Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bielorus EO 2621
Hydraulicke kladivo alebo ine prislusenstvo.Ked to dlho stalo moze byt prilepena lamela preyo nevypina spojka. Alebo nieco prasknute.
Alebo rozletena lamela plechy stlacene medzi pritlacak preto je pedal dole, a stred lamely utrhnuty preto sa to nehybe.
Alebo rozletena lamela plechy stlacene medzi pritlacak preto je pedal dole, a stred lamely utrhnuty preto sa to nehybe.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Bagrista píše:Ahoj Pavel,
V hlave sú tam 2, rozmer manžiet na piestnici, ktorá sa pohybuje je 110x90 na oske je ešte okrúžok, a v hlave je 55x73, tu je to najlepšie napísané tá sada s cenou 21,60 http://www.gmd-tomped.vot.pl/index.php? ... a-BIALORUS
Ale, pozor je to B-éčkový typ! Ak máš také manžety teda na typ B, možno máš aj na A, to už neviem.
Nakupoval jste od nich již někdo? Zkušenosti?
- vladi
Zdravím kolegové,
Potřeboval bych od vás helfnout. Schoval jsem před manželkou nějaké peníze a nyní bych je rád utratil. Bohužel už dva roky mám prasklý blok. Zkoušel jsem shánět nový či jiný nepoškozený, ale to je skoro nemožný. Nechám ho tedy za vařit. U nás je firma se kterou mám dobře zkušenosti a chtějí 150 Kč za centimetr plus něco za přípravu. Rozhodl jsem tady motor jestli to má s ohledem na stav vnitřností cenu. Nečekal jsem to, ale ve vnitřním je jak nový. Žádný rýhy či jiné stopy na vložkách, hlava jak nová. Chtěl bych se vás proto optat, nemáte někdo utahovácí momenty motoru, jestli teda něco takového vůbec je. Předem děkuji za rady, nápady.
Potřeboval bych od vás helfnout. Schoval jsem před manželkou nějaké peníze a nyní bych je rád utratil. Bohužel už dva roky mám prasklý blok. Zkoušel jsem shánět nový či jiný nepoškozený, ale to je skoro nemožný. Nechám ho tedy za vařit. U nás je firma se kterou mám dobře zkušenosti a chtějí 150 Kč za centimetr plus něco za přípravu. Rozhodl jsem tady motor jestli to má s ohledem na stav vnitřností cenu. Nečekal jsem to, ale ve vnitřním je jak nový. Žádný rýhy či jiné stopy na vložkách, hlava jak nová. Chtěl bych se vás proto optat, nemáte někdo utahovácí momenty motoru, jestli teda něco takového vůbec je. Předem děkuji za rady, nápady.
s tim varenim nevim ,je to dobrej napad to jo ale nemas to jeste prasknuty aji do vnitr?aby jsi to nezavaril z venku a pak nezjistil ze ti tece voda do oleje nekama vnitrkemvladi píše:Zdravím kolegové,
nedavno byl motor na bazosu nejakej borec z prostejova to tam daval
http://stroje.bazos.cz/inzerat/56057694/BELORUS.php jeste v olmiku neco jejirkasbk píše:s tim varenim nevim ,je to dobrej napad to jo ale nemas to jeste prasknuty aji do vnitr?aby jsi to nezavaril z venku a pak nezjistil ze ti tece voda do oleje nekama vnitrkemvladi píše:Zdravím kolegové,
nedavno byl motor na bazosu nejakej borec z prostejova to tam daval
- vladi
Já jsem nejdříve zkoušel sehnat jiný motor. Po předchozích zkušenostech s koupí něčeho použitého v ČR a po jednáních s několika málo lidmi, kteří mi místo popsání stavu hned začali vyprávět, že na mě nemají čas a že když nekoupím, koupi jiný jsem kontaktoval jako poslední záchranu pana Charváta. Řekl že se poptá. Pro mě je to srdeční záležitost, takže jsem byl rozhodnut obětovat nemalé peníze. Trochu jsem doufal, že má kontakt rovnou na fabriky a že by se dal sehnat nový. Nakonec byl k mání za 15tis "pouze" použitý. Trochu jsme se o tom pobavili a prý by se toho sváření nebál. Jen mi doporučil zkontrolovat zda není prasklý mezi vložkami. Ty vlozky jsem chtěl každopádně taky vytáhnout, když už je to celé rozložené, tak chci rovnou vyměnit i kroužky pod vložkami. Každopádně olej byl do poslední chvíle čistý, tak doufám. Je pravda, že Rusa jsem ještě takhle nekuchal, ale pár zetorů jsem rozhozených měl, tak si celkem věřím.
