Kde sa dá kúpiť nový karbec orig.JIKOV?
Moderátor: DYK
-
Kde sa dá kúpiť nový karbec orig.JIKOV?
Čavte ľudia.
Mohli by ste mi prosím poradíť, či sa dá ešte niekde kúpiť original Jikov karburátor?Tie čínske karburátory už mi lezú na nervy Potrebujem ten karbec na motor agzat. Typ karburátora Jikov2820T. Ak niekto má nejakú adresu kde by sa dalo zohnať tak píšte prosím sem...Ďakujem.
Mohli by ste mi prosím poradíť, či sa dá ešte niekde kúpiť original Jikov karburátor?Tie čínske karburátory už mi lezú na nervy Potrebujem ten karbec na motor agzat. Typ karburátora Jikov2820T. Ak niekto má nejakú adresu kde by sa dalo zohnať tak píšte prosím sem...Ďakujem.
-
Re: Kde sa dá kúpiť nový karbec orig.JIKOV?
No myslím ,že vo Zvolene vo f. Probat by sa dalo niečo zohnať.
tibik píše:No myslím ,že vo Zvolene vo f. Probat by sa dalo niečo zohnať.
A náhodou nejaky kontakt nevedeli by ste mi poskytnut? Hladal som na nete ale žiadne kontakty ani ten obchod som ani nenašiel.
pán DYK.
rád by som vzal do pomoci Vaše vedomosti, kde by sa dalo kúpiť v dnešnej dobe original karburátor JIKOV2820T? na agzat? Bol by som vďačný za pomoc. Ďakujem.
rád by som vzal do pomoci Vaše vedomosti, kde by sa dalo kúpiť v dnešnej dobe original karburátor JIKOV2820T? na agzat? Bol by som vďačný za pomoc. Ďakujem.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Lenže zaujimalo by ma či ten karburator je original Jikov alebo je to nejaka čína . Nie je dost "lacný"?? Kaby to bol original nebol by drajší? A asi značka Jikov by bola aj vyrazena na telese karburatora či nie? Ako je možne rozpoznat či je to original jikov alebo čína?
Podívej se ještě SEM pod číslem položky 0003378V.
Ešte raz sa pýtam na Vás skúseného človeka. Že ako sa dá rozpoznat čínsky karbec ? Firma jikov na tie nove karburatory dáva nejaké svoje logo? Karburator Buffalo alebo karb Bing je akej výroby? Mal som úz v rukach aj original jikov made in czechoslovakia zo stareho stroja , mal som aj karb Buffalo, mal som v rukach aj karb. bez oznacenia výrobcu. Aké sú rozdieli tých značiek. Ktorá čína?
Doteď jsem nepochopil oč vlastně jde. Jestli o sběratelskou vášeň jedné značky nebo o zprovoznění nějakého motoru. Jak to v současné době řeší firma Motor Jikov ani netuším a vzhledem k letopočtu a ostatním ekonomickým vlivům asi jen těžko bude i nadále v prodeji odlitek v nápisem made in czechoslovakia. Buffalo bude čína a kdo ví, co všechno je čína. Pochybuju, že by Motor Jikov kouzlo číny minulo. Prostě jsem ti našel přímo u "výrobce" co je dnes k mání a ty se s tím buď spokojíš, nebo ne. Pokud ne, nechtěj po mě, abych vyhrabával po internetu něčí skladové zásoby a uloženky. Je možné, že některý nový karbec bude vyžadovat pro spuštění větší servisní péči, ale ty co jedou jedou bez problémů. Je také mít na zřeteli, že se podle typu motoru liší odtryskování, což málo kdo řeší, protože to ani neví a i tím může mít jakési provozní problémy. Jiné trysky mají motory Jikov pro Terra, jiné pro Vari jde o ročníky výroby apod. Co přesně má nebo nemá karbec pro motor PA 100 pro Agzat ani netuším, protože mě to nikdy nezajímalo.
A vlastně nevím, já tomu moc nerozumím.
A vlastně nevím, já tomu moc nerozumím.
Ďakujem Vám za odpovede. Asi skúsim kupit novy karb kd firmy Jikov,lenže ako si to mam objednat?cez motorjikov.com nenašiel som moznost kupit. Mam im napisat mail alebo zavolat do firmy a objednat to tak?
To je blbost. Přece na Slovensku musí být někdo, kdo prodává to stejný a tím pádem to musí být i levnější. Třeba Šupa a mnoho dalších. A třeba se najde i prodejce, co má ještě staré zásoby poptávaných nápisových odlitků. Objednávat to z Čech je blbost. Prodejce Jikovu na Slovensku není? Jeden z nich http://www.novator.sk/motor-jikov
-
pampalan píše:tibik píše:No myslím ,že vo Zvolene vo f. Probat by sa dalo niečo zohnať.
A náhodou nejaky kontakt nevedeli by ste mi poskytnut? Hladal som na nete ale žiadne kontakty ani ten obchod som ani nenašiel.
teraz čítam ,že som napísal probat , kurna som sa trochu sekol tí predavaju pneu.
a na ten karburator je firma PREPOL je kusok pri nemocnici alebo aj doma v Turovej.
Najlepšie je mu priamo zavolať
http://prepol.sk/index.php?
Není náhodou Bing německý tuším že dříve východoněmecký kerburátor osazovaný do strojů Simson a MZ a ostatních strojů ?pampalan píše:Ešte raz sa pýtam na Vás skúseného človeka. Že ako sa dá rozpoznat čínsky karbec ? Firma jikov na tie nove karburatory dáva nejaké svoje logo? Karburator Buffalo alebo karb Bing je akej výroby? Mal som úz v rukach aj original jikov made in czechoslovakia zo stareho stroja , mal som aj karb Buffalo, mal som v rukach aj karb. bez oznacenia výrobcu. Aké sú rozdieli tých značiek. Ktorá čína?
Platíval za lepší značku.
To nebude NDR Karburátory Bing měly sekačky Reform a ty byly dělaný v Rakousku.
Každopádně pokud mám možnost na mojí MF dát karburátor Bing a nebo Jikov tak upřednostním ten Bing.
Každopádně pokud mám možnost na mojí MF dát karburátor Bing a nebo Jikov tak upřednostním ten Bing.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Karburator v Dykovom odkaze je čínsky, pôvodný originál Jikov už v dnešnej dobe asi nezohnateľny. S Bingom nemame dobre skusenosti, radšej Jikov. Originál sme nemali skladom už možno dva roky, ani nebude. Pán Šupa distribuuje činske karb, u neho original nezoženiete. Činsky karburator je konštrukčne rovnaky, spracovanie trošku horšie, cena lacnejšia, jednotlive komponenty zamenne s origo sučiastkami. Namontovali sme desiatky karburatorov, funguju, je to použiteľne.