Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
majo77

Re: Bielorus EO 2621

#6616 Nový příspěvek od majo77 »

Killer Koly píše:Zdravím chlapi, už ste niekto prezúvali zadné kolesá doma na dvore?

ja jo

A stačia na to dva pajsre alebo potrebujem k tomu ešte nejakého iného človeka?

pedro643

#6617 Nový příspěvek od pedro643 »

Zvladnes to aj sam a da to aj bez odmontovania kolesa. Stačí dvyhnuť do ľuftu a ideš. ;-)

Killer Koly

#6618 Nový příspěvek od Killer Koly »

zakladem uspechu je poradne odlepit pri demontazi od disku a pri montazi poradne namydlit. delal jsem to sam, mel jsem k tomu montajzny jen na osobni auto a slo to celkem rychle. jen pocitej s tim, ze to kolo je dost tezke. ale prumerny chlap si s tim poradi
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

pedro643

#6619 Nový příspěvek od pedro643 »

Komplet koleso 13,6x38 váži 160kg

majo77

#6620 Nový příspěvek od majo77 »

Ďakujem všetkým za rady, dúfam, že to dobre dopadne a koleso ma nezapučí :-)

Jura

#6621 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, kola jsme dělali na traktoru, sám ho přezuješ. Nesmí tam být tvrdá guma, to je pak lepší dát ji přezut do servisu.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6622 Nový příspěvek od Atlan »

Davaj dole koleso v dvojici. Nikdy nevies, nieco sa stane nech ma kto zavolat pomoc. A v dvoch sa lepsie robi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

rafko

#6623 Nový příspěvek od rafko »

milosba píše:no a ja som asi dokopal , kua dneska som siel dole kopcom na redukovanej spiatocke na radlici a zmackol som spojku stroj sa rozbehol a ked zastal len zasmrdelo volaco a od tedy sa nehnem. sa mi zda ze sa mi aj rychlosti dajako zosregovali a spojkovy pedal je dole , nevrati sa nazad...
Toto iste sa stalo aj mne...mozno sa ti pridrhlo lozisko/napumpuj ho vazelinou aj 10x/ resp. sa ti rezstelovalo tiahlo tak ako mne/hlavne ked ti preskoci nam tom mechanickom tlmici.

drsnacek

#6624 Nový příspěvek od drsnacek »

Ahoj, mám na mém stroji podkopovou lopatu s otevíracím dnem. Chtěl bych ji zapojit jako výškovou lopatu, což podle návodu lze. Potom budu moci kopat břehy náhonu zdola nahoru mnohem jednodušeji směrem nahoru, kde lopatu otevřu a vysypu. Návod uvádí, že se lopata mimo jiné otočí a zajistí podpěrou. A ta podpěry mi chybí. Nemáte ji někdo, kdo by ji oměřil? Měly by to být dva plechové pásy asi 40-50 cm dlouhé, na každém konci díra 4 cm. Možná, že jsou nějak mezi sebou spojené?

Díky

Boro

#6625 Nový příspěvek od Boro »

Dobrý deň všetkým, mám Bielorus 2621A - oblá kabína, hranatý predok, pod schodíkmi jedno veľké čerpadlo, (pravdepodobne) krátku nasadu, zavarené zadné svetlá a namontované z V3S, kabína a čumak sú žlté, 5ka nejde ani zaradiť teda podľa všetkého úpravy z STS, na tacho je momentálne 918 hodin, podľa všetkého reálnych. Moja osoba s tým natočila asi 15 hodín (12 pracovné, zvyšok prevozy). Predtým 7 rokov stál, chytá celkom dobre len by to chcelo skontrolovať tlaky. Predošlý majiteľ ho používal takmer vždy len s kladivom, kvôli čomu sú prehodene aj hadice- kladivo/náradie je z horného rozvádzača, hlavné rameno z dolného. Olej je tam hydraulický 46ka, rameno znatelne nepadá ani po hodine ale slzi väčšina valcov. Takpovediac rýchlo kvapká predný rozvádzač a tečie to všetko na baterku
a taktiež pravý otočný kĺb na trubkach pravej nohy. Násada s lyžicou majú dosť malú silu, na hornom rozvádzači tečie okolo redukčného ventilu čo teda prikladám ztrdnutej gumičke ktorá by tam kdesi vnútri mala byť, tak tu aspoň ktosi už písal.
Moje otázky teda smerujú k týmto neduhom. Viete mi prosím poradiť aká gumička-okruzok resp. rozmer tam má byť, totiž rád by som to po rozobraní hneď vymenil a zložil. Viete o nejakom novom prednom rozvádzači za prijateľnú až dobrú cenu? Za 270 od Bohuša sa mi zdá skutočne prehnaná suma.
V tom otoči trubiek nohy by teda mal byť tiež okružok? Pozná niekto rozmer?

Vopred ďakujem všetkým za rady, rád by som ten stroj spojazdit do stavu s minimálnymi únikmi oleja, tu v okolí BA sú všetci príliš hákliví na kvapku oleja na betóne, nieto ešte v pôde.

Boris

pedro643

#6626 Nový příspěvek od pedro643 »

S O- kružkami ti neporadim ale skus ppozrieť rozvadzať v poľsku. Vyjde cca na polovicu alebo ho skusiť pretesniť to vyjde ešte lacnejšie.
https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-h ... 8961685625

Boro

#6627 Nový příspěvek od Boro »

Dik, no ozaj o polovicu veru, len ako to odtiaľ dostať. Urednostnil by som nový lebo pôvodný je práve taký čo sa dá nazvať aj že dvojpolohovy, teda ak chcem niečo medzi tak len s veľkým odporom páky. Najmä pri meneni polohy radlice je to dosť dôležité ak chceš hrnúť a jemne pridvihovat, pri tomto čo tam mám je to fakt boj. Inak aký závit je na na koncovkách hadíc, je to nejaký ruský špeciál? Keď nejaká prdne rád by som už so zálohy tak nech viem aké rozmery merať. Ďakujem

pedro643

#6628 Nový příspěvek od pedro643 »

Ja som objednaval cez alegrik nejaké veci. Ja som hadice ešte nemenil a vlastne nemám ani ake. Ja mam s rusaka traktor. Ostala len radlica.

milosba

#6629 Nový příspěvek od milosba »

caute , ake mate skusenosti s repasom lamely spojky a brzd ? uz to niekto robil? mam lamelu uplne na zelezo zodratu a brzdy este kus lamely zostalo ale treba mi nove..

milosba

#6630 Nový příspěvek od milosba »

ak by niekto mal doma zvysne brzdove lamely na moj hranaty 2621B zoberem ich . potrebujem vsetky 4.. plus lamelu na spojku tu co je 315 a vnutro mam 10 zubovu

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“