pan charvat je dobrej ale vozi nd jen z ukrajiny taky s nim spolupracuji pri koupi nd a dobry jsem spokojen.toho svarovani se nebojim pokud bude varit odbornik je dulezite svar dobre "vyklepat" bal bych se jen toho ze voda potece do oleje takze rozdelat vycistit a dukladne zkontrolovatvladi píše:Já jsem nejdříve zkoušel sehnat jiný motor. Po předchozích zkušenostech s koupí něčeho použitého v ČR a po jednáních s několika málo lidmi, kteří mi místo popsání stavu hned začali vyprávět, že na mě nemají čas a že když nekoupím, koupi jiný jsem kontaktoval jako poslední záchranu pana Charváta. Řekl že se poptá. Pro mě je to srdeční záležitost, takže jsem byl rozhodnut obětovat nemalé peníze. Trochu jsem doufal, že má kontakt rovnou na fabriky a že by se dal sehnat nový. Nakonec byl k mání za 15tis "pouze" použitý. Trochu jsme se o tom pobavili a prý by se toho sváření nebál. Jen mi doporučil zkontrolovat zda není prasklý mezi vložkami. Ty vlozky jsem chtěl každopádně taky vytáhnout, když už je to celé rozložené, tak chci rovnou vyměnit i kroužky pod vložkami. Každopádně olej byl do poslední chvíle čistý, tak doufám. Je pravda, že Rusa jsem ještě takhle nekuchal, ale pár zetorů jsem rozhozených měl, tak si celkem věřím.
- vladi
Jak jsem psal, olej je čistý tak snad..... Samozřejmě to udělat pořádně, tudíž všechno půjde ven. Za 4 dny jedu domu z práce, tak se do toho chci hned vrhnout. Motor je již oholenej, hlava dole a až přijedu chci vyndat vložky, písty. Zítra bych rád pokud na to nezapomenu objednal tu sadu těsnění motoru, kroužky pod vložky, nové mrazovky, termostat a rád bych ještě gufera na klikovku. Jelikož se jedná o rozboru, rád bych kdyby někdo poradil utahovácí momenty (jestli něco takového je) , hlavně teda pro hlavu, kliku, ojnice.
stiahni si navod na obsluhu tam to je
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Tak ma zavada u meho Beloruse je rozpadla spojkova lamela - jen ta jedna. Druha (nahonova) je uplne Ok. Na setrvaku i pritlacaku jsou a jedne strane prasklinky, tak to ctvrtiny tloustky kotouce - vadi to? Nutno menit? Da se vymenit jen spojkove lozisko v domku? Nebo jen komplet i s domkem?
- vladi
No vidíš to, to mě ani netrklo, že bych to tady mohl najít. Ale co se divím, tady je prostě vše. Až přijedu domů, hned na to mrknu. Teď by mě to stahování přišlo draho.pedro643 píše:stiahni si navod na obsluhu tam to je
Nazdar, dlhsie sa nic nerobilo ( okrem opravy defektu ) a kedze je vonku prijemnych 10 stupnov rozhodol som sa zrepasovat podkop, kedze piesty su pocitam este z cias ZSSR , taktiez opravim a precistim vsetky maznice a vyvarim bolsne aby to nelietalo jak sa tomu chce.
otazka: skumam maznice a rozmyslam ako funguju, pred casom som aj kupil pumpu na tlacenie vazeliny ale koncovka na tej bielorusackej maznicy je sesthran a teda ci existuje dajaka nasada alebo sa to musi vykrutit von a tak natlacit mast ci ?
otazka: skumam maznice a rozmyslam ako funguju, pred casom som aj kupil pumpu na tlacenie vazeliny ale koncovka na tej bielorusackej maznicy je sesthran a teda ci existuje dajaka nasada alebo sa to musi vykrutit von a tak natlacit mast ci ?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
6 hrane maznice su to najlepsie ano predavaju taku koncovku. Inak tam ako mas oznacene tam ide sruba M12 a zaistuje ten cap na kotrom drzia piesty.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
takze len kupim tu 6-hrannu koncovku a mastim superAtlan píše:6 hrane maznice su to najlepsie ano predavaju taku koncovku. Inak tam ako mas oznacene tam ide sruba M12 a zaistuje ten cap na kotrom drzia piesty.
PS: sruba tam este je ale zahrdzavela a pri dnesnom pokuse ju vysrubovat sa mi ulomila tak ako je vydiet a modrou je poznacena na odvrtanie a opravu.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Zbytocna citacia.
Ono ta sruba moze byt rozklepana. Ked to nebolo utiahnute a cap sa hybal.
Ono ta sruba moze byt rozklepana. Ked to nebolo utiahnute a cap sa hybal.