Vimek 606 TT

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
vimňouk

Re: Vimek 606 TT

#16 Nový příspěvek od vimňouk »

Franta.cz píše:Takhle je to lepší
Obrázek
Obrázek
Doufám že "takhle je to lepší" je myšleno na fotky a ne úpravu Vimeka pro pozorování noční oblohy :typek: . Já ho taky rozdvojil a taky v listnáčích :) , škoda jenom že jsem tenkrát neměl fotící mobil, protože moje polovičky vynášela z paseky Škodovka pověšené pod lopatou, dřevaři z toho měli prdel ještě 2 roky. Ale zase za 3 dny Vimek znovu jezdil :pohar:

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Rendy9999 »

supr vyvažečka ,měli jsme problem se k temu vůbec vyhrabat a ta zima ,po opravě putovala někde do čech a na místo ní došla valtra .

kůrovec

#18 Nový příspěvek od kůrovec »

Vimek 606 jako taxík pro "společensky unavenýho spolupracovníka" Obrázek

Franta.cz

#19 Nový příspěvek od Franta.cz »

vimňouk píše: Doufám že "takhle je to lepší" je myšleno na fotky a ne úpravu Vimeka pro pozorování noční oblohy :typek: .
Samozdřejmě je to myšleno na fotky :friends:

Petrrr

#20 Nový příspěvek od Petrrr »

Zdravim, chtěl bych se zeptat kdo jezdí s Vimkem :) kolik je cca denní výkon a jesli je opravdová spotřeba tak nizká jak vyrobce udává.
Jinak je to zajímava mašinka co odvede dost prace ;)

Fiataro

#21 Nový příspěvek od Fiataro »

Když bych měl peníze na zakoupení takového stroje a dlouhodobě zajištěnou práci,tak bych vůbec nějakú tu spotřebu neřešil,spotřeba je v tomto případě úplně až na posledním místě.Co jsem se loni chvílí bavil s dotyčným pánem,než mě vyvezl nějaký to dříví,říkal že občas zlobí řemen na variátoru.... http://www.lesos.cz/clanky/Vimek/11.%20 ... %20608.pdf

Sniper

#22 Nový příspěvek od Sniper »

Hoši, vložím to sem, ať nezakládám nové téma, máte někdo přímé zkušenosti s Minimastrem 101?

Začíná se mi ta mašina líbit čím dál tím více 8)

Obrázek

Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Toreto

#23 Nový příspěvek od Toreto »

Mna by zaujmalo ako to ma riešenú prednú "nápravu" ked to ma vpredu retaze musí to byt fest pevné :)

Pekná mašinka 8)

Franta.cz

#24 Nový příspěvek od Franta.cz »

Řetězy má na všech 4 v tom nic zázračnýho nevidím :-/

vimňouk

#25 Nový příspěvek od vimňouk »

Petrrr píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat kdo jezdí s Vimkem :) kolik je cca denní výkon a jesli je opravdová spotřeba tak nizká jak vyrobce udává.
Jinak je to zajímava mašinka co odvede dost prace ;)
Ahoj já jezdím, proto jsem to sem kdysi dal :). Takže u 606 se spotřeba opravdu moc neřeší.
Ve stručnosti: ráno naleješ 20l, 8 hodin jezdíš, když seš zapracovaný a trochu u toho přemýšlíš tak napřímo v probírkách uděláš 30-35 m3, po koních, v mýtní nebo po harvestoru víc, no a odpoledne tam ještě nafta (tak 3l) je.
Za ty roky (od 2007) jsem při normální směně nevystačil s nádrží tak 3x, při sbírání roztroušené nahodilky, typu 50m3 na 500 ha, při dlouhých přejezdech.
Je mi jasné že o výkonech se dá hádat do nekonečna, ale já tvrdím že těch 30- 35 m3 za 8 hod dám 95 ze 100dní. Pěkně svazkované jsem udělal 80, ale to bývá tak 3x do roka. Děláme většinou to, co ostatní nechtějí, celkem i dálky a mizerné terény(kamení, bahna i rašeliny :-))
Jinak pro malé vyvážečky existují výkonové normy: http://lesos.cz/clanky/Vimek/10,3Dvorak ... aktory.pdf

vimňouk

#26 Nový příspěvek od vimňouk »

Sniper píše:Hoši, vložím to sem, ať nezakládám nové téma, máte někdo přímé zkušenosti s Minimastrem 101?

Začíná se mi ta mašina líbit čím dál tím více 8)

Obrázek

Snipere a nebude to pro tě šok z Fendta na Minimaster? :wink:

Sniper

#27 Nový příspěvek od Sniper »

vimňouk píše:Snipere a nebude to pro tě šok z Fendta na Minimaster? :wink:
Hraju si ještě s menšíma hračkama a celkem to zvládám ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Buggy

#28 Nový příspěvek od Buggy »

Anipere, projel jsem se s tím ve Švédsku, dvouvál do V z Hondy, myslím 19 koníků, dva kvalty vpřed, jeden vzad, asi odstředivá spojka, plyn se přidává obručí pod volantem (přitáhneš ji prsty k věnci), brzdí se hrazdou před šoférem. Rejd slušný, trvalá 4x4 se hádá a hrne na asfaltu. Nejlepší jsou na to portálové nápravy, výška neskutečná, a čtyřkolkové gumy berou taky skvěle. Pak si klekneš na sedadlo a nakládáš. Hračka parádní, kupují si to tam drobní vlastníci lesa, jako mi u nás sekačky na trávu.

Sniper

#29 Nový příspěvek od Sniper »

Buggy: Volantu jsem si nevsiml :smich: ale je mozne, ze novejsi verze ho ma, i kdyz do terenu jsou riditka praktictejsi.

Jo tahle hracka by se mi kolem baraku sikla 8) Bude pekelne draha... ( 500 tis?? )

S tim tak do prorezavek a prvnich probirek, jezdit po nahodilkach...tak les ani nevi, zes tam byl...

Jenze nejaky mamrd rozpali multikaru, svari s tekacem a jemu staci mala cena za sluzbu, takze zase nic :-/

TATRA NEZNÁ BRATRA

lojzek123

#30 Nový příspěvek od lojzek123 »

8) pěkná mašinka, taky bych se rád projel. 8)
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu

Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“