Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
marcok95

Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...

#1 Nový příspěvek od marcok95 »

Zdravím,

rozmýšlam nad kúpou Agzatu alebo Vari. Čo by ste mi doporučili? Motor honda 190.

Aký je rozdiel medzi GSV a GCV?

Ešte sa chcem spýtať na tento nosič náradia (je dobrý a na aké práce?) http://www.supa.sk/traktory-a-malotrakt ... c-naradia/

Doma mám túto vlečku a chcem vedieť či to bude sedieť na agzat + s akým držiakom?
http://www.vares.cz/vares-mnichovice-cz ... ltivatory/

(držiaky sú dole na stránke)
TYP: HV 220-S

Ďakujem vám za rady a tipy

milanko25

Re: Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...

#2 Nový příspěvek od milanko25 »

Zalezi na tom na co ho chces pouzivat.Ja som volil Agzat ma podla mna lepsiu prevodovku aspon si myslim nemal som moznost vyskusat vari.

marcok95

#3 Nový příspěvek od marcok95 »

Oranie, vyorávanie zemiakov... + vlečka (dosť často používaná)

A aký je ten nosič náradia a na aké práce sa využíva?

Ďakujem za rady a tipy

DYK

#4 Nový příspěvek od DYK »

Pokud je ten výčet použití kompletní, pak Agzat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

milanko25

#5 Nový příspěvek od milanko25 »

Ja ak by som teraz kupoval nove tak prevodovka agzat s 80mm spojkou a rozmyslal by som nad kupou s diferencialom ale 400€ naviac su 400€. 80tku spojku najme koli moznosti pouzit prevodovku od vari DSK-316.1PSVN koli jej moznostiam prislusenstva.na agzat agro na predny vyvod su iba dva a to listova kosacka a obracacka sena na ine je potreba ho prestavovat na komunal co je nielen financne nakladne/560€za pridavnu prevodovku a male kolesa/ale aj zdlhave za tu cenu mam DSK-316.1PSVN a je to bez montaze.Ale ak chces pouzivat na vymenovane tak ta rozmer spojky nemusi trapit kedze budes použivat velku prevodovku.
A k tomu nosiču naradia v popise je" Do tohto závesu je možné pripojiť a pri práci na poli použiť: pluh jednostranný, pluh otočný, klincové brány, radličkový kyprič, ako aj vyorávač zemiakov. V budúcnosti uvažujeme to doplniť o postrekovač viniča"
Ja za svojim vyrobenym doma pouzivam iba brany.Podla mna by sa dalo este vyoravat zemiaky v lahkej pode a osypovat zemiaky ibaze by si musel osypovat este male aby si nepolamal vnat dat za to 550€ je vela na rozsah prac ktore sa s nim daju vykonavat.Orat asi nie aspon nie hlboko.
S motorom ti neporadim ja mam dvojtakt najme koli vyzsim otačkam na kultivatore.

CB750

#6 Nový příspěvek od CB750 »

Všetko ide kombinovať, v predaji sú medzikusy na spojenie motora vari, prevodovka agzat a opačne.
Na tom motore by som nebazíroval ale blbovzdornú prevodovku ma Agzat. Vari má šnekový prevod a to bronzové kolo je sem tam treba meniť a vyjde ťa to na 100€
Agzat robil prevodovky aj vývodom, čo dáva možnosti do budúcnosti. Jednak sa tam núka zavesiť rotavátor, bez demontáže motorovej jednotky a výhoda je v tom že rotavátor sa nezahrabáva lebo traktor "ide" na kolesách a rotavator je v zemy. Neviem akú má vývod závislosť ak prevodovú potom sa núka ešte možnosť dorobenia aj druhej nápravy z pohonom zo spomínaného vývodu.
To by bola výhoda v lese alebo pri orbe. Ono tieto stroje majú silu dosť, ale v ťažkej zemy výkon nevedia previesť na podklad.(malá váha a malé 12"kolá) Môžete oponovať orebnými návlekmi čo jasne pomáha, ale 4x4 je 4x4. Jednoznačná výhoda je niečo robiť a viezť sa, alebo iba za dvojkolákom kráčať.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=j9GojpAZtBE
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.

Tom

#7 Nový příspěvek od Tom »

Zaujaly mne ty mezikusy na spojení převodovky Agzat a motoru Vari. Hledal jsem na netu, ale nikde jsem to nenašel. Máte někdo odkaz, kde se to dá pořídit?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

zde

#8 Nový příspěvek od zde »

Tom píše:Zaujaly mne ty mezikusy na spojení převodovky Agzat a motoru Vari. Hledal jsem na netu, ale nikde jsem to nenašel. Máte někdo odkaz, kde se to dá pořídit?

medzikus stoji 30€ volal som s majitelom www.mpt.sk lebo tiez uvazujem o podvozku agzat .

DYK

#9 Nový příspěvek od DYK »

Já bych ten "mezikus" chtěl taky vidět. Co doposud vím, tak pro spojku Vari tj. průměr 80 mm a pro spojku Agzat tj. 120 mm jsou potřeba dva rozdílné odlitky vrchního dílu převodovky. Upínání motorů úpně jiný - rozdílný. No nic naplat, určitě jsem neviděl všechno a jak píšu, na ten mezikus se rád podívám. Co už jsem ale viděl, byl ten rotavátor ala Agzat. Je to to nejhorší, co kdy na Agzat bylo viz video a ten kdo to takto vymyslel a zkonstruoval patří zveřejnit. I s fotkou. No a pokud se někdo chce vozit při práci, tak ať si rovnou koupí stroj na čtyřech kolech a nedělá ho z jednoosáku. Nikdy to nemůže pořádně fungovat.

Tom

#10 Nový příspěvek od Tom »

Já jsem to na těch stránkách taky nenašel :-/
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

milanko25

#11 Nový příspěvek od milanko25 »

Mohol by si hodit nejake foto alebo link toho medzikusu aj ja by som rad videl ako to vyzera ak to existuje.Ta cena ktoru si uviedol je podla mna nerealna kedze by sa jednalo o "kus zeleza"Ten rotovator tu bol preberany a podla toho čo pisali majitelia nieje doriešeny podla mna by mu pomohli male kolesa.Cena s klasickym rotovatorom je skoro rovnaka a je jednoduchsie prehodot motor ako montovat na prevodovku zavesny kultivator nehovoriac o tom ze si mozeš zuzit alebo rozširit zaber kulitvatora.Ale je na kazdom aky typ mu vyhovuje.

milanko25

#12 Nový příspěvek od milanko25 »

Trochu som sa pohral ako by podla mna vyzerala ta redukcia hruby načrt
Přílohy
Sestava1.jpg

zde

#13 Nový příspěvek od zde »

milanko25 píše:Mohol by si hodit nejake foto alebo link toho medzikusu aj ja by som rad videl ako to vyzera ak to existuje.Ta cena ktoru si uviedol je podla mna nerealna kedze by sa jednalo o "kus zeleza"Ten rotovator tu bol preberany a podla toho čo pisali majitelia nieje doriešeny podla mna by mu pomohli male kolesa.Cena s klasickym rotovatorom je skoro rovnaka a je jednoduchsie prehodot motor ako montovat na prevodovku zavesny kultivator nehovoriac o tom ze si mozeš zuzit alebo rozširit zaber kulitvatora.Ale je na kazdom aky typ mu vyhovuje.

no pojdem možno koncom tyždna do Trenčina k nemu ,tak to odfotim ak dovoli .povedal že ak zoberem prevodovku agzat unho tak ten medzikus mam gratis /bavil som sa o prevodovke s dyferencialom /.ak nezoberem unho prevodovku tak stoji 30 € . je to vraj vrchny diel prevodovky ktory sa vymiena za povodny diel .Prevodovka agzat sa sklada z 3 dielov /spodny ,stredny a vrchny/ .prehodi sa spojkovy bubon . Teraz som snim volal a vysvetloval to . :)

DYK

#14 Nový příspěvek od DYK »

No tak to už je rozumné vysvětlení. Ale to už se nejedná o "mezikus" ale o jiný díl, v tomto případě vrchní díl, převodovky o kterém jsem psal. Jen nechápu proč. Kdo chce vyměnit DSK 317 za převodovku Agzat, koupí si ji rovnou s 80 mm spojkou a je to. No a na převodovku Vari DSK 316 stejně žádný "mezikus" na spojku 120mm nefunguje.

zde

#15 Nový příspěvek od zde »

tam ide o upnutie motora ja mam na vari - supa .sk pri vymene len spojkoveho bubna by vraj nepasovalo upnutie motora preto sa meni ten vrchny diel .
Přílohy
nahodena priruba
nahodena priruba
prevodovka agzat.jpg
prevodovka agzat.jpg (9.12 KiB) Zobrazeno 27462 x

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“