UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
radekvi

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#2596 Nový příspěvek od radekvi »

feki píše:5,5t ti urcite staci, ja mam tajfuna a je to uplne dostacujuce za 7045...6.5t slo uz asi o 100kg vyssie tusim, aspon pri tajfune a to by bolo fakt vela :)

toto uz bolo kusok nad jeho sily, alebo by trebalo kusok pritiahnut spojku, lebo je tam cerstvo domontovane pneu ovladanie a pake chyba este asi tak 1mm do dorazu :) ale z tejto furky mal dost aj traktor. Vecsinou sa to bralo po dvoch, max troch slabsich kuskoch viz druhe video

asi mas pravdu asi pujdu do te 5,5 tuny ted jsi nalomil

zetor 7245ukt

#2597 Nový příspěvek od zetor 7245ukt »

radekvi píše:
zetor 7245ukt píše:
radekvi píše:hodne lidi dtnko chvali ale me nesedlo ,ale ted to predelavaj tak pry to chodi a uz tam neprsi
ja budu objednavat novy obloženi tak pak snad bude tahat lip nebo pujde do třeboně na go,jinak dej sem fotku ty 64
ja ho jeste nemam doma ale az bude tak dam .Je to dovezene z Holanska . Urcite ti bude tahat vic ,ale bude to raketa. Ja to na lambu chtel dat taky na go a v treboni mi rekl at pocitam min se 100 litry .
ja ho mam taky z holanska a nevite nekdo kolik tak vyjde ten navijak golem dekuji

vimňouk

#2598 Nový příspěvek od vimňouk »

Ještě k těm tříboďákům :) : máme 5,5 t Tajfuna na A Valtře, něco přes 80 koní ale lehký traktor, dovybavený o dost silnější pomocnou pístnicí zdvihání ramen, a je to naviják plně dostačující na normální tahání "normálního" dříví, ty 3 kubíky (smrku) dá s prstem v nose. Ale já osobně bych dneska šel do 6,5 t. Používáme ho totiž na to, co nezvládne vyvážečka: kopce, přesílená hmota co nechci trápit ruku, přetahování při kácení, vytahování celých stromů i s větvemi z bud při polomu... No a když mu opravdu naložíš naplno, tak mám pocit, že se celá ta skříň kroutí a pracuje. Zatím tedy drží. Koukal jsem zběžně na parametry těch Krpanů, rozdíl ve váze je cca 160kg, konstrukčně tam velký rozdíl nebude, takže jestli tu váhu dělá silnější materiál, bude to, podle mě, 100% plus.
A ještě jinak: 160kg je ve smrku necelého čtvrt kubíku.
Taky jsem už viděl pár tříboďáků nesmyslně navěšených, stylem rychle to připoj a honem tahat, těch víc děr u třetího bodu není pro parádu, ale to určitě víte :D No a proti převracení z vysoké horní kladky dost pomáhá použít tu spodní 8)

jarekpasteka

#2599 Nový příspěvek od jarekpasteka »

jarekpasteka píše:Zdravím pánové, mám na Vás menší dotaz. Dostal jsem les který je vhodný k těžbe. Má představa je cca kladovka ročně. Bydlím od lesa 30km, tak je utopie vozit to traktorem i když ho vlastním. Nejsem žádný lesák. Znamená to domluvit se v okolí kdo to pokácí a vytahá k cestě a kladovku naloží a doveze ke mě domů. Je to rozumné?
S jakou cenou musím počítat? Jaký čas zabere vytahat 20m3 trdeho dřeva na vzdálenost cca 50m.Díky za každé info

Burák

#2600 Nový příspěvek od Burák »

Počítej těžba+přiblížení cca 300kč a doprava 200kč za m3 záleží na hmotnatosti dřeva.

jarekpasteka

#2601 Nový příspěvek od jarekpasteka »

Tak to jsem si myslel že to bude větší úspora. Kladovka je za 1200 kč/ m3. Je reálné se dostat pod 500 za m3? Neberte to zlé jen sbírám informace.

Sniper

#2602 Nový příspěvek od Sniper »

jarekpasteka píše:Je reálné se dostat pod 500 za m3?
Je, když si to budeš dělat sám, tedy ve vlastní režii.
A to je cena 300,- Kč/ 1 m3 těžby a přiblížení ta nejnižší možná. Cena dopravy se může různit podle svozové technologie :-/
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

jarekpasteka

#2603 Nový příspěvek od jarekpasteka »

Tu těžbu budu provádět v lese u Březůvek u Zlína. Není tu někdo z okolí kdo by byl ochotný pokácet a vytahat stromy.

vašek h.

#2604 Nový příspěvek od vašek h. »

Zdar chlapi,motorservis Otrokovice -recenzie dík.ked tak SZ.

šťava 22

#2605 Nový příspěvek od šťava 22 »

zdravim panove jen jsem se chtel zeptat jestli nekdo nevi o trebonskem stitu na prodej porad se mi nedari ho zehnat ?

Zetor Horal

#2606 Nový příspěvek od Zetor Horal »

uhlik05

#2607 Nový příspěvek od uhlik05 »

šťava 22 píše:zdravim panove jen jsem se chtel zeptat jestli nekdo nevi o trebonskem stitu na prodej porad se mi nedari ho zehnat ?
Znamy bude prodavat prechazi na vzperu cislo ti poslu do SZ bude levnejsi nez z odkazu

Franta.cz

#2608 Nový příspěvek od Franta.cz »

Čahoun píše: kvůli tomu odchází manžety ve válcích na otoči.
Tak bohužel Čahoune na závadu jsem si mohl vsadit.Však jsem ji měl na staré ruce taky.Problém je na obrázku nad červenou čárou

Obrázek

Pístní válce se dělají z přesných honovaných trubek, ke kterým se přivaří dno a na druhé straně udělá závit.Bohužel u těhle levných ruk cca 10cm od konce na hulváta přivaří přírubu tím dojde ke stažení trubky a tím se nadměrně opotřebovává těsnění pokud přes to místo chodí.
Když ten válec sundáš prstem jde ten kopeček nahmatat.
Buď přehonovat celý válec, ale já jsem nesehnal nikoho kdo to do uzavřené trubky v té délce dokáže.V Sehradicích mě jeden válec opravily tak, že použily trubku o větším vnějším průměru, do ní vyřezali závit.Přírubu upíchli ze starého válce a taky do ní vyřezali závit, pak to sešroubovali a zajistily TIGEM.Jen malinkej svár, aby se to nemohlo povolit, ale moc se jim do toho nechtělo.
Dražší jeřáby mají na konci trubky vyřízlý závit a trubka se našroubuje rovnou do kostky a zajistí matkou
Obrázek

Sniper

#2609 Nový příspěvek od Sniper »

Honovat určitě ne, to kopíruje povrch, ale napřed vybrousit a to by mohla zvládnout kterákoliv lepší dílna, kde dělají výbrusy 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Franta.cz

#2610 Nový příspěvek od Franta.cz »

:)
Honování je dokončovací technologie, jež má za cíl zajistit dokonalou jakost povrchu. Honují se válcové součásti: vnitřní a vnější plochy. Cíl: Odstranění vlnitosti povrchu.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“