UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
kůrovec

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#2611 Nový příspěvek od kůrovec »

S výrobou hydraulických válců jsem přicházel dost těsně do styku třináct let :) U těch přírubovejch válců se to dělalo tak,že se na tu z metráže uřízlou a zarovnanou trubku přivařila příruba,potom se podle vnitřního průměru přetočil na povrchu pásek pro lunetu a až potom se v lunetě soustružil závit a centráž pro víko. Jestli na hotovej válec vařej přírubu,tak je to prasečina. Je pravda,že někdy se vnitřní průměr trubky hnul i po soustružení,potom se dala trubka přehonovovat - ale to tam ještě nesmělo bejt přivařený dno. Tady by třeba šlo dno odpíchnout,trubku přehonovat a zpátky přivařit,ale to už by možná vyšlo líp nechat udělat novej válec.

Franta.cz

#2612 Nový příspěvek od Franta.cz »

Dneska jižní Morava -19°C
Kamarád mě u baráku parkuje Valtru série A(kupovaná nová duben 2016).Naskočila na první brnknutí 8) .Za dvě hodiny vylezu ven a on tam ještě stojí :shock:
,,po dvou minutách chodu to začne pištět a píše nedostatečný tlak oleje okamžitě vypněte motor".Firma mu doporučila vyměnit veškeré filtry s tím, že od rána nestíhají brát telefony :smich: .No křísil to od 8 do 12 hodin pak to konečně rozmrzlo :) .
To co píšou v manuálu to mě dostalo.Pokusím se reprodukovat co nejvěrněji.
Návod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře

Důležité: V případě že teplota klesne pod 0°C startujte pouze s předehřevem motoru.
Valtra nejlepší traktor do lesa akorát musí dělat nepřetržitě nebo parkovat u zásuvky :smich:
Zlatej Zetor.

zikajay

#2613 Nový příspěvek od zikajay »

tj zajímavý dyt je to finskej traktor...tam je pod nulou i v létě :smich:
ale v -19 startovat traktor bez ohřevu :pohlavek: to je už přeci jen dost velkej mráz

offroad12

#2614 Nový příspěvek od offroad12 »

Sniper

#2615 Nový příspěvek od Sniper »

Franta.cz píše::)
Honování je dokončovací technologie, jež má za cíl zajistit dokonalou jakost povrchu. Honují se válcové součásti: vnitřní a vnější plochy. Cíl: Odstranění vlnitosti povrchu.
To vím moc dobře, otec dělal celý život ve VP F-M na horizontce, ale napřed je třeba broušením udělat rovinu, až pak se honuje, aby se dokonale srovnal nerovný povrch po brusce v podélné ose váce.
Ovalitu a jiné deformace válce honovací hlava nesrovná, proto se brousí.

Je možné, že tady tohle vydutí je malé a půjde to :-/ ale osobně bych to přetáhl na brusce a pak vyhonoval 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

zetor 7245ukt

#2616 Nový příspěvek od zetor 7245ukt »

Franta.cz píše:Dneska jižní Morava -19°C
Kamarád mě u baráku parkuje Valtru série A(kupovaná nová duben 2016).Naskočila na první brnknutí 8) .Za dvě hodiny vylezu ven a on tam ještě stojí :shock:
,,po dvou minutách chodu to začne pištět a píše nedostatečný tlak oleje okamžitě vypněte motor".Firma mu doporučila vyměnit veškeré filtry s tím, že od rána nestíhají brát telefony :smich: .No křísil to od 8 do 12 hodin pak to konečně rozmrzlo :) .
Návod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře

Důležité: V případě že teplota klesne pod 0°C startujte pouze s předehřevem motoru.
Valtra nejlepší traktor do lesa akorát musí dělat nepřetržitě nebo parkovat u zásuvky :smich:
Zlatej Zetor.
ahoj Franto potrebuji radu když zaslepim to viko hydrauliky muze ta spatečka na olej jit normalně přes viko dnes mi odešla ta kostka dekuji za radu

pepikorliklocal

#2617 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

jo bez predehrevu motoru je ted ouvej,mam na lkt motor po go jestli je to komresi nebo tim ze sem nechal seřidit cerpadlo ,nevim ale v 5- mi ted startuje jak driv při -20 , ty problemy s naftou co uz sem letos mel sem vživotě nezažil,at natankuju kde chci v prusvitnejch kanistrech dole vecne mlíko neb to tece jak prújem,a to mi jeste letos ni jednou neječeli čerpadla takže hovno mráz
s tou valtrou bych to videl taky na naftu plnou chcanek pochybuju ze na severu si to dávaj do nafty,vo vejkendu dam do auta zas sud trubku necham je do pulky a uvidim snad ta kejda zvostane dole

vimňouk

#2618 Nový příspěvek od vimňouk »

Franta.cz píše:Dneska jižní Morava -19°C
Návod k obsluze
Valtra serie A
Hitec
strana 53 nahoře

Zlatej Zetor.
Hrozně rád bych si tu zamachroval jak mi dnes Valtra A, ale stará, krásně chytla, jenže mi v ní lehce umírá baterka :D, takže dneska taky parkuje u zásuvky :D, jedna nabíječka a druhá předehřev. Jinak nafta z Čepra a aditiva a ráno, i když spí v lese, normálně na 2. protočení.
Ty nové 3válce už jsou moc prošpikované elektronikou :( Ale stejně se mi tomu nechce věřit, vyhrabal jsem návod a nemohla by to býti chyba v překladu, nemyslí předehřev nasávaného vzduchu?

michalkri

#2619 Nový příspěvek od michalkri »

Nam se v praci v tech mrazech taky dari. Jak bylo pod 20 tak nafta ve vyvazecce ne a ne rozmrznout a v harvestoru zaclo neco cvakat v motoru, kterej uz ma sice 30 000 mth ale ten mraz to dodelal.

vimňouk

#2620 Nový příspěvek od vimňouk »

Takže oprava, nemyslí, fakt to tam je:
"DŮLEŽITÉ: Pokud je teplota pod 0 stupňů, vždy používejte ohřívač motoru (součást standartní výbavy)" :shock:
Ještě že návody nečtu :D

pepikorliklocal

#2621 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

to bereš na čepru tu naftu bez chcanek,mam to z ruky ale skusim jí,na tu sem upne zapomel
na bazosi je jinac peknej igland s dálkovim

vimňouk

#2622 Nový příspěvek od vimňouk »

pepikorliklocal píše:to bereš na čepru tu naftu bez chcanek,mam to z ruky ale skusim jí,na tu sem upne zapomel
na bazosi je jinac peknej igland s dálkovim
Dřív bejvávala u Čepra 100% bez biosložky, ale od loňska prý musí pajcovat řepkou všechno, tak fakt nevím :-/ Dávám pro jistotu aditivum pro filtrovatelnost a zatím jezdím. Sklenička s filtrem je čistá a když do Vimeka leju z kanystru tak taky není parafín vidět :-/

Peetan

#2623 Nový příspěvek od Peetan »

zikajay píše:tj zajímavý dyt je to finskej traktor...tam je pod nulou i v létě :smich:
ale v -19 startovat traktor bez ohřevu :pohlavek: to je už přeci jen dost velkej mráz
Nebo maj kuci finský holt lepší naftu a nepočítaj s čím, že se v čechách zanesou filtry parafinem.
Já tankuju vervu a jezdím vpoho narozdíl od jinejch se zetorama v okolí. :jazyk:

To jestli je ale rozumný v těch -20 vůbec něco dělat je věc druhá...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

Franta.cz

#2624 Nový příspěvek od Franta.cz »

zetor 7245ukt píše: ahoj Franto potrebuji radu když zaslepim to viko hydrauliky muze ta spatečka na olej jit normalně přes viko dnes mi odešla ta kostka dekuji za radu
Může, ale musíš to dát do správný rychlospojky.

Franta.cz

#2625 Nový příspěvek od Franta.cz »

Sniper píše:
To vím moc dobře, otec dělal celý život ve VP F-M na horizontce, ale napřed je třeba broušením udělat rovinu, až pak se honuje, aby se dokonale srovnal nerovný povrch po brusce v podélné ose váce.
Ovalitu a jiné deformace válce honovací hlava nesrovná, proto se brousí.

Je možné, že tady tohle vydutí je malé a půjde to :-/ ale osobně bych to přetáhl na brusce a pak vyhonoval 8)
Tady se bavíme o desetinách milimetru v jednom místě.Mě to trvalo půl roku až rok než se to těsnění ojelo.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“