Dekompresný ventil
Moderátor: DYK
Dekompresný ventil
Chlopy, príjemný pokec na stránkach, ale ja by som sa chcel spýtať či niekto dorábal dekompresný ventil na Varine?????? strašne sa mi ťažko štartuje a chcel by som si to zjednodušiť.
PS: špatný štart nie je chyba stroja ale majitela čo to nedokáže potiahnúť
ďakujem
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dekompresný ventil
Předpokládám, že myslíš motor Jikov 2 takt. První ho neměly, poslední typy byly dodávány již s dekompresorem. Nijak se nezapínal, když je motor v klidu, je ventil otevřený, jakmile v motoru vznikne tlak, tak přes membránu se uzavře. Dá se to dokoupit jako samostatný díl a asi bys musel použít i jinou hlavu motoru.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
jikov 1438
nekazí sa tá prestavba? resp dekompresný ventil?
čo treba pretesniťokrem hlavy válca aj medzi válcom a blokom????
nekazí sa tá prestavba? resp dekompresný ventil?
čo treba pretesniťokrem hlavy válca aj medzi válcom a blokom????
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Přetěsňovat nemusíš nic, sundáš hlavu a dáš tam jinou, mám to už na druhém motoru a nevím o tom. jinak mechanické máš třeba na křoviňácích Stihl, ted drží stále, dyž chceš startovat na rameni zmáčkneš dekompresor a jak motor naskočí, tlak jej zavře. Na Jikovu to dělá tlak na membránu, není tlak, je otevřeno, je tlak, uzavře
Teď jsem se díval na ceny ND. Nová hlava válce 520, dekompresní ventil 1035, těsnění 20... Potřeboval bych ještě něco? Je v tom nějaká zrada?
Pivo je moje palivo.
Vďaka za info a ceny, ešte som sa dozvedel o trubičke zavedenej späť do karburátora, je nutná táto úprava alebo je to len kôli ekológii či funkčnosti?
Není to náhodou tak, že ten ventil zavítá v závislosti na podtlaku v karburátoru?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ako miešať olej s bendzínom pre2T keď tam mám deko ventil? aký olej?
Ako miešať? Naleješ olej do bandasky ve které máš benzín a třepat a třepat a třepat až do úpného protřepání.
Ptáš-li se po poměru pak vždy poměr doporučený výrobcem motoru a to i kvalitu oleje dle API. Bohatě na to stačí třeba Mogul STF. Jen ne žádnou syntetiku za pětikylo ap. V těchto motorech paradoxně více karbonují než v těch, pro které jsou určeny i proto, že by jsi měl dodržet poměr výrobce motoru a pro tu syntetiku to bývá většinou moc. Mám dojem, že pro motory Jikov je nejvýšší poměr 1:40. 1:50 už je vzhledem ke konstrukci motoru, materiálům ap. málo.
Ptáš-li se po poměru pak vždy poměr doporučený výrobcem motoru a to i kvalitu oleje dle API. Bohatě na to stačí třeba Mogul STF. Jen ne žádnou syntetiku za pětikylo ap. V těchto motorech paradoxně více karbonují než v těch, pro které jsou určeny i proto, že by jsi měl dodržet poměr výrobce motoru a pro tu syntetiku to bývá většinou moc. Mám dojem, že pro motory Jikov je nejvýšší poměr 1:40. 1:50 už je vzhledem ke konstrukci motoru, materiálům ap. málo.
čo má prosím ťa spoločné primiešanie oleja do benzínu s dekompresným ventilom? ako rádí DYK, dodrž pomer určený výrobcom.richmond píše:Ako miešať olej s bendzínom pre2T keď tam mám deko ventil? aký olej?
On má určitě strach, aby si ventil nezakarbonoval nebo jinak nezničil dřív než zdechne (začne propouštět) sám a že by byl bezporuchový se říci nedá.
Neviem ako často motor používa (pochybujem že denne), takže určite mu to karbon tak skoro nezničí....
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Ano, dekompresor je spojený hadičkou s karburátorem na vstupu do motoru a je řízen podtlakem.
Míchání poměru oleje s benzínem nemá nic společného s dekompresorem.
Míchání poměru oleje s benzínem nemá nic společného s dekompresorem.
Já chtěl tou svojí poznámkou o podtlaku z karburátoru navést ričmonda určitým směrem a neservírovat mu to na podnose, protože není nad vlastní zkušenost a ty jsi to prozradil Ale ne o nic nejde jen mě štve že uběhly dva dny a nic. Člověk neví zda stačí nebo ne nebo co? Založených témat tři řiti a vy si pište co chcete. To mě vadí ze všeho nejvíc. Přece když se na něco ptám a založím si vlákno, tak tam chodím seč můžu a tu možnost jednou za den má snad každý a čtu a čtu popřípadě nějaká doplňující otázka nebo stačí a vím vše a s díky se rozloučím. Prostě komunikuju. Nic víc nic míň.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Dyku, to neřeš, byl bys jenom nasraný. Když se někdo slušně ptá, pokud vím, snažím se poradit a co s tou radou udělá, to je každého věc. Mně daleko víc vadí naprosto odborné rady umělců, kteří něco slyšeli v hospodě a máš problém je přesvědčit o jejich pravdě.