Zetro Proxima 110 plus ENERGO 1

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: Zetro Proxima 110 plus ENERGO 1

#16 Nový příspěvek od Franta.cz »

Já Ti to nafotím.

Franta.cz

#17 Nový příspěvek od Franta.cz »

Ale bude Ti to stejně k prdu.Já kdybych pověsil pilu vně traktoru můžu ju rovnou vyhodit, šichtu by nepřežila.

Obrázek

Obrázek

ČendaSklo

#18 Nový příspěvek od ČendaSklo »

njn...to byli ještě doby, kdy se do kabiny vlezli 4 lidi, basa s vercajkem a když si rozbil sklo dveří tak ti v ruce nezůstala jenom klička. Ale díky moc!!! Nikde jsem nenašel fotku jak pilu v lese vozíte. Jenom na těhle videích Zbyňka Hrudy je to krásně vidět, ale jako bych tomu takhle nevěřil https://www.youtube.com/watch?v=o_X6JJOLNCg&t=635s 2:30 je to ve videu krásně vidět. Já to dneska v práci přiměřoval a o moc jinak to udělat nebudu moct. Ta rozbrušovačka je hrozná kráva. Zítra bych měl mít čas něco vymyslet, tak sem pak hodím foto at téma nezůstane otevřený.

ČendaSklo

#19 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Rád bych se vám pochlubil taky nějakýma vychytávka: v zetoru hledali to nejlepší místo na bošák až našli to nejhorší přímo před kolenem pravým.
Obrázek
Zalomili jsme tam kolektivně několik klíčků, tak jsem se naštval a bošák posunul. V tom místě je zrovna mezera mezi příčkami palubky a vyšly i dráty bez nadstavování.
Obrázek
Jo a držák na pití je tam vlepený mamutem a drží už minimálně rok. Než do té kabiny vrtat nebo svařovat :-) Až přestane mrznout budu lepit další blbinky ( na vazelínu, brzdovku...)
Obrázek

A něco ze dneška z práce: vývoz stožáru na místo 8)
Obrázek Obrázek

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od J.A.Y. »

s klíčkem u nás problém ještě nebyl. Akorát jsem z něj sofort ořezal tu plastovou / gumovou krytku, aby se vešel do kapsy. Možná i proto odolává :vysmech:

ČendaSklo

#21 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Na mém traktůrku se střídá víc lidí (hlavně na můj záskok) a já mám ze všech nejkratší nohy a tím pádem sedačku hodně blízko palubovky. Kdyby bylo jenom na mě, tak to asi nechám původní.

ČendaSklo

#22 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Při procházení fora jsem si už dřív všiml, že můj stroj je tady vlastně jediný energetický speciál na foru. Vím, že mi třeba někteří kamarádi bagristi vyčítali funglovku stroj a takový to blablabla dokola. Bohužel, vlastní traktor si jenom tak nepořídím, tak se můžu realizovat aspoň v práci a tady na foru. Traktory a energetika jsou, jak zjišťuji poslední dobou, mi prostě nějak souzený. Myslím si, že i hodně zajimavý obor a mohl by Vás všecky (nebo určitě některé) na foru zajímat. Nechci zakládat nové vlákno, ale spíš ze současného udělat volnou diskuzi o hlavně energetických nástavbách na traktorech. Sám dělám v oboru už skoro 9 let a vím o několika verzích traktorových nástaveb, příslušenství, kábl vozech a pod...Takže jestli budute mít nějaké zajimavé foto, video, dokumenty a podobně sem s tím!

Abych sám začal: tohle je asi velká zvláštnost v našem fochu: speciální homologovaný vozík na převoz sloupu. Je jich vyrobených asi jenom pár. Mají papíry, světla, blatníky a odrazky takže můžou normálně na cestu.

https://www.youtube.com/watch?v=kxErwR-duxk

Podle našeho názoru v práci to rýsoval nějaký inženýr co to trošku překombinoval. Nepřekonatelný vozíčky jsou prostě tady ty staré
Obrázek
Práce je s nimi mnohem jednoduší, takže když je potřeba kousek po cestě tak na papíry kašlem. Jenom se nesmí nic stát. Navíc se dají jednoduše (viz foto víš) přestavět na převoz železných stožárů.

