UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Sniper

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3856 Nový příspěvek od Sniper »

Ale není to lopata do L že? Jen radlice z prstem. Pokud ano, je to na hovno, tím nevydlubnes surak ze skládky a prst potřebuješ pořád. Nebo ty vidle s prstem, těmi zase člověk nesrovna terén.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Širon

#3857 Nový příspěvek od Širon »

Proč škoda? Normální traktor kterej když bude mít dobrej mezikus mezi sedačkou a volantem zvládne kupu práce a za pět let bude mít pár škrábanců vod maliní a trochu vyšisovanej lak vod sluníčka. Jasně zadaří se a sklíčko nebo vodrazka je v čudu, ale to na poli taky. Nechápu jak někdo musí hned říkat že v lese se to zkurví na ultimo. U nás znám lidi který na poli za dva tři roky zpotřebujou mašiny a jsou to soukromníci který ty stroje živí. :-/
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Sniper

#3858 Nový příspěvek od Sniper »

Tak je fakt, pokud taháš profesionálně každý den, tak nikde nedostane technika takový záběr jako v lese. Zemědělství je oproti tomu růžová zahrada.
A jinak samozřejmě, je to hodně o přístupu.
Znám lidi, co dokážou zkurvit i kovadlinu.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Barty6945

#3859 Nový příspěvek od Barty6945 »

Zdar chlapi, používá někdo z vás toto https://www.hydrolider.cz/cs_CZ/p/Prevo ... 7Lmin/7848 nebo popřípadě jakou převodovku a čepradlo by ste mi doporučili pro pohon ruky palms 670 zetorem 7245

Hranostaj

#3860 Nový příspěvek od Hranostaj »

Čau Barty, ja jsem kdysi tahal vyvážečku pfanzelt ani nevím co to bylo za typ, moc dlouho jsem s ní nejezdil.
Tahal jsem to se zetorem 7340 a hnal jsem to přes kardan na kterém jsem měl převodovku z unhz 500 s čerpadlem.
Chodilo to v celku dobře.
Jen už si nepamatuju co tam bylo za čerpadlo.

Barty6945

#3861 Nový příspěvek od Barty6945 »

převodovka z UNHZ 500 se mě právě dneska rozpadla. Měla to už za sebou. Točila 67litrovým čerpadlem a měla toho dost. Tak rychle potřebuju něco vyřešit

Hranostaj

#3862 Nový příspěvek od Hranostaj »

Aha tak to sem ti moc neporadil.

pitrs

#3863 Nový příspěvek od pitrs »

Barty6945 píše:Zdar chlapi, používá někdo z vás toto https://www.hydrolider.cz/cs_CZ/p/Prevo ... 7Lmin/7848 nebo popřípadě jakou převodovku a čepradlo by ste mi doporučili pro pohon ruky palms 670 zetorem 7245
uplne to stejný čerpadlo s převodovkou jsem měl na 9540 se stejnou rukou-670 a chodilo víc než slušně jen to chce kontrolovat olej v tý převodovce aby se nekousla.jinak super
.zetor fortera 11441+palms 10d 2wd,vimek 610

Barty6945

#3864 Nový příspěvek od Barty6945 »

To rád slyším, měl sem právě strach z toho, aby nebyl malý průměr sacího otvoru. Je tam šroubení M22x1,5

Širon

#3865 Nový příspěvek od Širon »

No jo no ,to vajíčko z unhz 500 je takový nepřesný a teče jak Dunaj. Myslím že 67litrů bylo moc kolikrát skučí i s 40 litrovkou.Zkusil bych to z odkazu, snad to mají nějak zpočítaný,aspoň já se tím uklidňuju že to tak udělám až se mi rozpadne ta moje.
A nebo tam dát čerpadlo jiný, takový co šlape bez převodovky a vývoďák přepnout na 1000 otáček, je-li ta možnost.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

gbelec petr

#3866 Nový příspěvek od gbelec petr »

Ale není to lopata do L že?
ano je to lopata do L na euroúchyt s prstem..

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#3867 Nový příspěvek od brigadnik »

Sniper píše:Tak je fakt, pokud taháš profesionálně každý den, tak nikde nedostane technika takový záběr jako v lese. Zemědělství je oproti tomu růžová zahrada.
A jinak samozřejmě, je to hodně o přístupu.
Znám lidi, co dokážou zkurvit i kovadlinu.
při sklizni chmele v žatecký července dostává víc:) když prší tejden v kuse, tak místo volantu by to chtělo rajčáky a tuhle kotva, tadydle sloup, jejda světlo, okno, blatník a traktor je orvanej jak samice....:)

Franta.cz

#3868 Nový příspěvek od Franta.cz »

A jak si myslíš, že to vypadá v lese každej rok na jaře pří tání? :-/
A když na chmelnici prší v lese bude taky ne?

Sniper

#3869 Nový příspěvek od Sniper »

Nejvíc dostane zabrat v zimě, jednak mráz snižuje pevnost železa a to až skoro na polovinu, zem a nerovnosti jsou jak šutr, kdo nezažil nepozná, do toho těžký terén, dřevo, které smyka se strojem, mlátí do něj... Proti tomu je jakákoli činnost na pohodu. Les, to je taková rallye Paris Dakar, prostě nejtěžší soutěž světa.
A vzhledem k cenám za práci v něm už zůstali jen sebevrazi, kterým na penězích nezáleží 8)

TATRA NEZNÁ BRATRA

Pegos

#3870 Nový příspěvek od Pegos »

Vždyt v lese chybí cca 2 tis lidí tak ty co tam ještě dělají musí platit zlatem a by také neodešli. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“