Vari jikov nestartuje

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
podzim

Vari jikov nestartuje

#1 Nový příspěvek od podzim »

Zdravím,mám problém se sekačkou vari jikov,je to dvoutaktní motor,dělal jsem v zimě go (výbrus,gufera,ložiska) vyjel jsem asi 6 nádrží od go,
ale dnes nešla nastartovat,na sytič jen jednou škytne a nic,při startování se ozývá divný zvuk a vypadá to že střílí do karburátoru.je tam nová svíčka,vn kabel,botka,filtr...ale karburátor je starý a má docela dost velké vůle,při rozebrání jsem zjistil že je přidřený píst,není to rýha,odpor při startování neklade,a je zapečený jeden pístní kroužek.Nicméně ještě včera šla v pohodě nastartovat.

duro91

Re: Vari jikov nestartuje

#2 Nový příspěvek od duro91 »

Ahoj,

je pekné že si urobil Jikovu takúto GO. Pokiaľ máš ešte pôvodný origo Jikov karburátor ktorý už má niečo odžité, urobil by som repas aj jemu. Vraj to nieje problémom po nakúpení potredných dielov (osky, klapka a pod.) a vymenil to. hlavne sa zamerať na plynulý chod plaváku, ihlového ventilu a čistoty vstupu paliva do tela karburátoru (za ventilom). Zmena stavu piestného kružky nieje dobré znamenie aleasi by som skôr skúsil dať do cajku tu karburáciu a potom to natočiť či sa chytí. je ale pravdou že Jikov s dobrou kompresiou a bez dekompres ventilu kladie štartéru statočný odpor ktorý musí obsluha stroja prekonať. Nesmie to ale nikde evidentne drieť. (na sucho).

tak nech sa ti oprava podarí ;)
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S

kenybz

#3 Nový příspěvek od kenybz »

motor střílá aj kopne do šnůry? a to tak že ti ju vytrhne z ruky?jednoduchý test všech motorů je vymontovat svíčku a vstříknout cce 0,5-1cm3 paliva nebo palivové směsi do válce namontovat svíčku a zkusit startovat pokud motor chytí a pak zdechne je chyba v palivovém systému tento test prověří že je zapalování v pořádku
je to tu furt dokola stejné otázky a nedivte se že nikdo neodpovídá většinu to přestalo bavit
možná by nebylo na škodu udělat nějakou aplikaci pro určení nejčastějších závad motorů a jakým způsobem to v domácích podmínkách prověřit

podzim

#4 Nový příspěvek od podzim »

Tak,závadu jsem našel,byl to přestřižený klínek na zapalování,to by vysvětlovalo to střílení do karburátoru myslím (jakoby byl špatný předstih..?)ikdyž to jiskru dávalo,ale dělá mi starost to že je to přidřené,dával jsem mogul ts 1:40 tak jak by se mělo v záběhu,otázka je co s tím a čím to je ?

kenybz

#5 Nový příspěvek od kenybz »

měls málo dotaženů maticu na ventilátoru ono sa to pak uvolní a klínek střihne to že se to přidírá může mít víc příčin no ale podle toho žes dělal GO máš možná píst a kroužky nesprávné velikosti většinou se to dá do firmy co dělá výbrusy a ty pak po vybroušení vyberou správnou velikost pístu a kroužků

podzim

#6 Nový příspěvek od podzim »

jj,dával jsem to na výbrus,dali mi k tomu nový píst a kroužky

kenybz

#7 Nový příspěvek od kenybz »

tak víc oleje do benzínu pro snažší záběh 1:32

DYK

#8 Nový příspěvek od DYK »

Určitě se to chytlo na straně výfukového kanálu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

jack30

#9 Nový příspěvek od jack30 »

1 :50 miesam ja uz 16rokov a vari mi slape bez problemov a pouzivam oleje hociakej znacky ktori je v akcii tak ten kupim.nemal som ani vybrus ani go.raz kajel len ustrihlo kajel

podzim

#10 Nový příspěvek od podzim »

Jak říká DYK,je to přidřené na straně výfukového kanálu,a mám takový pocit že na starém pístu byla rýha na stejné straně :zapomel:
btw. nevím jestli je dobré tam lít více oleje..zakarbonované je to za tu chvíli dost.

DYK

#11 Nový příspěvek od DYK »

Jasně, motor po výbrusu, motor v sekačce, takže točky, seče se s horkách, no jak to mohlo dopadnout? Když to brusič udělá trošku "fest" je to hned.

oco13

#12 Nový příspěvek od oco13 »

mne po go namiešal opravár 1:30 , a zatial je to ok . Ale ja tých 5 litrov budem míňať tri roky v rotavátore.

DYK

#13 Nový příspěvek od DYK »

To je taky nesmysl. To se opravár jen sichruje. je to návrat o několik desítek let zpět a zbytečně.

oco13

#14 Nový příspěvek od oco13 »

Pozri ja neriešim či je to správne, proste po preberaní PA80ky z generalky po 17tich rokoch ,som dostal kanister s namiešaným palivom s tým ,že je tam záruka 2 roky.Tak načo budem špekulovať on dáva záruku tak asi vie čo robí. :typek: :typek:
Ten šarkan čo mám aj na foto často jazdí aj na pomer 1:1 a nesťažuje sa.

DYK

#15 Nový příspěvek od DYK »

Vůbec nechci komukoli kecat do toho, co kdo jak používá. Je to jeho věc. Jen se sem tam snažím přimět k přemýšlení. Třeba o tom, jak na tom bude směs s vlastnostma, hlavně mazacíma, už po roce. Pokud teda nebyla vyrobena z Aspenu o čemž pochybuju.
No a pokud někdo dává namíchanou palivovou směs na dva roky tak to není servisák ale debil.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“