Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Johny1490

Re: Bielorus EO 2621

#4456 Nový příspěvek od Johny1490 »

presne tak sadu nekupuj zbytočne drahé, Okružky som na predchadzajucom bieloruse menil dva su na každom tom velkom holendri tam su take tenke a potom take hrubšie su pod tou prirubou kde ide našrobovat holender, ta priruba drži tušim na 6šroboch imbusoch a podtim su dva hrube okružky. Ak maš dobru predajnu z okružkami tak tam treba behnut stimi vecami na ktore tie okružky chceš a ochotne ti tam nejake dopasuje a kupiš si ich aj par navyše na druhi krat. Ja by som ti aj povedal rozmer určite ich doma mam rezervne ale netusim ktore su zrovna oni. A ked ti hore kolo pačky teče tak tam sa daju vraj dopasovat klasicke simeringy a nie tie origo predrazene gumičky od bohuša kus stal tušim 6 eur to je trocha dost gufero je lacnejsie. A na spodne vičko daj silikon to je omnoho lepsie ako ten papier.

FRN

#4457 Nový příspěvek od FRN »

Dobrý den, stal jsem se majitelem tohoto krásného stroje (EO 2621 A). Po dokončení základní údržby (výměna oleje, výměna filtrů, vyčištění a přetěsnění palivové soustavy, výměna pumpičky, utěsnění chladící soustavy, výměna řemenu alternátoru, vymezení vůlí ovl pák, výměna některých hydraulických hadic) se snažím se dát dohromady
elektroinstalaci nemá někdo prosím el. schema celého stroje? Nám příručku ale tam je jen obsluha a údržba rypadla.
Pomohla by i odpověď na otázku zda má Bielorus něco jako spínací skříňku nebo zůstávají
všechny spínače trvale pod napětím.
Ještě přidám jeden malý dotaz, vytéká mi nafta ze vstřikovacího čerpadla kolem osyčky plynu,
jaká by mohla být příčina?
Děkuji všem za případné odpodvědi.

Franta

Johny1490

#4458 Nový příspěvek od Johny1490 »

Na bieloruse spinačku nahradzuje bateriovy spinač umiestneni v kabine. Proste dojdeš sadneš zapneš bateriak a tlačitkom alebo original tim obrtlikom zaštartuješ.
Ked ti nafta viteka cez regulator kolo osky tak v prvom rade su v haji elementi v čerpadle a prepuštaju naftu a asi maš prepad zapchaty a ide ti to cez najbližšie volne miesto čiže vydrana oska plynu. Idealne by bolo čerpadlo zgeneralkovat alebo aspon spojazdnit prepad zo zadu čerpadla taka trubička. Lebo ked ti pretlači gufero na vačke čerpadla tak ti bude tlačit naftu do motora a budeš mat naftovy olej a to neni dobre ja som tento problem mal tiež. A vyriešil som to tak ze som dal nove ložiska a gufero a na prepad som napojil malu krbičku od brzdovej kapaliny a tam isla prebytočka nafta a občas som to vylial.

FRN

#4459 Nový příspěvek od FRN »

Děkuju za bleskouvou odpověď. Jestli můžu tak ještě několik otázek k elektroinstalaci,
takže po zhasnutí motoru se tedy rozsvítí kontrolka dobíjení? (nevím jestli tam je, mě tam lautr nic nesvítí).
Je tam vlevo takový dvoupolohový vytahovací vypínač, jestli jsem dobře pochopil tak rozsvicí světla
a ta dvoupolohová páčka vpravo přepíná dálkový a tlumený, nemůžu ale přijít na to na co je ta druhá kovová páčka uprostřed, podle kontaktů jde o vypínač.
Nám tam spoustu nezapojených vodičů, podařilo se mi zprovoznit dobíjení a světla.
Bateriový vypínač nemám ale asi tam osadím nějaký hl. vypínač.
Díky za radu ohledně čerpadla, vyčistím přepad a prodloužím hadičkou aby to necintalo po motoru.
Ještě jedna otázka, kde se nachází na převodovce kontrolní šroub oleje?
Někde sem se tu dočetl že se jen změří hladina.
Mám ještě prblém s otočnou sedačkou, vše na ní vypadá originálně ale nelze jí otočit (předpokládám že proti směru hodinových ručiček) protože překáží pravý blatník, musím jí vysadit a nasadit obráceně.
Hodím sem kdyžtak fotku až budu mít čas.

roman79

#4460 Nový příspěvek od roman79 »

Olej v prevodovke sa meria dvomi kontrolnymi srobmi na pri pravom zadnom kolese. Ked chces ale dolievat az na hornu hladinu, treba si skontrolovat gufera na brzdovych bubnoch a kruzky na spojkovom pedale, lebo ti tade bude olej velmi ochotne opustat obal prevodovky.
Sedacka sa otaca v smere hodinovych ruciciek. Nadvihnes aby si presiel cez doraz a otocis a. Alebo bez nadvihovania bez dorazov. Koho by bavilo pocas bagrovania stale vstavat a nadvihovat sedadlo.

