UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Ale není to lopata do L že? Jen radlice z prstem. Pokud ano, je to na hovno, tím nevydlubnes surak ze skládky a prst potřebuješ pořád. Nebo ty vidle s prstem, těmi zase člověk nesrovna terén.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Proč škoda? Normální traktor kterej když bude mít dobrej mezikus mezi sedačkou a volantem zvládne kupu práce a za pět let bude mít pár škrábanců vod maliní a trochu vyšisovanej lak vod sluníčka. Jasně zadaří se a sklíčko nebo vodrazka je v čudu, ale to na poli taky. Nechápu jak někdo musí hned říkat že v lese se to zkurví na ultimo. U nás znám lidi který na poli za dva tři roky zpotřebujou mašiny a jsou to soukromníci který ty stroje živí.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Tak je fakt, pokud taháš profesionálně každý den, tak nikde nedostane technika takový záběr jako v lese. Zemědělství je oproti tomu růžová zahrada.
A jinak samozřejmě, je to hodně o přístupu.
Znám lidi, co dokážou zkurvit i kovadlinu.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
- Barty6945
Zdar chlapi, používá někdo z vás toto https://www.hydrolider.cz/cs_CZ/p/Prevo ... 7Lmin/7848 nebo popřípadě jakou převodovku a čepradlo by ste mi doporučili pro pohon ruky palms 670 zetorem 7245
Čau Barty, ja jsem kdysi tahal vyvážečku pfanzelt ani nevím co to bylo za typ, moc dlouho jsem s ní nejezdil.
Tahal jsem to se zetorem 7340 a hnal jsem to přes kardan na kterém jsem měl převodovku z unhz 500 s čerpadlem.
Chodilo to v celku dobře.
Jen už si nepamatuju co tam bylo za čerpadlo.
Tahal jsem to se zetorem 7340 a hnal jsem to přes kardan na kterém jsem měl převodovku z unhz 500 s čerpadlem.
Chodilo to v celku dobře.
Jen už si nepamatuju co tam bylo za čerpadlo.
- Barty6945
převodovka z UNHZ 500 se mě právě dneska rozpadla. Měla to už za sebou. Točila 67litrovým čerpadlem a měla toho dost. Tak rychle potřebuju něco vyřešit
Aha tak to sem ti moc neporadil.
uplne to stejný čerpadlo s převodovkou jsem měl na 9540 se stejnou rukou-670 a chodilo víc než slušně jen to chce kontrolovat olej v tý převodovce aby se nekousla.jinak superBarty6945 píše:Zdar chlapi, používá někdo z vás toto https://www.hydrolider.cz/cs_CZ/p/Prevo ... 7Lmin/7848 nebo popřípadě jakou převodovku a čepradlo by ste mi doporučili pro pohon ruky palms 670 zetorem 7245
.zetor fortera 11441+palms 10d 2wd,vimek 610
- Barty6945
To rád slyším, měl sem právě strach z toho, aby nebyl malý průměr sacího otvoru. Je tam šroubení M22x1,5
No jo no ,to vajíčko z unhz 500 je takový nepřesný a teče jak Dunaj. Myslím že 67litrů bylo moc kolikrát skučí i s 40 litrovkou.Zkusil bych to z odkazu, snad to mají nějak zpočítaný,aspoň já se tím uklidňuju že to tak udělám až se mi rozpadne ta moje.
A nebo tam dát čerpadlo jiný, takový co šlape bez převodovky a vývoďák přepnout na 1000 otáček, je-li ta možnost.
A nebo tam dát čerpadlo jiný, takový co šlape bez převodovky a vývoďák přepnout na 1000 otáček, je-li ta možnost.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
-
Ale není to lopata do L že?
ano je to lopata do L na euroúchyt s prstem..
ano je to lopata do L na euroúchyt s prstem..
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
při sklizni chmele v žatecký července dostává víc:) když prší tejden v kuse, tak místo volantu by to chtělo rajčáky a tuhle kotva, tadydle sloup, jejda světlo, okno, blatník a traktor je orvanej jak samice....Sniper píše:Tak je fakt, pokud taháš profesionálně každý den, tak nikde nedostane technika takový záběr jako v lese. Zemědělství je oproti tomu růžová zahrada.
A jak si myslíš, že to vypadá v lese každej rok na jaře pří tání?
A když na chmelnici prší v lese bude taky ne?
A když na chmelnici prší v lese bude taky ne?
Nejvíc dostane zabrat v zimě, jednak mráz snižuje pevnost železa a to až skoro na polovinu, zem a nerovnosti jsou jak šutr, kdo nezažil nepozná, do toho těžký terén, dřevo, které smyka se strojem, mlátí do něj... Proti tomu je jakákoli činnost na pohodu. Les, to je taková rallye Paris Dakar, prostě nejtěžší soutěž světa.
A vzhledem k cenám za práci v něm už zůstali jen sebevrazi, kterým na penězích nezáleží
A vzhledem k cenám za práci v něm už zůstali jen sebevrazi, kterým na penězích nezáleží
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Vždyt v lese chybí cca 2 tis lidí tak ty co tam ještě dělají musí platit zlatem a by také neodešli.