Traktorbagr CASE 648 smotorem lombardini LDW 702
Moderátor: Franta.cz
Traktorbagr CASE 648 smotorem lombardini LDW 702
Ahoj kluci-holky. Před cca rokem jsme si zakoupil mini traktorbagr case 648. Originálněměl namontovaná motor onan benzin boxer. Bohužel trakturek se moc nehýbal a motor žral okolo 7mi litrů. To že se nehýbe byl důsledek vyběhaného čerpadla a vysoká spotřeba šla navrub motoru. Postil jsem setedy do přestavby. Zastavěl jsme do traktůrku motor LOMBARDINI 702 12kw - jeto o jednu kilovatu víc, než originální benzinák a vyměnil čerpadlo. Motor jsem kouil od chlápka, který staví lodě,někde kousek od slapsk přehrady už vloni, ale do chodu traktor šel až letos. Odsamého začátku se mi zdály špatné starty motoru a hodně moc kouřil - černý dým. Po několika hodinách chodu motor přestal startovat uplně. Všiml jsme se, že na paroží svodů je jeden výfuk od válce neopálený a druhý zcela. Napadlo mě, jestli není možné,že bymotor šel na jedenválec a druhý pálil nějak fakt mizerně...!?!? Adalší otázka je - najde semezi vámi někdo,kdo by dokázel dojet a za ,,rozumný peníz diagnostikovat závadu, případně ji ihned odstranit, pkud to budemožné?Nebo nějaký servis blízko Humpolce-Vlašimi? Nebo nenapadá Vás něco,co bych mělpro diagnostiku udělat? Díky
Re: Traktorbagr CASE 648 smotorem lombardini LDW 702
Sundat víko ventilů a zkontrolovat a nastavit ventilovou vůli (mezi vačkou a vahadlem 0,15, nebo mezi vahadlem a ventilem 0,2 mm jak pro sací, tak i pro výfukový ventil. Pozor - nehýbat prostředním šroubem pro nastavení počátku vstřiku!!! - jenom zkontrolovat zda není povolený
Když bude shozené víko, tak zkontrolovat volnost pohybu hřebenu (táhlo pro nastavování dávky paliva) a taky jeho správné připevnění ke vstřikovacím jednotkám.
Zkontrolovat zda je v nádrži skutečně nafta, zda není přicpaný pal. filtr, zda funguje stop cívka.
Následně sundat výfuk (sběrnici) a zkoumat který válec jak dýmí - podle toho se dá taky odpíchnout... ;)
Když bude shozené víko, tak zkontrolovat volnost pohybu hřebenu (táhlo pro nastavování dávky paliva) a taky jeho správné připevnění ke vstřikovacím jednotkám.
Zkontrolovat zda je v nádrži skutečně nafta, zda není přicpaný pal. filtr, zda funguje stop cívka.
Následně sundat výfuk (sběrnici) a zkoumat který válec jak dýmí - podle toho se dá taky odpíchnout... ;)
Re: Traktorbagr CASE 648 smotorem lombardini LDW 702
kdybys nekecal, ty seš taky všudeKOS píše:Sundat víko ventilů a zkontrolovat...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA