UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Zdravím, nedělá z vás někdo v lese na živnost při zaměstnání ?? Mám možnost si o víkendech přivydělávat v lese. Je mi 21 a nikdy jsem věci kolem živnosti neřešil. Mohli by jste mi poradit co to všechno obnáší a co kůly tomu budu muset udělat a dělat potom? Myslím tím daně, atd.... Děkuji
Na tohle ti jednoznačně odpoví účetní co kolem toho dělá. Jestli to nebudeš mít jako hlavní činnost a budeš provozovat živnost při zaměstnání ,nemusíš platit soc-zdr pojištění. Daně jsou tuším podle výdělku,nějakej paušál ,anebo po překročení nějaký částky procenta ze zisku.
Je to dost složitý a sem tam měnící se. Tak bych to řešil s účetní co má nějaký živnostníky na vyřizování a rovnou bych jí požádal o vyřizování těchto úkonů,je to takřka bez starostí a určitě se to vyplatí.
Je to dost složitý a sem tam měnící se. Tak bych to řešil s účetní co má nějaký živnostníky na vyřizování a rovnou bych jí požádal o vyřizování těchto úkonů,je to takřka bez starostí a určitě se to vyplatí.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
Děkuji, něco takového s tou účetní jsem taky zamýšlel
S neplacením sociálního a zdravotního bych byl opatrnej.Určitě se neplatí zálohy.Nejsem si jistej jestli se na konci roku neodvádí ze zisku.
Zalohy se neplati ale na konci roku podle zisku nebo ceho dopoctou a bud se neplati nic a nebo se doplaci
Neplatí se měsíční zálohy na zdravotní a sociální, to ti pak doměří po podání daňového přiznání podle zisku. Není to nic složitého, zařídit živnosťák, registrace na finančáku, na sociálce a zdravotní pojišťovně. Někdy je třeba i souhlas tvého stávajícího zaměstnavatele, pokud to máš v pracovní smlouvě. Podrobnosti ti řekne účetní, ale není to nic složitého.
-
zdravi potřebuji poradit jestli je možne dat nejak do proximi otočnou sedačku pořad nevim jak to udelat abych se tam vešel dekuji za každou radu.
Jo ,tak nějak jsem to s těma zálohama chtěl napsat , jen mi to hned nedošlo a psal jsem rychlejc než přemejšlel
No a otočná sesle jde dopasovat kamkoliv ,ale někde to jde hůř. Já mám otáčecí tím způsobem ,že otáčím jen sedáky a né celou sedačku,prostě točnu mám nahoře. Tím se mi tam povedlo dostat opravdovskou sedačku na který se dá sedět celej den. Jo a kupoval jsem jí na kardanka cz. U tý proximy nevím jestli budeš mít kam narvat nohy. Viděl jsem někde na netu fotku tuším z Dánska a tam byla pěkně upravená , prodloužená pro nohy , to by se mi líbilo.
No a otočná sesle jde dopasovat kamkoliv ,ale někde to jde hůř. Já mám otáčecí tím způsobem ,že otáčím jen sedáky a né celou sedačku,prostě točnu mám nahoře. Tím se mi tam povedlo dostat opravdovskou sedačku na který se dá sedět celej den. Jo a kupoval jsem jí na kardanka cz. U tý proximy nevím jestli budeš mít kam narvat nohy. Viděl jsem někde na netu fotku tuším z Dánska a tam byla pěkně upravená , prodloužená pro nohy , to by se mi líbilo.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
ja nechci zasahovat do karoserie traktor jezdi i na poli tak nevim jak to udelat nema nekdo proximu na vyvažečce vyfocenou moc mi to pomuže
-
- Kontaktovat uživatele:
O jakou máš zájem ? Jaká je cena ?radys píše:http://www.oniar.cz/
Neznáte někdo?
-
pokud máš živnost jako vedlejšák tak zálohy platíš taky nelze neplatit
Už jsem v lese dělal kde co.Naštěstí mám šéfy, kteří vždycky dokážou vymyslet něco novýho abych se nenudil.
Můj první vyvážečkou naloženej kamion.Hodina a půl práce.
Můj první vyvážečkou naloženej kamion.Hodina a půl práce.
Franto kolik je tam naloženo 35 m3 ?
Na 100% poliak