UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#3241 Nový příspěvek od Franta.cz »

jimird píše:Jaká čerpadla používáte na vyvazecce. Zubová , pístová, s převodovkou nebo bez , popřípadě má smysl tandemove
Originální z traktoru.Naco tam taky cpát další čerpadlo a další olejovou náplň když je to zbytečné.
Tandemový se používá při dvou rozvaděčích.Hara 80 měla dva, každý krmil jeden stupeň čerpadla.Na traktorový vyvážečce jsem zatím dva rozvaděče neviděl.

Tech

#3242 Nový příspěvek od Tech »

Jenže dnes už ruky potřebují vyšší tlak než dá Zetor. O litráži a čistotě takového okruhu nemluvě. U (některých) nových traktorů bývá už převodovka oddělena od okruhu hydrauliky, s axiálním čerpadlem. Proč asi.

gbelec petr

#3243 Nový příspěvek od gbelec petr »

kolega tady z fora - Eda má domaděl s dvěma rozvaděči..nemusí to být zlé..
https://postimg.cc/gallery/3fja8p5c0/
a vúz ntvs nebo unhz 750 měli také dvojpřevodovku na dvě čerpadla aby to chodilo rychleji..
https://www.google.cz/search?biw=1366&b ... _m0I7DIOjM:
chce to asi zkusit..záleží jestli je to na nějaký domaděl na melouchy nebo na profi práci..

Franta.cz

#3244 Nový příspěvek od Franta.cz »

Tech píše:Jenže dnes už ruky potřebují vyšší tlak než dá Zetor. O litráži a čistotě takového okruhu nemluvě. U (některých) nových traktorů bývá už převodovka oddělena od okruhu hydrauliky, s axiálním čerpadlem. Proč asi.
Je to marný, je to marný, je to marný.
Konec, konců mě je to jedno.Ať se každej zařídí podle svýho :-/

Tech

#3245 Nový příspěvek od Tech »

Nechci se hádat, ale opravdu nevím jak bych z traktoru dostal 210bar, co potřebuje má ruka.

šami1

#3246 Nový příspěvek od šami1 »

Ahojte, hledám operátora vyvážečky nebo strojníka na LKT nevíte někdo o někom šikovném? Práce v oblasti Oderských vrchů.
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!

Franta.cz

#3247 Nový příspěvek od Franta.cz »

Tech píše:Nechci se hádat, ale opravdu nevím jak bych z traktoru dostal 210bar, co potřebuje má ruka.
To asi bude ten problém.
Já zase nechápu proč bych na svou vyváženou soupravu, kterou tahám 12 let, měl montovat nějaký nesmyslný čerpadlo, když mám 180 bar, což je maximální tlak, na rychlospojce traktoru.

Franta.cz

#3248 Nový příspěvek od Franta.cz »

Mimochodech schválně jsem se díval a Forterra má pracovní tlak 200 atm.V cizích značkách se nevyznám, ale nepochybuju, že některý se na těch 210 atm se dostanou.

jimird

#3249 Nový příspěvek od jimird »

Mě na krystalu litry nestačí. 50 litrů to dá ,ale na skoro plný knedlík a ó hustotě převodového oleje nemluvím, v létě se hřeje v zimě je jak med. Rozvaděče mam dva. Zatím spojeny, mam tlakovou zpátečku. Dvojitá prevovka byla jen na unhz, teď se nedělá. A unhz mělo 2x 40 litrů a mele tlaky.

harijaro

#3250 Nový příspěvek od harijaro »

a takisto aj dva rozvadzače. na každé čerpadlo jeden aby boli možné dva súčasné nezávislé pohyby. a nie preto aby to chodilo rýchlejšie :tyty:

Jan Karlik

#3251 Nový příspěvek od Jan Karlik »

A přoč musí mít ta ruka 210bar? Ten jeřáb by fungoval i na 180bar, ne? Asi by teda zvedl míň než píšou... :-/

Tech

#3252 Nový příspěvek od Tech »

No jistě že by fungoval, ale to je jak koupit si silné auto a pak si dát doraz pod plyn. :)

Jan Karlik

#3253 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Mě by teda spíš zajímala litráž. Ta je znát pořád. Stejně se tam ten tlak nad 180bar vyskytne jen někdy. A pokud bych nepoužíval hydrauliku na traktoru, tak bych to čerpadlo normálně nastavil na 210bar... :smich: :smich: :smich:

maršl
Kontaktovat uživatele:

#3254 Nový příspěvek od maršl »

šami1 píše:Ahojte, hledám operátora vyvážečky nebo strojníka na LKT nevíte někdo o někom šikovném? Práce v oblasti Oderských vrchů.
Co vyvazet klest, drevo?
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

pepikorliklocal

#3255 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

dvojity cerpadlo je supr i s mejma chromejma rukama na rozvadeci pianu sem zvladal 3funkce najednou hlavně při roztažení ruky,už ho mam zas pochystany 2x32 za sebou sem sehnal a dal ho na prevodovku starou vajíčko,rozhodně ruka bude lip pracovat na dělenym rozvadeci při 2X30l min nez1x60L už sem to kdysi mel než mi ho někdo prodal do šrotu

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“