UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3751 Nový příspěvek od Franta.cz »

Matúš píše:Ak ti zamrzlo palivo, tak tam ti severský traktor nepomôže.
To se budeš divit.My jsme měli u firmy Liaz tahač stavěný na Rusko a měl vyhřívaný palivový filtry.

Pepa 77

#3752 Nový příspěvek od Pepa 77 »

Franta.cz píše:Kdybys přečetl návod zjistil bys, že Valtra se v telotách pod bodem mrazu startuje ohřátá.Vyhřívání je příslušenství traktoru.
Tak nějak +- je to v návodu.
Jo, tak nějak to tam píšou. Rozhodně to bude šetřit motor,ale pokud tam máš naftu nějakej humus tak můžeš nahřejvat a nic to nepomůže. Origo to má nahřejvání chladiva v bloku ale nahřejvání filtrů bylo za příplatek a to už by fungovalo dobře. Když opravdu mrzne tak leju do nafty aditiva a problém nemám, jezdí to bez problému. Možná že jsou ty novější Valtry zhýčkanější.

Pegos

#3753 Nový příspěvek od Pegos »

Jj je to jenom nahřívání chladiva nahřívání filtru to nemá. Naftu bereme ve více firmách a na více pumpách. Davame tam i aditiva ale bohužel . Máme 3 Valtry a stála každá prostě ti to ukáže malej tlak paliva a jde to do nouzáku. Horkovzdušná pistole nahřát filtry pak holt jet v nouzáku a ono se to rozehřeje. Jen by mě zajímalo co by dělal až bude třeba -20 .

Pepa 77

#3754 Nový příspěvek od Pepa 77 »

Tak jedině zainvestovat do nahřejvání filtrů. Já mám ještě rotační čerpadlo,tak to není tak náchylný.
Při tomhle to normálně jezdí.
Obrázek

pepikorliklocal

#3755 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

pokrad sem mame par zavařovaček a pokazdy dyz sem tankoval 200 nalil jednu a delal si pres zimu vystavku skoda ze sem to nevyfotil dyz bylo -20 onehda mel sem ve 3 skoro sulc to pak muzes mit traktor jakej chces v nemecku tyhle problemy neznaj

Jury

#3756 Nový příspěvek od Jury »

Zdravim panové chci vam vsem ještě poprat hezke svatky,pac jsou to ty nej svatkove z celeho roku a asi většina pracuje venku tak prichod jara nalezite oceni,chodim na toto forum dle doporuceni mého traktoristy uz par let a chci par legendam tohoto fora jako je napr.Franta a Sniper atd podekovat za rady které se tu občas vyskytnou.Jsem Těžák takze spis jsem resil téma obuvi vámi doporuceno Haix Protector mam je po 3x a nemuzu si je vynachválit atd.Koukal jsem ze někdo z vas shanel info na HQ 572xp porizoval jsem ji po novem roce ted ma natezeno kolem 1000kubiku první dojmy pac jsem mel 562jku je znatelne tezsi takze zpet ke korenum,ulozeni a trvanlivost ložisek na klice vuci 562-560 lepsi tak mi to bylo receno,jde jak katr proti 372 znatelny rozdil ve vykonu smerem nahoru bohužel s tim logicky narostla i ta vaha nalita ma s 45cm listou 8,6kg ale jinak si ji nemuzu vynachválit kaceci listy atd pekne zpracovanystene jako zbytek masiny mimo vzduchového filtru tj z takovy ten tvrzeny papir co dělala Stilka před 10lety neprodysny ale jsem zvykly prat ho v jarove vode a myslim ze ta zivotnost je vuci sytku omezenejsi.Mel jsem moznost ted vyzkoušet Stihl 462 a musim jakožto 12lety Husqvarnak rici ze ta pila je super pomer vaha vykon je o 0,7kg lepe nez ta HQ uvidíme co na to zivotnost.At se Vam dari chlapy a vopatrujte se!!!!

Franta.cz

#3757 Nový příspěvek od Franta.cz »

pepikorliklocal píše:pokrad sem mame par zavařovaček a pokazdy dyz sem tankoval 200 nalil jednu a delal si pres zimu vystavku skoda ze sem to nevyfotil dyz bylo -20 onehda mel sem ve 3 skoro sulc to pak muzes mit traktor jakej chces
A to nemáš pravdu.
69 má třičtvrti nádrže v kabině.Mám spirálu v bloku, v kabině tři topení.Motor startuju při 60°C hned po nastartování zapínám spodní topení, fouká vlažně.Po 3 kilometrech zapínám i horní topení.Naftu neaditivuju a nezamrzá mě.Dokonce jsem jednou při - 17 úspěšně spálil bez problémů letní naftu.To platí, ale jen do 69xx, sedmičková řada už má nádrž pod kabinou.

Pegos

#3758 Nový příspěvek od Pegos »

Zítra mám servis na 500 Nh tak se optám mechaniků co s tím. Když jsem jezdil s kládákem tak jsem tam v hodně mrazech nalil petrolej a byl klid. Nevím co by na to řekla Valtra.

Pegos

#3759 Nový příspěvek od Pegos »

Nádrž u Valtry je kapitola samo o sobě nikdy jí nenatankuji do plna jelikož ná nalejvací hrdlo cca 10 čísel než je druhá půlka nádrže :(

Holder

#3760 Nový příspěvek od Holder »

Dnešní ukázka techniky co u nás jezdí.

Obrázek
Obrázek

Hranostaj

#3761 Nový příspěvek od Hranostaj »

Holder píše:Dnešní ukázka techniky co u nás jezdí.

Obrázek
Obrázek
ÁÁÁ veteše z naší firmy. 8) jinak ten lkt je na prodej

Holder

#3762 Nový příspěvek od Holder »

Za kolik ? To tam kácíš ty mezi těmi chaty?

Hranostaj

#3763 Nový příspěvek od Hranostaj »

Holder píše:Za kolik ? To tam kácíš ty mezi těmi chaty?
Za kolik nevim měl by bejt na bazoši, jo hele tady to je https://stroje.bazos.cz/inzerat/8709234 ... KT-120.php

Ne já tám nekácím ale jsou to chlapi od nás, já zajištuju odoz kulatiny. :smich:

Holder

#3764 Nový příspěvek od Holder »

To znamená, že jsi od firmy http://ekoles.webgarden.cz/
Jinak pochvala za odvedenou práci.

Hranostaj

#3765 Nový příspěvek od Hranostaj »

Ano přesně tak jsem z tama.
Jinak ty stránky vidím prvně ani neím že je firma má :smich:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“