MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru
Moderátor: DYK
-
MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru
Prosím o radu. Už jsem z toho roufalý. Zničeho nic mi přestal fungovat motor. Jde pouze na sytič. Když sytič vypnu, hned chcípne. Prosím moc. Poraďte mi, pokud máte někdo s takovým problémem zkušenost. Moc děkuji.
- josip
Re: MOUNTFIELD ms 16 - problém s chodem motoru
skus vycistit karburator
Sice nam MS19,ale mam stejny problem.
Jedine co pomuze,je vycisteni karburatora a nadrze.
Ale to stejne neni na dlouho.Chtelo by to nejaky filtr,ale ten neni kam dat!
Je to vecny boj.
Je to vecny boj.
A nejde to udělat tak, že by se dala delší hadička, aby ses dostal mimo motor, a tam dát filtr?santacek píše:Sice nam MS19,ale mam stejny problem.
Je to vecny boj.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Chtěl bych ti poradit. První co vyzkoušej,je na karburátoru z pravé strany regulační šroub,ten demontuj a kompresorem přes ofukovací pistoli foukni dovnitř.Pak šroub znova našroubuj tak až ucítiž doraz /z citem/pak šroub povol o jednu celou otáčku.Pak zkoušej znova nastartovat.V zimě je třeba sytič vypínat postupně až je motor trochu zahřátý.Zásadně vzduchový filtr musí být čistý.Pak dotažené šrouby příruby karburátoru / 2ks Thorx/.A poslední zrada na sacím koši karburátoru je sítko které může být znečištěné,další věc z levé strany pod malým krytem je membrána ktera muze být nefunkční.To musíš ale sundat tlumič výfuku aby ses k tomu dostal.Preji všechno dobré
-
Ješte bych dodal, nádrž na palivo radši pak vyčistit a nutně dolívat palivo z nového čistého kanistru. Né z nápojových pet láhví!
Jeden takový technický dotaz - proč nepoužívat palivo z PET láhví? Občas si taky takhle benzín odliju, a nikdy jsem s tím neměl problém.tondak píše:Ješte bych dodal, nádrž na palivo radši pak vyčistit a nutně dolívat palivo z nového čistého kanistru. Né z nápojových pet láhví!
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Myslel jsem tím pet láhve nápojové z různých oslazených minerálek, sirupů a pod.Ty zbytky toho cukru a chemikálií umí následně totálně ucpat trysky karburátoru.Nejvíc případů karburátory mot. pily,krovinořezy,atd.Uvádím to z praxe servisu.
Jo, tak to jo, já to dávám vždy do neslazených.tondak píše:Myslel jsem tím pet láhve nápojové z různých oslazených minerálek, sirupů a pod.Ty zbytky toho cukru a chemikálií umí následně totálně ucpat trysky karburátoru.Nejvíc případů karburátory mot. pily,krovinořezy,atd.Uvádím to z praxe servisu.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Zdravím, a co třeba volnoběžná tryska, jako je třeba u Jawy? Ta když se ucpe tak neběží motor na volnoběh a musí se právě krmit sytičem aby se udržel při životě. Jinak bych možná mrknul i na gugera kolem klikové hřídele. Občas to tam fouká.jirkadanhel píše:Prosím o radu. Už jsem z toho roufalý. Zničeho nic mi přestal fungovat motor. Jde pouze na sytič. Když sytič vypnu, hned chcípne. Prosím moc. Poraďte mi, pokud máte někdo s takovým problémem zkušenost. Moc děkuji.
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.
Dobrý den, mám stejný problém s chodem motoru. Můžete mi prosím poradit, jak se dostanu k tomu sítku sacího koše karburátoru?tondak píše:Chtěl bych ti poradit. První co vyzkoušej,je na karburátoru z pravé strany regulační šroub,ten demontuj a kompresorem přes ofukovací pistoli foukni dovnitř.Pak šroub znova našroubuj tak až ucítiž doraz /z citem/pak šroub povol o jednu celou otáčku.Pak zkoušej znova nastartovat.V zimě je třeba sytič vypínat postupně až je motor trochu zahřátý.Zásadně vzduchový filtr musí být čistý.Pak dotažené šrouby příruby karburátoru / 2ks Thorx/.A poslední zrada na sacím koši karburátoru je sítko které může být znečištěné,další věc z levé strany pod malým krytem je membrána ktera muze být nefunkční.To musíš ale sundat tlumič výfuku aby ses k tomu dostal.Preji všechno dobré
Teď jsem se s tím babral.Sekal jsem kousek louky a motor nešel na plno-furt jsem musel přes spojku nechat roztočit.
Než se začalo tak jsem dolil čerství benzin.
Po skončení se podívám do nádrže a tam plave takový bílý šlem.
Ten ucpával sítko v nádrží a benzín skoro netekl.
Sundal jsem nádrž benzín víčkem vycákal,protože přes ty labyrinty ve stropě nejde vylít
a přes kohout sítko v nádrži profouknul.Večer pujdu síct další kousek tak uvidím jestli se to zlepší.Jetli ne tak budou následovat další kroky jak jste radili.
Milan
Než se začalo tak jsem dolil čerství benzin.
Po skončení se podívám do nádrže a tam plave takový bílý šlem.
Ten ucpával sítko v nádrží a benzín skoro netekl.
Sundal jsem nádrž benzín víčkem vycákal,protože přes ty labyrinty ve stropě nejde vylít
a přes kohout sítko v nádrži profouknul.Večer pujdu síct další kousek tak uvidím jestli se to zlepší.Jetli ne tak budou následovat další kroky jak jste radili.
Milan
Jěště dotaz -máte k Montfieldu někdo nějaký obracák ?
Milan
Milan
Jak dlouho tam byl benzín před dolítím co udělal ten chrchel?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
zdarec se sem trošku vetřu když tu řešíte nepravidelný chod...mám motrovů jednotku tera s motorem jikov a je tam magneto bosch vypadá podobně jak toto: http://www.garden-technik.cz/zapalovani ... i/d-55730/
motor jede... na sytič chytne pak běží bez sytiče ... chod je trochu nepravidelný když dám plný, tak drží tak 1 sekundu a pak vynechává až zdechne jak při přerušení zapalování..na volnoběh dokáže jet pořád ale chod je nepravidelný. palivo OK dodávka paliva se nepřerušuje směs Ok hladina v karbecu taky svíčka, botka dobrá typuju to na to zapalování...ale abych vyhodil peníze jen tak ... tak sa ptám...jo a nemáte někdo výkres stahováku na to magneto?
motor jede... na sytič chytne pak běží bez sytiče ... chod je trochu nepravidelný když dám plný, tak drží tak 1 sekundu a pak vynechává až zdechne jak při přerušení zapalování..na volnoběh dokáže jet pořád ale chod je nepravidelný. palivo OK dodávka paliva se nepřerušuje směs Ok hladina v karbecu taky svíčka, botka dobrá typuju to na to zapalování...ale abych vyhodil peníze jen tak ... tak sa ptám...jo a nemáte někdo výkres stahováku na to magneto?