UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
-
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
tak teda
bp ultimate diesel, omv max motion sem to trochu poplet ten prvni sem si vozival z rakus premiova nafta bez řepy
viv aditiv udajne nejkvalitnesi aditivum davam deci do 60l
polosintetickej olej na zimu
ja bych zacal timle a pak naplno nabit pred startem baterku neb změřit vo kolik padá při startu,mel sem starýho voyagera v dyzlu a to byli kurva srace dyz uz to v zime vypadalo ze je pred smrti-kamarad řikal že zahulim ulici jak dyz startuje avie, vyndal se z šakalika 100a baterku dal ji misto 72 a startoval jak das
bp ultimate diesel, omv max motion sem to trochu poplet ten prvni sem si vozival z rakus premiova nafta bez řepy
viv aditiv udajne nejkvalitnesi aditivum davam deci do 60l
polosintetickej olej na zimu
ja bych zacal timle a pak naplno nabit pred startem baterku neb změřit vo kolik padá při startu,mel sem starýho voyagera v dyzlu a to byli kurva srace dyz uz to v zime vypadalo ze je pred smrti-kamarad řikal že zahulim ulici jak dyz startuje avie, vyndal se z šakalika 100a baterku dal ji misto 72 a startoval jak das
Zkušeností s 560XPG mám docela dost,mám už druhej kousek a mám s nima naděláno hezkejch pár tis. kubíků. I přes počáteční problémy jsem s touto pilou nadmíru spokojen,dělám s ní převážnou většinu těžby-kromě manipulace - na tu mám MS460. Teď je v akci do 26.2. 560XPG za 19550 a 562XP za 19990.klepi píše:Ahoj kluci,
máte někdo zkušenost s pilou Husqvarna 560 XP G chci něco na těžbu do lesa.
Díky Kůrovče, jak jsem na to tak koukal tak se mi zdála nej ve výkonu a dalších parametrech mam 3ha lesa, ale občas jdu i někomu kácet takže asi ráno pro ni zajedu tohle je doprodej a pod stejným označením je i nova stejné parametry jiné kat. číslo ale taky už nejni ta cena..
Já mám nejlepší možné zimní aditiv za necelé dvě stovky na 500 litrů nafty, a protože ho dávám až mráz leze pod -15 tak ho potom z jara postupně dočabrám ať ho neskladuju přes léto.Franta.cz píše:Tak já se pokusím
,, do každýho litru nafty přidej za cca 10 kč aditiv"
Osobně bych šel do 562, ale záleží na tobě. Teplou pilu na 3 ha lesa a občasné výpomoci bych neřešil.klepi píše:Díky Kůrovče, jak jsem na to tak koukal tak se mi zdála nej ve výkonu a dalších parametrech mam 3ha lesa, ale občas jdu i někomu kácet takže asi ráno pro ni zajedu tohle je doprodej a pod stejným označením je i nova stejné parametry jiné kat. číslo ale taky už nejni ta cena..
tak nemusím mít vyhřívanou ta 562 má rozteč 3/8 takže tam jde delší lišta? ale zase na starší pile mám rozteč 325 sem si říkal že by se mi nepletli řetezi..
Hlavně 3/8 řeže rychlejc a nemusí se brousit tolik zubů. 562 je takřka to samý, jak 560, akorát jiný uchycení lišty a velkej filtr. Nevím přesně, kolik má psanou nejdelší lištu, ale bude to 24", nebo 28". S takovým pádlem ale asi těžko budeš dělat. Už jenom to, že je origo dělaná na 3/8 nasvědčuje tomu, že by měla bejt dělaná trochu masivněji. 560 se na našem trhu prodávala taky jako 3/8, jako snad na jediným trhu v Evropě. Všude jinde, pokud vím prodávali 560 s ,325 a 562 v 3/8.klepi píše:tak nemusím mít vyhřívanou ta 562 má rozteč 3/8 takže tam jde delší lišta? ale zase na starší pile mám rozteč 325 sem si říkal že by se mi nepletli řetezi..
Ahoj Klepi,
Pilu budeš kupovat v Havlíčkově Brodě v Matu ? Napiš jestli jsi koupil .
Pilu budeš kupovat v Havlíčkově Brodě v Matu ? Napiš jestli jsi koupil .
Já měl vždycky na 560 3/8" řetěz , lištu 18". Myslím si,že je to tak maximum co by se mělo dát na tuhletu pilku. Husqvarna sice uvádí u 560 že je rozteč řetězu 0,325" , ale není problém předělat na 3/8. Lišta má malou patici - u Oregonu označení K095.Kevin63 píše:Hlavně 3/8 řeže rychlejc a nemusí se brousit tolik zubů. 562 je takřka to samý, jak 560, akorát jiný uchycení lišty a velkej filtr. Nevím přesně, kolik má psanou nejdelší lištu, ale bude to 24", nebo 28". S takovým pádlem ale asi těžko budeš dělat. Už jenom to, že je origo dělaná na 3/8 nasvědčuje tomu, že by měla bejt dělaná trochu masivněji. 560 se na našem trhu prodávala taky jako 3/8, jako snad na jediným trhu v Evropě. Všude jinde, pokud vím prodávali 560 s ,325 a 562 v 3/8.klepi píše:tak nemusím mít vyhřívanou ta 562 má rozteč 3/8 takže tam jde delší lišta? ale zase na starší pile mám rozteč 325 sem si říkal že by se mi nepletli řetezi..
Až tu moji současnou 560 dojedu (budu rád když vydrží do švestek) tak jdu taky do 562.
Loni včervnu jsem kupil 560 husqvarnu,v září KO v záruce nový píst,válec a zatim dobrý.
Ahoj pokud mužů doporučit tak hq 562 mam ji tři měsíce Cca 2000m3 a naprostá spokojenost. Měl jsem 560 a dost se mi sypala. Zkusil jsem i stihl 362 dobra pila ale 562 je za mě lepší
Ahoj Jardo,
těžíš s Husqvarnou 562 silný dřevo ?
562 sice uřízne silný dřevo, ale nic to nemění na tom, že je to spíše probírková pila. Na silný dřevo (třeba db, metr na pařezu) je ideální 576, případně 372.lapav píše:Ahoj Jardo,
Ahoj lapav, z 562 dělám veškerý mytaky listnatý i jehličí,teď jsme dělali modřiny vše okolo 5 až 6 kub.kus a úplně v pohodě. V buku taky když je dobře nabroušino není co řešit. Jde tam jak do másla .Je o proti 560 těžší . Jsem s ni absolutně spokojenej.Nepotřebuju celej den tahat silnější a těší pilu. Děláme teda dlouhý dříví jehličí min 6m max 12m. Listí min4 m max 12 m. Na slabší prob. a prořezavky mam 550 ale ta je už měsíc v servisu furt se hada a nemůžou na to přijít.
Já mám s 560 taky dost zkušeností . Za 2 roky 4 pily, ty předchozí tři vždy po půlroce natvrdo zadřené. Řešeno výměnou za nový kus u prodejce. A to nejsem sám . Ale dělá se s ní suprově, to se musí nechat.kůrovec píše:Zkušeností s 560XPG mám docela dost,mám už druhej kousek a mám s nima naděláno hezkejch pár tis. kubíků. I přes počáteční problémy jsem s touto pilou nadmíru spokojen,dělám s ní převážnou většinu těžby-kromě manipulace - na tu mám MS460. Teď je v akci do 26.2. 560XPG za 19550 a 562XP za 19990.klepi píše:Ahoj kluci,
máte někdo zkušenost s pilou Husqvarna 560 XP G chci něco na těžbu do lesa.