UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Matúš

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#1351 Nový příspěvek od Matúš »

Ja v pneuservise, kde mi ich rovno za výhodnú cenu a na počkanie prezujú :)

pepikorliklocal

#1352 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

ted sem docela dobře nakoupil v Monstě v Dražicích pneu

šami1

#1353 Nový příspěvek od šami1 »

Ted máme práce že nevíme kam dříve skočit a do toho si revírník vymyslí že chce shrnovat a na těch mích gumách už to jde blbě a řetězy jsem si zapomněl doma. Obrázek
Sniper" k těm cenám ve vlákně Vimek, já se snažím dohodnou ceny že pilaři začínají na 100.- ,kočí na 100.-traktor od pařezu na 140.- manipulace kulatina od 90.- A u firem jsem na černých listinách protože si pro ně moc vymýšlím. Protože jiní dělají za 80.-pila ,120.-traktor a hlavně za 30.-jim to rozmanipulují do jakých sortimentů chtějí. A k tomu se ještě dozvíš že traktor má za manipulaci 10.-protože 10.-nechá pilařovy za kroužkování,10.-kočímu aby mu neutekl! Nebo si tam vezmou uzel který dělá za 210.- A MŮŽEŠ SI POŘIZOVAT MAŠINY JÁKÉ CHCEŠ,JIM JE ŮPLNĚ JEDNO ČÍM DĚLÁŠ,HLAVNĚ ŽE MAJÍ DŘEVO NA OM,ZA NEJLEVNĚJŠÍ CENU!
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!

maršl
Kontaktovat uživatele:

#1354 Nový příspěvek od maršl »

Sami, ruku mas a klest shrnujes, kdes to jako videl??? :obchod: :smich:
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Sniper

#1355 Nový příspěvek od Sniper »

šami1: Paradní fotka 8) 8) To ti ujelo?

K těm cenám NO COMENT! Mě taky každý tlačí dolů, ale než dělat pod cenu, tak na to seru a jdu jinde, však jim to dříve nebo později dojde.

Snažím se jim prodat "kvalitu" a někdo na to slyší, někdo ne... Třeba teď jsem přišel o krásnou práci 20ha blízko baráku na rovince jen proto, že někdo nenažraný musí jít až na náklady :-/

Co nadělám, tak jdu jinam, dělat něco jiného...možná jsem jiný, ale kurva v lese dřít se za pár kaček a ještě poslouchat tu buzeraci, že je támhle kolej a támhle v lince odřený kořenový náběh...na to nemám nervy... ( u přiblůižování, ne u frézování )

Chtěl bych na příští sezonu postavit 2 roky nového Fenda s frézou, výkonnější, méně poruchový, ale stále si kladu otázku, jestli to má v tohle bordelu ještě cenu :-/
Proč bych měl dělat za náklady a k tomu plno starostí???

No... Lesu Zdar! 8) Dneska jdu na mysliveckou zábavu :pivo:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

vimňouk

#1356 Nový příspěvek od vimňouk »

Já bych to k těm cenám a mašinám napsal ještě trochu jinak. Plně souhlasím se Šamim, že firmy ve státním zajímá jen cena na OM, nějaká kvalita výroby (i druhování) je jim buřt, jen to vyrvat k cestě. U nás, co děláme, se ještě u LČR dbá aby nebyly škody po lese (šířka linek, odřené stromy, nálety, koleje), ale když to vidím jinde :vztek: Máme tady v okolí samé "lepší" firmy (Petra, Ledečská akciovka) :'( a jediní kdo líp platí jsou tak městské a obecní lesy.
No a ty objíždějí horem dolem prodejci a kupte na dotace mašinu. Takže Welte, plácnu za 6 mega, dotace 60%, jseš na 2,5. Valtru s vlekem tady nevzalo město, protože ředitel chtěl 60% a schválli jim jen 50, mají tak 700 ha lesa a ještě mýtní dělá harvestor, jako co by s ní vozili? Teď Fini mají novou generaci řady Valtra N, takže u nás jde na dotace samozřejmě stará, za 1,6 mega nemá ani klimatizaci :-)
Zemědělec si koupí vyvážecí vlek, tam o dotacích radši nebudu psát, a aby se v zimě nenudil, tak jde taky do lesa.

