam píšu letný olej. Viete mi niekto v tomto poradiť? Ďakujem.
Chcel by som na zimu kompletne pretesniť môjho bielorusa s označením tuším eo 2621A. Je to olejnička tečú všetky piestnice aj rozvádzače. Ešte som to nerobil tak by som sa chcel opýtať, kde začať a ako postupovať? Ďalej by som rád vymenil aj olej s olej. filtrom.
Tiež som tu našiel, že sa dáva do hydrauliky mot. olej M6AD. Na internete som našiel viacero značiek a rôzne ceny s tým že tam píšu letný olej. Viete mi niekto v tomto poradiť? Ďakujem.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No vonku zuri korona tak citaj, je tu toho dost.
Ano letny olej, ber najlacnejsi. Rovno 200l sud, nieco das do hydrauliky, nieco do motora, a niece ked ti streli hadica
Osobne som piesty prerobil na euro mamzety aby bol pokoj.
Ako a z coho upravit vonkajsi strieraci kruzok som tu pisal.
Proste citaj....
Ano letny olej, ber najlacnejsi. Rovno 200l sud, nieco das do hydrauliky, nieco do motora, a niece ked ti streli hadica
Osobne som piesty prerobil na euro mamzety aby bol pokoj.
Ako a z coho upravit vonkajsi strieraci kruzok som tu pisal.
Proste citaj....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Atlan, mohol by si mi tu prosím ťa uviesť link alebo č. strany kde si túto problematiku rozoberal. Je tu 448 strán a ušetrilo by mi to dosť času. Teda, ak si to aspom trochu ešte pamätáš, kde to bolo.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Daj hladat prispevky podla autora, atlan, v sekcii bielorus. Heslo manzeta, manzety
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.