MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
jirkadanhel

MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru

#1 Nový příspěvek od jirkadanhel »

Prosím o radu. Už jsem z toho roufalý. Zničeho nic mi přestal fungovat motor. Jde pouze na sytič. Když sytič vypnu, hned chcípne. Prosím moc. Poraďte mi, pokud máte někdo s takovým problémem zkušenost. Moc děkuji.

josip

Re: MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru

#2 Nový příspěvek od josip »

skus vycistit karburator

santacek

#3 Nový příspěvek od santacek »

Sice nam MS19,ale mam stejny problem.
Jedine co pomuze,je vycisteni karburatora a nadrze.
Ale to stejne neni na dlouho.Chtelo by to nejaky filtr,ale ten neni kam dat!
Je to vecny boj.

Tom

#4 Nový příspěvek od Tom »

santacek píše:Sice nam MS19,ale mam stejny problem.
Jedine co pomuze,je vycisteni karburatora a nadrze.
Ale to stejne neni na dlouho.Chtelo by to nejaky filtr,ale ten neni kam dat!
Je to vecny boj.
A nejde to udělat tak, že by se dala delší hadička, aby ses dostal mimo motor, a tam dát filtr?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

tondak

#5 Nový příspěvek od tondak »

Chtěl bych ti poradit. První co vyzkoušej,je na karburátoru z pravé strany regulační šroub,ten demontuj a kompresorem přes ofukovací pistoli foukni dovnitř.Pak šroub znova našroubuj tak až ucítiž doraz /z citem/pak šroub povol o jednu celou otáčku.Pak zkoušej znova nastartovat.V zimě je třeba sytič vypínat postupně až je motor trochu zahřátý.Zásadně vzduchový filtr musí být čistý.Pak dotažené šrouby příruby karburátoru / 2ks Thorx/.A poslední zrada na sacím koši karburátoru je sítko které může být znečištěné,další věc z levé strany pod malým krytem je membrána ktera muze být nefunkční.To musíš ale sundat tlumič výfuku aby ses k tomu dostal.Preji všechno dobré :driver:

tondak

#6 Nový příspěvek od tondak »

Ješte bych dodal, nádrž na palivo radši pak vyčistit a nutně dolívat palivo z nového čistého kanistru. :driver: Né z nápojových pet láhví!

Tom

#7 Nový příspěvek od Tom »

tondak píše:Ješte bych dodal, nádrž na palivo radši pak vyčistit a nutně dolívat palivo z nového čistého kanistru. :driver: Né z nápojových pet láhví!
Jeden takový technický dotaz - proč nepoužívat palivo z PET láhví? Občas si taky takhle benzín odliju, a nikdy jsem s tím neměl problém.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

tondak

#8 Nový příspěvek od tondak »

Myslel jsem tím pet láhve nápojové z různých oslazených minerálek, sirupů a pod.Ty zbytky toho cukru a chemikálií umí následně totálně ucpat trysky karburátoru.Nejvíc případů karburátory mot. pily,krovinořezy,atd.Uvádím to z praxe servisu. :prace:

Tom

#9 Nový příspěvek od Tom »

tondak píše:Myslel jsem tím pet láhve nápojové z různých oslazených minerálek, sirupů a pod.Ty zbytky toho cukru a chemikálií umí následně totálně ucpat trysky karburátoru.Nejvíc případů karburátory mot. pily,krovinořezy,atd.Uvádím to z praxe servisu. :prace:
Jo, tak to jo, já to dávám vždy do neslazených.
TomAgro@seznam.cz

Pepik_Plzen

#10 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

jirkadanhel píše:Prosím o radu. Už jsem z toho roufalý. Zničeho nic mi přestal fungovat motor. Jde pouze na sytič. Když sytič vypnu, hned chcípne. Prosím moc. Poraďte mi, pokud máte někdo s takovým problémem zkušenost. Moc děkuji.
Zdravím, a co třeba volnoběžná tryska, jako je třeba u Jawy? Ta když se ucpe tak neběží motor na volnoběh a musí se právě krmit sytičem aby se udržel při životě. Jinak bych možná mrknul i na gugera kolem klikové hřídele. Občas to tam fouká.
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

zemter

#11 Nový příspěvek od zemter »

tondak píše:Chtěl bych ti poradit. První co vyzkoušej,je na karburátoru z pravé strany regulační šroub,ten demontuj a kompresorem přes ofukovací pistoli foukni dovnitř.Pak šroub znova našroubuj tak až ucítiž doraz /z citem/pak šroub povol o jednu celou otáčku.Pak zkoušej znova nastartovat.V zimě je třeba sytič vypínat postupně až je motor trochu zahřátý.Zásadně vzduchový filtr musí být čistý.Pak dotažené šrouby příruby karburátoru / 2ks Thorx/.A poslední zrada na sacím koši karburátoru je sítko které může být znečištěné,další věc z levé strany pod malým krytem je membrána ktera muze být nefunkční.To musíš ale sundat tlumič výfuku aby ses k tomu dostal.Preji všechno dobré :driver:
Dobrý den, mám stejný problém s chodem motoru. Můžete mi prosím poradit, jak se dostanu k tomu sítku sacího koše karburátoru?

milanhb1

#12 Nový příspěvek od milanhb1 »

Teď jsem se s tím babral.Sekal jsem kousek louky a motor nešel na plno-furt jsem musel přes spojku nechat roztočit.
Než se začalo tak jsem dolil čerství benzin.
Po skončení se podívám do nádrže a tam plave takový bílý šlem.
Ten ucpával sítko v nádrží a benzín skoro netekl.
Sundal jsem nádrž benzín víčkem vycákal,protože přes ty labyrinty ve stropě nejde vylít
a přes kohout sítko v nádrži profouknul.Večer pujdu síct další kousek tak uvidím jestli se to zlepší.Jetli ne tak budou následovat další kroky jak jste radili.
Milan

milanhb1

#13 Nový příspěvek od milanhb1 »

Jěště dotaz -máte k Montfieldu někdo nějaký obracák ?
Milan

DYK

#14 Nový příspěvek od DYK »

Jak dlouho tam byl benzín před dolítím co udělal ten chrchel?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kenybz

#15 Nový příspěvek od kenybz »

zdarec se sem trošku vetřu když tu řešíte nepravidelný chod...mám motrovů jednotku tera s motorem jikov a je tam magneto bosch vypadá podobně jak toto: http://www.garden-technik.cz/zapalovani ... i/d-55730/
motor jede... na sytič chytne pak běží bez sytiče ... chod je trochu nepravidelný když dám plný, tak drží tak 1 sekundu a pak vynechává až zdechne jak při přerušení zapalování..na volnoběh dokáže jet pořád ale chod je nepravidelný. palivo OK dodávka paliva se nepřerušuje směs Ok hladina v karbecu taky svíčka, botka dobrá typuju to na to zapalování...ale abych vyhodil peníze jen tak ... tak sa ptám...jo a nemáte někdo výkres stahováku na to magneto?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“