Našel jsem i celou diplomku RÁM PŘÍVĚSU PILLAR PRO PŘEPRAVU
BETONOVÝCH SLOUPŮ
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... e_id=30089

FandaP

#23 Nový příspěvek od FandaP »

S tím homologovanym vozíkem jsi mě docela dostal. 8) Kolik jich asi existuje?

ČendaSklo

#24 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Informace, které mám, jsou 15 kusu. Byl to projekt jenom naši firmy a nevím nevím jestli nějaká jiná firma ho má a jestli by do toho vůbec šla. Co vím, tak cena nebyla zrovna lidová . Hodně přes 100 tisíc, snad nějakých 120. a to před zhruba 10 lety. Na stránkách výrobce o něčem takovým není ani zmínka http://www.moram.cz/produkty-a-sluzby/energo A při školení vazačů/jeřábníků jsme měli docela dlouhou debatu se školitelem o tady těchto podvozcích. Hrozně se divil oficiálnímu videu, které je za plného provozu a porušuje se na něm snad úplně všechno co jde (žádný řízení provozu, traktor bez majáku...). Podle něj, kdyby to na úřadě viděli, tak homologaci roztrhají na kousíčky. Další zajímavost jsou chybějící oranžové boční odrazky po stranách (jsou jenom nad blatníky), ale měli by být metr před koncem obrysu vozidla.
A taky když vezete nový sloup, tak to vypadá hezky profesionálně, ale ty stáré demontované, kolikrát ve strašným stavu, nevím nevím co by na to nějakej důležitej policajt říkal. Když je to nosný rám.

pepikorliklocal

#25 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

neska sem po tom klicku celej den koukal a furt si řikal jak si ho moh ukopnout,aha inženyři zapracovali je uprostred a o 1cm vejš takže vývoj v zetoru nespý

pepikorliklocal

#26 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

neska sem po tom klicku celej den koukal a furt si řikal jak si ho moh ukopnout,aha inženyři zapracovali je uprostred a o 1cm vejš takže vývoj v zetoru nespi :)

ČendaSklo

#27 Nový příspěvek od ČendaSklo »

A už u toho tvýho vyřešily zdechání klíčkem nebo furt taháš za "bateriák"?

To mně kdysi tak vypeklo, když mi omylem zaskočil ve vypnuté poloze a já nevěděl proč ta potvora nechytá :-) Normálně aretaci zdechnutí nepoužívám.

pepikorliklocal

#28 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

ne ne furt zdecham za tahatko :D jako u dvouvalcovy slavie co sem mel v agt,taky me to vypeklo skor sem volal servis,nicnemeně pokaždy dyž po tejdnu ježdění tankuju 8) tak na tyhle pravěký blbiny zapomenu

ČendaSklo

#29 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Úplně nejlepší jsou ceny náhradních dílů. Jak jsem už tady na foru jednou psal, jsou ceny náhradních dílů. Moje oktávka vychází servisem dráž než tahle červená potvora. Navíc žádná elektronika, většinu věcí vyřeší kladivo zrovna na poli.
Jednou jsme asfaltovali v dědině v úzkých uličkách. Z tatry jsme sypali asfalt mě do lžice a rozvážel jsem ho na místo určení. Najednou lup a prasklo mi táhlo od reverzu. Našel jsem kde končí táhlo, vzal pajzr a řadil ručně :-) sice jsem se trochu naskákal, ale dodělali jsme to.

ČendaSklo

#30 Nový příspěvek od ČendaSklo »

https://youtu.be/3azss5bjj-0
Něco málo z dnešního dne. Když si vzpomenu na tu pakárnu motat ručně...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“