Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Odpovědět
Zpráva
Autor
kenybz

Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu

#1 Nový příspěvek od kenybz »

Rozhodl jsem sa že založím toto téma, protože tyto stroje doma máme...
Začalo to nenápadně... první jsem sehnal ve šrotě rotavátor robix...ten jsem dal celý do kopy a letos už jsem ho prodal protože sa naskytla motorová jednotka s motorem jikov a samostatným rotavátorem. Nějak mezi tým jsem kůpil za litr gořalky lištovů sekačku vari a k tomu převodovku dsk 316.
časem jsem narazil uplně náhodů na motorovů jednotku od balcara s motorem tecumseh vector 5,5Hp udělal jsem k tomu mezikus aby to pasovalo na řídítka od mj-5ky a hurá to testnůt s rotavátorem na pole po pár metroch sa rozletěla ojnica protože v motoru nebyl olej...no stalosa co už...momentálně je ojnica na cestě z ameriky a snad negdy dorazí....
No a letos sa naskytla taková sestavička za supr cenu a v ní bylo 1x komplet podvozek terra s převodovků a kolama, jedenkrát komplet podvozek vari 3+z včetně závaží, k tomu motorová jednotka jikov 2 převodovky dsk316, bubnová sekačka lakr náhradní díly a samodomo sklopný vozík, který jsem už celý předělal k obrazu našemu.
Postupem času budu dávat fotky a taky budu stroje trochu zušlechťovat.

DYK

Re: Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu

#2 Nový příspěvek od DYK »

Jééé vítaj! Díval jsem se jinde na ten tvůj vlek. Jak máš vyřešenou kompenzaci bočního náklonu frézy proti oji? Studoval jsem ty fotky a přišlo mě, že to máš "na pevno" a to není dobrý.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kenybz

#3 Nový příspěvek od kenybz »

zdar dyku no už su jak SPAM všude možně řeším ty "zgarby" co máme doma a tak jsem si říkal že udělám k tomu téma.
Ta kompenzace tam je zkusím najít fotku.
Dobré by bylo dodělat dorazy maximálního zatočení, aby ťa to nevykoplo ze sedačky když to přetočíš.

kenybz

#4 Nový příspěvek od kenybz »

přikládám fotky robixe v nálezovém a pak v opraveném stavu
letos šel robix do světa tak snad dobře slůží
Přílohy
robix 23.jpg
robix 1.jpg

kenybz

#5 Nový příspěvek od kenybz »

Jednoosák vlastní výroba téma je v odkaze
Přílohy
DSC04265.jpg
DSC03902.jpg

kenybz

#6 Nový příspěvek od kenybz »

rotavátor tesně přd tím než jsem rozstřelil ojnicu...
Přílohy
DSC04789.jpg
DSC04779.jpg

kenybz

#7 Nový příspěvek od kenybz »

no a vari-tera eště u původního majitele vari tera proto že neco je to neco ono no...
jo dám tam aj fotku vozíku co momentálně komplet předělávám původní ostaly enom plechy korby
Přílohy
DSC05044.jpg
DSC05043.jpg
DSC05042.jpg
DSC05041.jpg

kenybz

#8 Nový příspěvek od kenybz »

sice to všechno jaksi fungovalo ale hned jsem sa dotoho pustil a předělal na motoru nádrž za plastovů druhý vzd. filtr a další věci a už to maká dobře. Na bubnovce jsem narovnal buben opravil volnoběžky v pojezdových pastorcích atd...jo ta brašnička na řídítkách je z kola ukrajina a vejde sa do toho svíčák svíčky botka a šrubovák a je to docela praktické 8)
dál vložím fotky předělaného vozíku
Přílohy
DSC05301.jpg
DSC05303.jpg
DSC05302.jpg
DSC05300.jpg

DYK

#9 Nový příspěvek od DYK »

Fotit mi tu kompenzaci nemusíš. Já jen aby se na něco nezapomělo. Teď mě napadlo, že to vypadá, že tě mám za úplnýho.... no však víš, tak se omlouvám. Já jen pro jistotu. Raděj mě nafoť odě DSK 316 a DSK 317z boku a je mi jedno z kterýho. Díky. Jinak založil jsi si svoje téma pro svoje jednoosáky, proč ne a tak vzniklo území "Kenybzov" :smich: a bude se zde řešit vše co TVOJE stroje potká.
Su taky rád, že nevyrábíš vlek na tunu. Líbí se mě všeho z mírou.