Killer Koly

#4461 Nový příspěvek od Killer Koly »

Killer Koly píše:
jirkasbk píše:
Killer Koly píše:mam nejakou slabou hydrauliku. po cca pulhodine kopani nejde zvednout normalne ani prazdne rameno, musim si pomahat zrychlenim. nezda se, ze by to nekde teklo, jen je to proste slabe, nedokazu nabrat ani pisek. pokousel jsem se zvysit tlak tim ventilem na rozvadeci, ale ani to nepomohlo. kdyz se ohreje, bagr to proste nezvlada a musi tocit prakticky na plny plyn. kde bych mel hledat zavadu? pomuze pretesneni rozvadece? mam dvoucerpadlovou hydrauliku. dekuji za rady.
mel jsem kdisi podobnou zavadu slo to pomale a nejak divne to piskalo jako ze olej v trubkach zavada byla kousek ulomene manzety z pistu zvostal zaseknuty pod ventilem rozvadece a tim padem nedovrel a cely okruh nefungoval prisel sem na to uplne nahodou nevedel sem kam sahnout tak sem povolil privod do rozvadece a tam uz to bylo videt.co dodat preji peknou zabavu pri hledani.
pekne dekuju. jinak pisty samotne tesni, vydrzi to i 24 hodin bez hnuti. jedine, co funguje dobre, je otoc
zkousel jsem ten pretlakovy ventil, ale je OK a nic se nezmenilo. chova se to ale nejak divne, kdyz to zkusim zvedat na volnobeh, tak rameno naopak klesa :pistol: aby se to zacalo zvedat, musim bud pridat na plny plyn nebo pouzit posileni zvedani. kde je chyba? dekuji za rady
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

cont33

#4462 Nový příspěvek od cont33 »

asi vybehané čerpadlo. dosiahne potrebnu litraž a tlak až pri vysokých otáčkach...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Killer Koly

#4463 Nový příspěvek od Killer Koly »

cont33 píše:asi vybehané čerpadlo. dosiahne potrebnu litraž a tlak až pri vysokých otáčkach...
toho se prave obavam. mam dvoucerpadlovy system, to budou v haji asi obe? da se to nejak opravit nebo musim dat nove?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

jirkasbk

#4464 Nový příspěvek od jirkasbk »

FRN píše:Děkuju za bleskouvou odpověď. Jestli můžu tak ještě několik otázek k elektroinstalaci,
takže po zhasnutí motoru se tedy rozsvítí kontrolka dobíjení? (nevím jestli tam je, mě tam lautr nic nesvítí).
Je tam vlevo takový dvoupolohový vytahovací vypínač, jestli jsem dobře pochopil tak rozsvicí světla
a ta dvoupolohová páčka vpravo přepíná dálkový a tlumený, nemůžu ale přijít na to na co je ta druhá kovová páčka uprostřed, podle kontaktů jde o vypínač.
Nám tam spoustu nezapojených vodičů, podařilo se mi zprovoznit dobíjení a světla.
Bateriový vypínač nemám ale asi tam osadím nějaký hl. vypínač.
Díky za radu ohledně čerpadla, vyčistím přepad a prodloužím hadičkou aby to necintalo po motoru.
Ještě jedna otázka, kde se nachází na převodovce kontrolní šroub oleje?
Někde sem se tu dočetl že se jen změří hladina.
Mám ještě prblém s otočnou sedačkou, vše na ní vypadá originálně ale nelze jí otočit (předpokládám že proti směru hodinových ručiček) protože překáží pravý blatník, musím jí vysadit a nasadit obráceně.
Hodím sem kdyžtak fotku až budu mít čas.

ja koupil cerpadlo za 5tis fungl nove nepouzite od pana charvata z pelhrimova vozi nd z ua dobra s nim spoluprace ;-)

cont33

#4465 Nový příspěvek od cont33 »

další ínzerat na bielorusa a na nom moja fotka.... asi budem požadovať percentá.... :D

http://stroje.bazos.sk/inzerat/49639901 ... elorus.php
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

pedro643

#4466 Nový příspěvek od pedro643 »

Skús mu zavolať a vypítaj si fotky jeho stroja a nie tvojho, čo ti povie :pohlavek:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4467 Nový příspěvek od Atlan »

cont33 píše:další ínzerat na bielorusa a na nom moja fotka.... asi budem požadovať percentá.... :D

http://stroje.bazos.sk/inzerat/49639901 ... elorus.php
Neboj ked najde kupca, prides o bager :D :(
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

wojtech

#4468 Nový příspěvek od wojtech »

Zdravím chlapi,
nevěděl byste náhodou někdo o nějaké lžíci cca 40cm za rozumný peníz? Mám jen originál cca 75cm a to je na drážky a základy moc široký :)

Díky za případné tipy :)

cont33

#4469 Nový příspěvek od cont33 »

dnes som ho po pol roku odstavky prebudil... baterka tam bola len boli odpojené kontakty... Zapojil som kontakty a bez naťahania nafty len tak pre srandu že vyskušam či aspon potočí motorom... ostal som v nemom užase... len som brnkol o spínač štartu a motor naskočil, ani sa nestihol štarterom otočiť o pol otačky a už bežal....

jirkasbk

#4470 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:dnes som ho po pol roku odstavky prebudil... baterka tam bola len boli odpojené kontakty... Zapojil som kontakty a bez naťahania nafty len tak pre srandu že vyskušam či aspon potočí motorom... ostal som v nemom užase... len som brnkol o spínač štartu a motor naskočil, ani sa nestihol štarterom otočiť o pol otačky a už bežal....
jo rusak to je masina 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“