asi mas pravdu asi pujdu do te 5,5 tuny ted jsi nalomilfeki píše:5,5t ti urcite staci, ja mam tajfuna a je to uplne dostacujuce za 7045...6.5t slo uz asi o 100kg vyssie tusim, aspon pri tajfune a to by bolo fakt vela
toto uz bolo kusok nad jeho sily, alebo by trebalo kusok pritiahnut spojku, lebo je tam cerstvo domontovane pneu ovladanie a pake chyba este asi tak 1mm do dorazu ale z tejto furky mal dost aj traktor. Vecsinou sa to bralo po dvoch, max troch slabsich kuskoch viz druhe video
UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
-
ja ho mam taky z holanska a nevite nekdo kolik tak vyjde ten navijak golem dekujiradekvi píše:ja ho jeste nemam doma ale az bude tak dam .Je to dovezene z Holanska . Urcite ti bude tahat vic ,ale bude to raketa. Ja to na lambu chtel dat taky na go a v treboni mi rekl at pocitam min se 100 litry .zetor 7245ukt píše:ja budu objednavat novy obloženi tak pak snad bude tahat lip nebo pujde do třeboně na go,jinak dej sem fotku ty 64radekvi píše:hodne lidi dtnko chvali ale me nesedlo ,ale ted to predelavaj tak pry to chodi a uz tam neprsi
Ještě k těm tříboďákům : máme 5,5 t Tajfuna na A Valtře, něco přes 80 koní ale lehký traktor, dovybavený o dost silnější pomocnou pístnicí zdvihání ramen, a je to naviják plně dostačující na normální tahání "normálního" dříví, ty 3 kubíky (smrku) dá s prstem v nose. Ale já osobně bych dneska šel do 6,5 t. Používáme ho totiž na to, co nezvládne vyvážečka: kopce, přesílená hmota co nechci trápit ruku, přetahování při kácení, vytahování celých stromů i s větvemi z bud při polomu... No a když mu opravdu naložíš naplno, tak mám pocit, že se celá ta skříň kroutí a pracuje. Zatím tedy drží. Koukal jsem zběžně na parametry těch Krpanů, rozdíl ve váze je cca 160kg, konstrukčně tam velký rozdíl nebude, takže jestli tu váhu dělá silnější materiál, bude to, podle mě, 100% plus.
A ještě jinak: 160kg je ve smrku necelého čtvrt kubíku.
Taky jsem už viděl pár tříboďáků nesmyslně navěšených, stylem rychle to připoj a honem tahat, těch víc děr u třetího bodu není pro parádu, ale to určitě víte No a proti převracení z vysoké horní kladky dost pomáhá použít tu spodní
A ještě jinak: 160kg je ve smrku necelého čtvrt kubíku.
Taky jsem už viděl pár tříboďáků nesmyslně navěšených, stylem rychle to připoj a honem tahat, těch víc děr u třetího bodu není pro parádu, ale to určitě víte No a proti převracení z vysoké horní kladky dost pomáhá použít tu spodní
-
S jakou cenou musím počítat? Jaký čas zabere vytahat 20m3 trdeho dřeva na vzdálenost cca 50m.Díky za každé infojarekpasteka píše:Zdravím pánové, mám na Vás menší dotaz. Dostal jsem les který je vhodný k těžbe. Má představa je cca kladovka ročně. Bydlím od lesa 30km, tak je utopie vozit to traktorem i když ho vlastním. Nejsem žádný lesák. Znamená to domluvit se v okolí kdo to pokácí a vytahá k cestě a kladovku naloží a doveze ke mě domů. Je to rozumné?
Počítej těžba+přiblížení cca 300kč a doprava 200kč za m3 záleží na hmotnatosti dřeva.
-
Tak to jsem si myslel že to bude větší úspora. Kladovka je za 1200 kč/ m3. Je reálné se dostat pod 500 za m3? Neberte to zlé jen sbírám informace.
Je, když si to budeš dělat sám, tedy ve vlastní režii.jarekpasteka píše:Je reálné se dostat pod 500 za m3?
A to je cena 300,- Kč/ 1 m3 těžby a přiblížení ta nejnižší možná. Cena dopravy se může různit podle svozové technologie
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
-
Tu těžbu budu provádět v lese u Březůvek u Zlína. Není tu někdo z okolí kdo by byl ochotný pokácet a vytahat stromy.
Zdar chlapi,motorservis Otrokovice -recenzie dík.ked tak SZ.
zdravim panove jen jsem se chtel zeptat jestli nekdo nevi o trebonskem stitu na prodej porad se mi nedari ho zehnat ?
-
Znamy bude prodavat prechazi na vzperu cislo ti poslu do SZ bude levnejsi nez z odkazušťava 22 píše:zdravim panove jen jsem se chtel zeptat jestli nekdo nevi o trebonskem stitu na prodej porad se mi nedari ho zehnat ?
Tak bohužel Čahoune na závadu jsem si mohl vsadit.Však jsem ji měl na staré ruce taky.Problém je na obrázku nad červenou čárouČahoun píše: kvůli tomu odchází manžety ve válcích na otoči.
Pístní válce se dělají z přesných honovaných trubek, ke kterým se přivaří dno a na druhé straně udělá závit.Bohužel u těhle levných ruk cca 10cm od konce na hulváta přivaří přírubu tím dojde ke stažení trubky a tím se nadměrně opotřebovává těsnění pokud přes to místo chodí.
Když ten válec sundáš prstem jde ten kopeček nahmatat.
Buď přehonovat celý válec, ale já jsem nesehnal nikoho kdo to do uzavřené trubky v té délce dokáže.V Sehradicích mě jeden válec opravily tak, že použily trubku o větším vnějším průměru, do ní vyřezali závit.Přírubu upíchli ze starého válce a taky do ní vyřezali závit, pak to sešroubovali a zajistily TIGEM.Jen malinkej svár, aby se to nemohlo povolit, ale moc se jim do toho nechtělo.
Dražší jeřáby mají na konci trubky vyřízlý závit a trubka se našroubuje rovnou do kostky a zajistí matkou
Honovat určitě ne, to kopíruje povrch, ale napřed vybrousit a to by mohla zvládnout kterákoliv lepší dílna, kde dělají výbrusy
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Honování je dokončovací technologie, jež má za cíl zajistit dokonalou jakost povrchu. Honují se válcové součásti: vnitřní a vnější plochy. Cíl: Odstranění vlnitosti povrchu.