Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Budete rozoberať a repasovať aj otoč, podkop a hydrauliku?
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Budeme, ale asi až další zimu, teď už potřebujeme hrabkat. Bude jen výměna hadic, filtry. Do čerpadel nová gufera, kroužky. Když to sezonu vydrží, tak potom generálka.
Držím palce aby to frčalo a dufam že bude aj nejaka dokumentacia hotoveho stroja a s kopania v podobe videa.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Zdravim kolegovia,
no dnes mam na mojej masine asi prvu vaznu poruchu a poprosim Vas o radu. Nefunguje mi spojka :-(. Pri zastavenom stroji pocut ze pri stlaceni lozisko pritlaci ale neda sa zaradit rychlost. Doteraz vsetko fungovalo :-( Namazal som lozisko a zdalo sa mi ze sa to zlepsilo no nejde to... Poradte prosim kde moze byt problem? Treba len donastavit ju? Nevracia sa ani pedal...Pri stojacom a vypnutom stroji rychlost je mozne zaradit no ked nastartujem hned sa rozbehne a po stlaceni spojky nic. Po stlaceni lozisko pocut/jemne popiskuje/ ale ako keby nedotlacim spojku do plneho zaberu...
Neviem poradte...
Dakujem velmi pekne za rady...
Este pre doplnenie mam stroj EO-2621B-3.
no dnes mam na mojej masine asi prvu vaznu poruchu a poprosim Vas o radu. Nefunguje mi spojka :-(. Pri zastavenom stroji pocut ze pri stlaceni lozisko pritlaci ale neda sa zaradit rychlost. Doteraz vsetko fungovalo :-( Namazal som lozisko a zdalo sa mi ze sa to zlepsilo no nejde to... Poradte prosim kde moze byt problem? Treba len donastavit ju? Nevracia sa ani pedal...Pri stojacom a vypnutom stroji rychlost je mozne zaradit no ked nastartujem hned sa rozbehne a po stlaceni spojky nic. Po stlaceni lozisko pocut/jemne popiskuje/ ale ako keby nedotlacim spojku do plneho zaberu...
Neviem poradte...
Dakujem velmi pekne za rady...
Este pre doplnenie mam stroj EO-2621B-3.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Rozpadnuta lamela, vytrhnuta matica z packy pritlacaka. Daj dole plech a zasviet z baterkou ci nieco uvidis. Zo spodu traktora.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Jasné zajtra pozriem a dam info...som zvedavý...s kamosom sme dohodnutí na zajtra...Dufam, ze pojde dostelovat...keď bude treba poliť traktor tak fasa☹ ...auz som si myslel že ma ničím neprekvapí...mal som zatiaľ len také drobnosti ako naftu...prasknutu hadicu a pod. No co už...
Ahoj, je také možné, že se zadřelo ložisko v setrvačníku. I když spojka vypne, ložisko hřídel stale unáší.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No mozne to je ale, pedal ovlada aj brzdu ktora ma za ulohu pribrzdit otacanie kolies, aby islo lahsie radit. Alebo nejak tak.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Na týchto strojoch spojka odchádza často...
Na našem stroji žádná brzdička není a podle vyjádření pana Bohuše, jsou převodovky stejné. Je tam ale mechanismus, na horním víku převodovky, který znemožňuje řazení bez zmáčknutého pedálu spojky.
No zdravím páni. Všetko funguje. Vďakabohu stačilo len zoradit spojku podla návodu na traktor JUMZ 6. Pritlacne labky boli cca 1.5 cm od loziska. Zoradenim tiahla podla návodu na 4mm všetko funguje. Spojka zaberá krásne od spodu. Ale tiahlo je už na maxime, čiže potom to už bude treba nastaviť pomocou zoradovacich matic labiek. Na to som si zatiaľ netrúfol. To by som radšej robil pod dohľadom nejakého fachmana...no ani ten prístup nie je malina kvôli bagrovyzbroji...ale na druhej strane si myslim že soudruzi to tentokrát udelali dobre že to takto umoznili doštelovať.
no a ja som asi dokopal , kua dneska som siel dole kopcom na redukovanej spiatocke na radlici a zmackol som spojku stroj sa rozbehol a ked zastal len zasmrdelo volaco a od tedy sa nehnem. sa mi zda ze sa mi aj rychlosti dajako zosregovali a spojkovy pedal je dole , nevrati sa nazad...
Zdravím chlapi, už ste niekto prezúvali zadné kolesá doma na dvore?
Ako vyberiem von predný rozvádzač? Treba dať preč kapotáž motora alebo prístrojovku?
Hranatý model EO-2621B-2.
Vopred vďaka za rady.
Ako vyberiem von predný rozvádzač? Treba dať preč kapotáž motora alebo prístrojovku?
Hranatý model EO-2621B-2.
Vopred vďaka za rady.
- Killer Koly
Zdravím chlapi, už ste niekto prezúvali zadné kolesá doma na dvore?
ja jo
ja jo
Ferda Mravenec, práce všeho druhu