kenybz

#10 Nový příspěvek od kenybz »

to víš aj mistr tesař sa negdy utne a aj já jsem pěkně utnul ojnicu :-/
kompenzace jasně že je a je vidět na jedné z fotek jak je tam to oje podepříté tů stoličků.
uvažoval jsem o podobném vlákně delší dobu no tak už mám svůj deníček kenybzovic fréz :-)
vozík jak je vidno z předešlých foto měl poněkud menší kola tyto jsou vyřízlé i s náboji ze zadní nápravy škoda favorit každé kolo unese cca 450kg no hlavně to bylo zadara a širší guma sa nebude tolik bořit když povezu hnůj na pole...
k vozíku pak dodělám nejaké nádplaťky na vození sena a uvažoval jsem eště že dám na boky nejaké rozšiřující podprdelové deštice jak sů na nekerých vozíkoch pro terku či vari.
Na vozík pujdů navařit eště nejaké výztuhy a drřáky na kurtny a pak půjde bruska a lak a pak ten hnůj no né
eště dám fotku neznámé sekačky dvojbubnové tak snad ju negdo pozná co je to zač?
Přílohy
DSC05296.jpg
DSC05295.jpg

kenybz

#11 Nový příspěvek od kenybz »

To je jak naschvál...když už mám na vozíku udělanů dešticu na seděéní..... tak včéra jsem zehnál parádní sedátko...no nechám ho zatím doma a buď udělám sulku a nebo nosič nářadí kolečka s brazdama mám taky tož uvidíme
Přílohy
nosič nářadí 2.gif
nosič nářadí.gif
sulka.gif
sulka.gif (7.13 KiB) Zobrazeno 16002 x
DSC05305.jpg
DSC05306.jpg

chobotek

#12 Nový příspěvek od chobotek »

Tu dešticu tam nech, paní kenybzová ušije polštářek a možete sedět vedle sebe. Ináč kdybys chtěl, toš mám celó oj s čepem a bude sulka jak vyšitá. Esi to stihnu, zítra naházím fotky, só u taty na počítaču, aji ty ostatní co sem slíbil.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

kenybz

#13 Nový příspěvek od kenybz »

šak fotky hoď když tož aspoň pro inspiracu no mám původní kola z toho čeveného vozíka a ty by byly akorát. a ty 2 trubky mám svařené za chvílu.
akorát si mosím rozmyslet esi to vůbec využiju aby mě to doma enom nezavazalo.
Podprdelník bych mohl ušit z nejaké potahoviny a je to.
Deštica má aj jakůsi výhodu a to že sa na ňu vlezů aj dvá

malotraktor

#14 Nový příspěvek od malotraktor »

Zdar 8) . Mám vozejk hodně podobnej tomu tvýmu. Akorát na tom vojeti ta výztuha z tý pásoviny mě teprv čeká protže se mě ta slabá rezavá trubka vohýbá. Láká mě taky přeprskat to na sklopku ale je mě zatím líno. Dost na tom, že jsem se donutil udělat brzdy, na těch favoritáckejch kolech to má setrvačnost jak sviňa.
Nevěř všemu co si myslíš

DYK

#15 Nový příspěvek od DYK »

No a kdyby jsi vyráběl co teda? Sulku nebo nosič nářadí? Troufl bych si napsat, že obé a tobě bude na nic. Nad sulkou bych já uvažoval leda tak k BDR 1200 na velkou a rovnou louku. To stejné u mulčovače. Tam by to mohlo fungovat k plné spokojenosti. Když vyběhlo Vari qvatro zkoušel jsem s tím orat. Kdepak ale do našich půd ani na vyorávání brambor rádlem to není. Proto to asi taky tak ryche zkončilo. S nosičem nářadí to nebude o moc jiné. Já to zde kdysi kdesi psal. Za jednoosákem se prostě chodí tak je dělaný a to se hold nedá nic dělat. Kdo se chce vozit musí zvolit jiný stroj. Tím vožením myslím aj nějaků tu prácu, že by to udělalo. Na výlety je to jedno.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“