Sniper

#1357 Nový příspěvek od Sniper »

vimňouk píše:Zemědělec si koupí vyvážecí vlek, tam o dotacích radši nebudu psát, a aby se v zimě nenudil, tak jde taky do lesa.
Jenže to nesmí!! :tyty: Tak samo ta obec! No a pokud ano, je třeba informovat finanční úřad, on si už pořádek udělá.

Dotace je jedna věc, ale není dotovaný stroj ani palivo určeno na vytváření služeb...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

vimňouk

#1358 Nový příspěvek od vimňouk »

Sniper píše:
vimňouk píše:Zemědělec si koupí vyvážecí vlek, tam o dotacích radši nebudu psát, a aby se v zimě nenudil, tak jde taky do lesa.
Jenže to nesmí!! :tyty: Tak samo ta obec! No a pokud ano, je třeba informovat finanční úřad, on si už pořádek udělá.

Dotace je jedna věc, ale není dotovaný stroj ani palivo určeno na vytváření služeb...
Dobře to beru, zase tak moc se o dotace a jejich podmínky nezajímám. Ale i když by to bylo úplně férové :smich: , tak doteď, a to jsem zapomněl napsat, jim tu práci musel někdo udělat, protože žádnou techniku neměli.
A když to vezmu modelově, že je živnostník, který dělá jen pro tu obec, tak je přece rozdíl splácet (odepisovat) stroj s poloviční pořizovací cenou.
A jinak, když nebudu mít ani tu možnost dělat 1/3 roku pro tu obec, tak mi zbyde zas jenom ta akciovka.
Ale je fakt, že tohle je už dost mimo :OT: téma

Sniper

#1359 Nový příspěvek od Sniper »

Teď si přiliju olej do ohně ;-)

Zemědělci se serou do lesa, ale nedej bože, že se má přibližovat po vrstvě sněhu přes jejich pole... :vztek: :smich: :smich: :smich:

No nic, pěkný večer všem...jdu se pokochat mysliveckýma dobrůtkama na zábavě :pivo: :friends:

TATRA NEZNÁ BRATRA

Jakub Svoboda

#1360 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Podělím se s vámi o pár fotek kamarádova UKT 7340 s DTN4 na který mu teď chodím vypomáhat.
Rampovač po kompletní GO a naviják po poloviční GO. Samotný traktor je z loňska po GO převodovky (ulomený zub 3ky), výměny spojky a komplet nové brzdy.

Obrázek Obrázek Obrázek

Krásná práce, vše je nachystáno od motorového koníka.

Obrázek Obrázek

Něco málo z tahání.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kamarád mi říkal, že mi drobet blbě založil skládku. No nacpat 13m stromy do mezery která má sotva 11m byl chvílema boj. Proto to není krásně začelené.

Obrázek

Taková malá domu :) Lepší než se s tím dřít na káru.

Obrázek Obrázek ObrázekObrázek
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

Lakatos80

#1361 Nový příspěvek od Lakatos80 »

ani se zemědělcům nedivím ze někdy nechtěj pouštět na svoje pozemky,když někdy vidím jak nekdo opustí treba louku na který skladkoval,tak bych už taky nikoho nikam nepustil,je to vsechno o nějaký domluvě
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp

Lakatos80

#1362 Nový příspěvek od Lakatos80 »

a myslím že to stema penezma není tak hrozný,dělám s pilou a dá se slušně vydělat,kdybych měl v pořádku záda tak úplně super!
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp

pepikorliklocal

#1363 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

no v zasadě mužu řict to samy partak kterymu je 60 a v lese je vod 15 řika dulezita je ta svoboda co tu mame nikdo ti nemuze poroucet abys sel dom uz ve 3 :D a neb nechodil vo vejkendu :vysmech: muzes kouřit,na vobět jít kdy chces co kde roste taky zerzrat :ano:

AlexTc

#1364 Nový příspěvek od AlexTc »

Akorát nesmíš mít v mašině GPS a pak posluchat keci jak máš málo motohodin :)

zetorček

#1365 Nový příspěvek od zetorček »

Začíname s úpravou ZT 303 na UKT . Zatial nahodeny navijak Agama 2x5,5t a štit vlastnej výroby
Přílohy
12272663_1049750001722555_1298179159_n.jpg
12242312_1049749995055889_22102745_n.jpg
12277129_1049750005055888_2067075391_n.jpg

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“