UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
hele, je jich na trhu víc.
Třeba JPJ forest nabízí malý štípací drapák za cca 85 tis. Jenže to je malý. Já nepotřebuji ani tak velký štípací výkon (mám jen keře a stromy nikdy dělat nebudu) jako spíše velké rozevření. Proto jsem vznesl dotaz zda má někdo výkres na drapák. Kdybych to měl v ruce, dá se výkres přizpůsobit na silnější materiál a rovnou na uchycení na čepy bagru. Ale vymýšlet ještě i kleště, to nedám
Třeba JPJ forest nabízí malý štípací drapák za cca 85 tis. Jenže to je malý. Já nepotřebuji ani tak velký štípací výkon (mám jen keře a stromy nikdy dělat nebudu) jako spíše velké rozevření. Proto jsem vznesl dotaz zda má někdo výkres na drapák. Kdybych to měl v ruce, dá se výkres přizpůsobit na silnější materiál a rovnou na uchycení na čepy bagru. Ale vymýšlet ještě i kleště, to nedám
A nebylo by to jednodušší vyhrabat rovnou tím bagrem. Sice tam po tom budou nerovnosti, nenaložíš to, ale shrabat to na nějaký kupky by šlo a alespoň to tam zas tak rychle nevyroste znovu.
a co udelat na bagr mulcovaci nebo frézovací hlavu
-
Alexi když to mám říct stručně... nebylo
Pavle: to beru jako alternativu. Čas od času se prodává crystal s mulčovačem na rameni. Ale většinou nevědí co za takovou starou vraždu chtít. Navíc si myslím, že bych to na tom oddělal.
Pořád by odštípnutí a zamazání Garlonem vychází jako nejlepší varianta
Pavle: to beru jako alternativu. Čas od času se prodává crystal s mulčovačem na rameni. Ale většinou nevědí co za takovou starou vraždu chtít. Navíc si myslím, že bych to na tom oddělal.
Pořád by odštípnutí a zamazání Garlonem vychází jako nejlepší varianta
Půl roku jsem teď dělal v rezervaci a tam byl smrk v rašeline, prakticky stal ve vodě, protože ta rašelina je jak houba, drží vodu a kůrovec to tam úspěšně sežral,už je namnozeny v takovém množství že se před ničím nezastaví.špalek píše:Jo k tomu se musí přihlásit asi každý. Nejsem študovanej odborník a tak tu jen přihodím pár slov. V roce 2017 a 2018 jsme jezdili na Libavou, kde v té době jel kůrovec ve velkým a Vysočina ještě byla v pohodě. Dostali jsme práci v kácení porostu smrku, kde byly smrky očíslovány a některé měly v různých výškách vyříznutá okénka kůry. Byly to výzkumné porosty kde mezinárodní parta zkoumala, proč se tam kůrovec vyrojí za poloviční čas, než jinde. Trochu jsme s něma křapali a některé poznatky byly zajímavý. Třeba jsme se ptali proč hynou i stromy okolo potoka, kde byl v podstatě močál. Čekali jsme že tam to smrky zalejou, ale oni zalejou jen normální nálet. Pokud je rozjeté kalamitní rojení tak ani ten zdravej smrk neodolá. Další věc že larvy žerou pokud je teplo. Takže když se na noc ochladí tak nežerou a začnou zase až se oteplí. Jenže když je jedna tropická noc za druhou tak prostě žere i v noci a tím se zrychluje
doba k rojení. Samozřejmě že bordel v lese je průser, ale u nás se jede traktorem i pro jeden strom a přesto tu v současnosti kůrovec řádí. Tady je sucho jak na sahaře a to pak smrk nezaleje nic. Sory za dlouhé plkání. Ať se Vám daří. L
Tady třeba vykaceli napadené smrky a kůrovec neměl co žrát tak sežral stojící borovice.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Ještě když tu byla debata pracovníci z východu, tak pár foto ze stavby oplocenek. Ta první je jasná a ta druhá se rozpadla při první namraze, kůly vzdálené od sebe 4-5 metrů a hluboko cca do 20cm v zemi.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
-
- Kontaktovat uživatele:
když jsem dělal v zahradách, sázeli jsme stromy u pole, takže kolem kůlů muselo bejt pletivo proti klokanům. Spolupracující cik... romové to udělali tak 50/50, půlku správně a půlku jako obr. 1
Ahoj,mám zetor 6340 a potřebuju tam dostat otočnou sedačku kvůli vyvážečce.Máte s tim někdo zkušenost?Děkuju za odpověď
Tome zdar,tak jsi se na náklaďák taky vykašlal?
S tou sedačkou to bude trochu voser,ale dá se všechno. Jestli nepotřebuješ zadní hydrauliku dá se prodloužit kabina a celkem pohodlně v tom žít. Jinak se otočíš a nohy nemáš kam dát,posunout sedačka taky moc nejde ,páč tam vadí volant. Kluci to řeší tak, že tam nabastlí sklopnej sloupek volantu z proximy. Já rajtuju s crystalem a tam je to celkem pohoda. Místa dost i pro buřta jako já. Na fotce je trochu vidět co jsem myslel tím prodloužením kabiny.Je tím sice vyřazená hydraulika,ale přestavba zpět by trvala dopoledne a to za to stojí. Jěště mě napadá, když nemají joystiky,ale rozvaděč, do kabiny ho necpou ,je těžkej a zabírá místo ,nechají ho na rámu venku a ovládají přez pootevřené zadní okno. Aby na ně netáhlo a dal se traktor zamčít, mají z plexiskla dodělanej klín co schází k zavření okna. Je to kostrbatě napsaný,ale až to uvidíš pochopíš to jak to myslím.
S tou sedačkou to bude trochu voser,ale dá se všechno. Jestli nepotřebuješ zadní hydrauliku dá se prodloužit kabina a celkem pohodlně v tom žít. Jinak se otočíš a nohy nemáš kam dát,posunout sedačka taky moc nejde ,páč tam vadí volant. Kluci to řeší tak, že tam nabastlí sklopnej sloupek volantu z proximy. Já rajtuju s crystalem a tam je to celkem pohoda. Místa dost i pro buřta jako já. Na fotce je trochu vidět co jsem myslel tím prodloužením kabiny.Je tím sice vyřazená hydraulika,ale přestavba zpět by trvala dopoledne a to za to stojí. Jěště mě napadá, když nemají joystiky,ale rozvaděč, do kabiny ho necpou ,je těžkej a zabírá místo ,nechají ho na rámu venku a ovládají přez pootevřené zadní okno. Aby na ně netáhlo a dal se traktor zamčít, mají z plexiskla dodělanej klín co schází k zavření okna. Je to kostrbatě napsaný,ale až to uvidíš pochopíš to jak to myslím.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Ahoj,v lese mě to baví,ale ježdění mám plný zuby...V crystalu je víc mista,ale mám možnost koupit ukt s vyvazeckou.Majitele znám,vím jak se k tomu choval,co je tam dělaný, atd.Kazdopadne děkuju za info a uvidíme jak to dopadne.
Z 268 by měl taky pasovat.
to ano prý by měl ale ani ten nemohu sehnat jestli máte nějakou možnost?Franta.cz píše:Z 268 by měl taky pasovat.
- tronda
https://www.zahradnidily.cz/products/28 ... EeEALw_wcB25k píše:to ano prý by měl ale ani ten nemohu sehnat jestli máte nějakou možnost?Franta.cz píše:Z 268 by měl taky pasovat.
hledal jsem asi 5 sekund
https://www.google.com/search?q=kryt+sp ... =635&dpr=1