je-li to aktuální, polož otázky a já je předám dálZdeněk B. píše:Nedělá tu někdo na harvestoru Rottne? Měl bych pár otázek k ovládacím prvkům.
UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Zatím stojím kvůli opravě hlavice, ale jak bude hotovo a budu s tím moct zahýbat, určitě se ozvu. DěkujiJ.A.Y. píše:je-li to aktuální, polož otázky a já je předám dálZdeněk B. píše:Nedělá tu někdo na harvestoru Rottne? Měl bych pár otázek k ovládacím prvkům.
Zdravím.
Mal by som záujem o dvojbubnový navijak na 6340.
Ideálne DTN.
Viete mi poradiť, čo stojí zgeneralkovať taký navijak?
Mal by som záujem o dvojbubnový navijak na 6340.
Ideálne DTN.
Viete mi poradiť, čo stojí zgeneralkovať taký navijak?
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám tento 2 kg. Ještě ti můžu poslat foto, jak jsem ho přidělal do traktoru.honza88 píše:Ahoj, jaký koupit hasičák do traktoru?
Díky..
http://www.profitruck-shop.cz/shop/hasi ... -p-41.html
-
chlapi jen se zeptám - soused v lese zjara těžil a vyryl mi v cestě třičtvrtě metrové koleje, samozřejmě k nápravě se nemá. dá se s tím něco dělat - třeba někde nahlásit že by ho popohnal úřední šiml, a kdo je za to zodpovědný - majitel lesa, nebo firma co mu těží.
děkuji za info
děkuji za info
Lesní zákon v aktuálním znění (zdroj stránky ministerstva zemědělství)
§ 34
Lesní doprava
(1) Přibližování, uskladnění a odvoz dříví (dále jen "lesní doprava") musí být prováděny tak, aby nedocházelo k nepřiměřenému poškozování lesa a ostatních pozemků.
(2) Výstavba a údržba přibližovacích linek, lesní dopravní sítě a ostatních zařízení v lesích nesmí působit ohrožení stability lesních porostů, zvýšené nebezpečí eroze nebo nepřiměřené poškození půdy a vodního režimu v daném území.
(3) Nelze-li účelu dosáhnout jinak, je vlastník lesa nebo osoba provádějící činnost v zájmu vlastníka lesa oprávněn v odůvodněných případech na nezbytnou dobu, v nezbytném rozsahu, ve vhodné době a za náhradu užívat cizí pozemky k lesní dopravě. Tím není dotčena jeho odpovědnost za způsobenou škodu podle zvláštních předpisů.22)
(4) Dobu, rozsah a trvání užívání cizích pozemků k lesní dopravě a výši náhrady je vlastník lesa, nebo osoba provádějící činnost v zájmu vlastníka lesa, povinen předem dohodnout s vlastníkem, popřípadě nájemcem dotčených pozemků. Nedojde-li k dohodě, rozhodne o podmínkách lesní dopravy po cizích pozemcích a o výši náhrady orgán státní správy lesů.
22) Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.
-
Hezký
rozryto je asi 700 metrů, dohromady asi deset vlastníků, samozřejmě se nás před těžbou nikdo neptal a teď už pro změnu s námi nikdo nemluví a když tak sprostě, proto už došla trpělivost a dám to k řešení státní správě, po dobrým to nejde.
orgán státní správy lesů jsou lesočeši, nebo odbor životního prostředí na okrese?
děkuji
rozryto je asi 700 metrů, dohromady asi deset vlastníků, samozřejmě se nás před těžbou nikdo neptal a teď už pro změnu s námi nikdo nemluví a když tak sprostě, proto už došla trpělivost a dám to k řešení státní správě, po dobrým to nejde.
orgán státní správy lesů jsou lesočeši, nebo odbor životního prostředí na okrese?
děkuji
Odbor životního prostředí na pověřené obci.
Obecní úřady obcí s rozšířenou působností(1) Obecní úřady obcí s rozšířenou působností rozhodují
k) o podmínkách lesní dopravy po cizích pozemcích (§ 34 odst. 4),
-
Zdravím. nevlastní tady někdo nebo nevíte o někom kdo má LPKT 40 ?
-
ještě se zeptám. jaký stroj by jste mi poradily pořídit na denní těžbu ? do ted jsme to dělali se zetorem 6945 s tříbodový navijákem o víkendech, ale uvažujeme jít do lesa na stalo a přemýšlíme o pořízení nějakého stroje...
Těžko Ti někdo poradí když nikdo neví jakou práci plánuješ.
Mýtní v komplexní četě, nahodilou, probírky .
Z 6945 se dá v pohodě fungovat jen to chce pořádný naviják.
O LPKT 40 je tady vlákno.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 23&t=12672
Mýtní v komplexní četě, nahodilou, probírky .
Z 6945 se dá v pohodě fungovat jen to chce pořádný naviják.
O LPKT 40 je tady vlákno.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 23&t=12672
-
Omlouvám se. Děláme o víkendech komplexní těžbu co je potřeba ( mýtáky a náhodilku ) . Jsme na to dva a uvažujeme že by jsme šli do lesa na stálo ( na hlavní živnost ) . A chceme pořídit nějaký traktor. Přemýšlíme o klasice UKT 7245 nebo nějaké LKT (80,81,...) . cenově okolo 300-400tis.
Pokud máš tu 69 ve slušným stavu tak si ji nastroj.Je to stejnej traktor jako 72 akorát má silnější motor.
72 ve slušným stavu těžko seženeš a na lkt máš málo peněz.
72 ve slušným stavu těžko seženeš a na lkt máš málo peněz.
-
kutna hora vodcat sem si privez zpodzima traktor teda kasičku a pak auto dolesa to uz vod nas druhou kasu uz sem myslel ze sem mazak prd dvakrat vrána jeste ze si nato ted vydelam to je pak motivace