UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
ondra
Kontaktovat uživatele:

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#1156 Nový příspěvek od ondra »

Jan Karlik píše:
ondra píše:
pobuk píše:Zahraniční značku asi ani nehci ten zetor je s dílama asi pořád nejlíp, a jinak s tim otáčenim v traktoru to pro mě neni jednoduchy měřim 203cm.
Na čem je zetor s dílama líp než něco jiného ?
Hlavně cena je o čárku doleva. :)
Stím bych tak uplně nesouhlasil , je to věc každého , ale převážně každej kdo zetora měl ( myšleno novějšího ) tak už by ho nechtěl , je sice hezké že jsou díly údajně lacinější ( jak které ) ale co je to platné když jich člověk potřebuje 10 x tolik :-/
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141

Jan Karlik

#1157 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Když srovnám 10540 s o deset let mladším holandem tl 90, tak je to katastrofa pro holand. V jednom kuse se spravoval a ceny fakt šílené. Za vstř. čerpadlo dokonce chtěli v holandu 140 000,-. Obal zadní polonápravy 40 000,- atd. Je fakt, že netuším, kolik to stojí na nové zetory, ale na mého staříka to koupím fakt o čárku doleva. :)

ondra
Kontaktovat uživatele:

#1158 Nový příspěvek od ondra »

Jan Karlik píše:Když srovnám 10540 s o deset let mladším holandem tl 90, tak je to katastrofa pro holand. V jednom kuse se spravoval a ceny fakt šílené. Za vstř. čerpadlo dokonce chtěli v holandu 140 000,-. Obal zadní polonápravy 40 000,- atd. Je fakt, že netuším, kolik to stojí na nové zetory, ale na mého staříka to koupím fakt o čárku doleva. :)
Když porovnám 7341 a TL 90 ku co jsem měl tak zetor katastrofa , teče vodní pumpa , koupíš novou a ta za 2 měsíce začne téct zas , to je na šišku , nehledě na komfort obsluhy , tam je zetor dost pozadu ( myšleno UŘ I )

Sniper

#1159 Nový příspěvek od Sniper »

No konkrétně já si na 7341 nemůžu stěžovat a to s ní mám něco najeto. Při mé výšce 196 cm a 120 kg mi komfort nechybí a když to porovnám např. s Fendem 930 Vario, jsem za celý den "dojebaný" úplně stejně... Ale netuším, jestli je můj názor fundovaný, neboť mě nevadí ani celý den v Z 25 a to jsou stroje, které se kazí ze všech nejméně ;-)
Ceny dílů netřeba komentovat, hodně záleží kde se nakupuje a jak dobře se provede konkrétní oprava.

Každopádně to srovnávání Zetorů a zahraničních traktorů je snad nekonečný příběh.

S více lidmi jsme se shodli, co se týče provozních nákladů, dostupnosti a ceny dílů a poruchovosti, tak stroj na práce okolo baráku v nejlepším poměru vychází stará dobrá 6945 :-/
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

pavel sk

#1160 Nový příspěvek od pavel sk »

Sniper, suhlasim 8) Aj cely den sediet v Case Puma 225 CVX neni ziadna sranda. Hlavne ked je zapriahnuta v lesnej freze :nene:

pobuk

#1161 Nový příspěvek od pobuk »

Tak když to procitam tak si asi nechám tu 6748. Udělám generalku a budu jezdit dál.

Franta.cz

#1162 Nový příspěvek od Franta.cz »

DYK píše:Františku, na té druhé fotce bych se já asi už pokakal jestli ne rovnou posral strachem. Hold se bojím, no. Jestli je třetí fotka z toho stejnýho místa, tak tam už to zase tak strašně nevypadá. Kdepak, to není nic pro mne. Možná to chce zvyk a cvik.
2 a 3 jsou ze stejnýho místa, ale tam to bylo v pohodě.Vzadu, když jsem bral tu borovici jsem se zhoupnul na pravým kole :smich: .
Ve středu a ve čtvrtek jdu na stejný místo pokračovat, tak se stav můžeš si začít zvykat ;-)

Franta.cz

#1163 Nový příspěvek od Franta.cz »

Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
Obrázek

Obrázek

Strávil jsem v traktoru 10% pracovní doby.
Průměrně mě to vycházelo + -30% pracovní doby strávený v traktoru.Zbytek bylo uvazování, odvazování manipulace.
Každej si musí zvážit jestli mu ta trocha času stojí za to kupovat novej traktor :-/

pobuk

#1164 Nový příspěvek od pobuk »

Franta.cz píše:Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
Obrázek

Obrázek

Průměrně mě to vycházelo + -30% pracovní doby strávený v traktoru.Zbytek bylo uvazování, odvazování manipulace.
Každej si musí zvážit jestli mu ta trocha času stojí za to kupovat novej traktor :-/
Jo to taky resim jestli se mi vubec vyplati brat novejsi traktor jestli udelam vic fur klestu kdyz udelam o 2 fury vic za den tak se to asi moc nevyplati

boril

#1165 Nový příspěvek od boril »

zdravím, chlapi kdysi tu byl odkaz na otoč pod sedačku v traktoru, nějak to nemůžu najít, nemáte ho někdo při ruce. děkuji :)

maršl
Kontaktovat uživatele:

#1166 Nový příspěvek od maršl »

boril píše:zdravím, chlapi kdysi tu byl odkaz na otoč pod sedačku v traktoru, nějak to nemůžu najít, nemáte ho někdo při ruce. děkuji :)
http://www.ama-zahrada.cz/otoc-360-s-ar ... -2504.html
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

radovann
Kontaktovat uživatele:

#1167 Nový příspěvek od radovann »

Dnes jsem odvezl HQ 550 XPG na reklamaci s karburátorem. Vypadá to na vadnou řídící jednotku. Na nádrž udělám v hmotě 0,58 m3 4 stromy - cca 2,00 m3 :zly:

ondra
Kontaktovat uživatele:

#1168 Nový příspěvek od ondra »

pobuk píše:
Franta.cz píše:Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
Obrázek

Obrázek

Jo to taky resim jestli se mi vubec vyplati brat novejsi traktor jestli udelam vic fur klestu kdyz udelam o 2 fury vic za den tak se to asi moc nevyplati
Pokud to chceš do vyvážečky tak tam sedíš celej den a nevylejzáš , také bych volil něco co má El. reverz pač pak můžeš dodělat otočné řízení

kody2

#1169 Nový příspěvek od kody2 »

Lakatos80

#1170 Nový příspěvek od Lakatos80 »

radovann píše:Dnes jsem odvezl HQ 550 XPG na reklamaci s karburátorem. Vypadá to na vadnou řídící jednotku. Na nádrž udělám v hmotě 0,58 m3 4 stromy - cca 2,00 m3 :zly:
Mám ten samí problém s 560xp,už jsem nechával přehrát software ale pořád mě ta spotřeba přijde vyšší než třeba u j2159.docela by mě zajimalo jak uspěješ s reklamací,protože vysoká spotřeba asi není důvod.ale to odvětvování stou pilou stojí zato
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“