Stím bych tak uplně nesouhlasil , je to věc každého , ale převážně každej kdo zetora měl ( myšleno novějšího ) tak už by ho nechtěl , je sice hezké že jsou díly údajně lacinější ( jak které ) ale co je to platné když jich člověk potřebuje 10 x tolikJan Karlik píše:Hlavně cena je o čárku doleva.ondra píše:Na čem je zetor s dílama líp než něco jiného ?pobuk píše:Zahraniční značku asi ani nehci ten zetor je s dílama asi pořád nejlíp, a jinak s tim otáčenim v traktoru to pro mě neni jednoduchy měřim 203cm.
UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Zetor 6718 , Zetor 6945 , Zetor 7341 , New holland Tl 90 , Valtra N 141
-
Když srovnám 10540 s o deset let mladším holandem tl 90, tak je to katastrofa pro holand. V jednom kuse se spravoval a ceny fakt šílené. Za vstř. čerpadlo dokonce chtěli v holandu 140 000,-. Obal zadní polonápravy 40 000,- atd. Je fakt, že netuším, kolik to stojí na nové zetory, ale na mého staříka to koupím fakt o čárku doleva.
Když porovnám 7341 a TL 90 ku co jsem měl tak zetor katastrofa , teče vodní pumpa , koupíš novou a ta za 2 měsíce začne téct zas , to je na šišku , nehledě na komfort obsluhy , tam je zetor dost pozadu ( myšleno UŘ I )Jan Karlik píše:Když srovnám 10540 s o deset let mladším holandem tl 90, tak je to katastrofa pro holand. V jednom kuse se spravoval a ceny fakt šílené. Za vstř. čerpadlo dokonce chtěli v holandu 140 000,-. Obal zadní polonápravy 40 000,- atd. Je fakt, že netuším, kolik to stojí na nové zetory, ale na mého staříka to koupím fakt o čárku doleva.
No konkrétně já si na 7341 nemůžu stěžovat a to s ní mám něco najeto. Při mé výšce 196 cm a 120 kg mi komfort nechybí a když to porovnám např. s Fendem 930 Vario, jsem za celý den "dojebaný" úplně stejně... Ale netuším, jestli je můj názor fundovaný, neboť mě nevadí ani celý den v Z 25 a to jsou stroje, které se kazí ze všech nejméně
Ceny dílů netřeba komentovat, hodně záleží kde se nakupuje a jak dobře se provede konkrétní oprava.
Každopádně to srovnávání Zetorů a zahraničních traktorů je snad nekonečný příběh.
S více lidmi jsme se shodli, co se týče provozních nákladů, dostupnosti a ceny dílů a poruchovosti, tak stroj na práce okolo baráku v nejlepším poměru vychází stará dobrá 6945
Ceny dílů netřeba komentovat, hodně záleží kde se nakupuje a jak dobře se provede konkrétní oprava.
Každopádně to srovnávání Zetorů a zahraničních traktorů je snad nekonečný příběh.
S více lidmi jsme se shodli, co se týče provozních nákladů, dostupnosti a ceny dílů a poruchovosti, tak stroj na práce okolo baráku v nejlepším poměru vychází stará dobrá 6945
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Sniper, suhlasim Aj cely den sediet v Case Puma 225 CVX neni ziadna sranda. Hlavne ked je zapriahnuta v lesnej freze
Tak když to procitam tak si asi nechám tu 6748. Udělám generalku a budu jezdit dál.
2 a 3 jsou ze stejnýho místa, ale tam to bylo v pohodě.Vzadu, když jsem bral tu borovici jsem se zhoupnul na pravým kole .DYK píše:Františku, na té druhé fotce bych se já asi už pokakal jestli ne rovnou posral strachem. Hold se bojím, no. Jestli je třetí fotka z toho stejnýho místa, tak tam už to zase tak strašně nevypadá. Kdepak, to není nic pro mne. Možná to chce zvyk a cvik.
Ve středu a ve čtvrtek jdu na stejný místo pokračovat, tak se stav můžeš si začít zvykat
Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
Strávil jsem v traktoru 10% pracovní doby.
Průměrně mě to vycházelo + -30% pracovní doby strávený v traktoru.Zbytek bylo uvazování, odvazování manipulace.
Každej si musí zvážit jestli mu ta trocha času stojí za to kupovat novej traktor
Průměrně mě to vycházelo + -30% pracovní doby strávený v traktoru.Zbytek bylo uvazování, odvazování manipulace.
Každej si musí zvážit jestli mu ta trocha času stojí za to kupovat novej traktor
Jo to taky resim jestli se mi vubec vyplati brat novejsi traktor jestli udelam vic fur klestu kdyz udelam o 2 fury vic za den tak se to asi moc nevyplatiFranta.cz píše:Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
-
zdravím, chlapi kdysi tu byl odkaz na otoč pod sedačku v traktoru, nějak to nemůžu najít, nemáte ho někdo při ruce. děkuji
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ama-zahrada.cz/otoc-360-s-ar ... -2504.htmlboril píše:zdravím, chlapi kdysi tu byl odkaz na otoč pod sedačku v traktoru, nějak to nemůžu najít, nemáte ho někdo při ruce. děkuji
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem odvezl HQ 550 XPG na reklamaci s karburátorem. Vypadá to na vadnou řídící jednotku. Na nádrž udělám v hmotě 0,58 m3 4 stromy - cca 2,00 m3
Pokud to chceš do vyvážečky tak tam sedíš celej den a nevylejzáš , také bych volil něco co má El. reverz pač pak můžeš dodělat otočné řízenípobuk píše:Jo to taky resim jestli se mi vubec vyplati brat novejsi traktor jestli udelam vic fur klestu kdyz udelam o 2 fury vic za den tak se to asi moc nevyplatiFranta.cz píše:Kdysi když jsem uvažoval co pořídím za traktor jsem to počítal.S laňákem jsem strávil v traktoru maximálně 40% pracovní doby a to byl extrém, dlouhá přibližovací vzdálenost a silný dřevo.Když ve tahalo nakrátko a manipuloval jsem do výřezů konkrétně tenhle porost
Mám ten samí problém s 560xp,už jsem nechával přehrát software ale pořád mě ta spotřeba přijde vyšší než třeba u j2159.docela by mě zajimalo jak uspěješ s reklamací,protože vysoká spotřeba asi není důvod.ale to odvětvování stou pilou stojí zatoradovann píše:Dnes jsem odvezl HQ 550 XPG na reklamaci s karburátorem. Vypadá to na vadnou řídící jednotku. Na nádrž udělám v hmotě 0,58 m3 4 stromy - cca 2,00 m3
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp