Oracie návleky
Moderátor: DYK
-
Oracie návleky
Oracie návleky na kolesá ÁNO alebo NIE?
Chcel by som vedieť vaše názory, postrehy, pripomienky a rady.
Mám doma Agzata a plánujem si zhotoviť oracie návleky ale počul som dva názor :
1. je to super vec dá sa orať aj v blate a aj na hrubej vrstve hnoja
2. nie nabije sa to pôdou a šmýka to
Chcel by som vedieť vaše názory, postrehy, pripomienky a rady.
Mám doma Agzata a plánujem si zhotoviť oracie návleky ale počul som dva názor :
1. je to super vec dá sa orať aj v blate a aj na hrubej vrstve hnoja
2. nie nabije sa to pôdou a šmýka to
Naposledy upravil(a) ivann1 dne sob lis 07, 2009 3:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Re: Oracie návleky
No zrejme myslíš niečo takéto....osobne s tým skúsenosti nemám ale mylím že je blbosť že sa to viac zanáša pretože medzera medzi šípmy je večšia ako pri šípových pneu. takže by sa maly zanášať menej...ale je to len názor
-
Ano je to ono.
Takže pri výrobe by som si asi mal dať pozor na vzdialenosť tých "drapákov"
Vďaka za názor
Takže pri výrobe by som si asi mal dať pozor na vzdialenosť tých "drapákov"
Vďaka za názor
-
To je všetko?!
A ďaľšie názory ?
A ďaľšie názory ?
Ale ved samozrejme že to je dobré.... ved ej to iba nato určené....
A inak da sa uplne v pohode orat aj bez toho... teda aspon ja som to zatial nepotreboval, pokial mas teda dobré šípy
A inak da sa uplne v pohode orat aj bez toho... teda aspon ja som to zatial nepotreboval, pokial mas teda dobré šípy
-
Šípy sú zatial nové
Zvažujem výrobu v pribehu budúceho roku. Tak chcem byť informovaný a vedieť čoho sa vyvarovať.
Obávam sa, že keď pohnojím alebo keď bude blato aby tie gumenné šípy nešmíkali.
Zvažujem výrobu v pribehu budúceho roku. Tak chcem byť informovaný a vedieť čoho sa vyvarovať.
Obávam sa, že keď pohnojím alebo keď bude blato aby tie gumenné šípy nešmíkali.
Za blata sa neore
-
No dobre OK.Johny1490 píše:Za blata sa neore
Ale ja len chcem vedieť či tie drapáky májú mať tvar V alebo stačia rovné alebo zošikma alebo...., či majú byť hustejšie pri sebe alebo naredšie?
Proste či to má neaký vplyv na záber?
Nemusí být do šípu já je mám jen šikmo k jedné straně a Jonny má pravdu za blata sa neore, protože když je to mokrý tak že se to lepí, tak se to lepí na vše. Návleky si udělej když nic získáš na vlastní kůži nějaké zkušenosti. Jen bacha při otáčení - kola neproklouznou ani ťuk, tak ať tě to "nevystřelí" mimo dosah stroje. Když le "vzorek" čistý záběr je stoprocentní a taky to dokáže rozlomit nastavovací těleso.Počítej taky s tím, že pokud budeš dělat ty z fotky je třeba pro jejich nasazení upustit tlak z pneu pak nasadit dotáhnout a znovu napumpovat, takže jakási manipulace u toho je. Já mám jinou konstrukci unášenou přišroubováním čtyřmi imbusy k venkovním závažím kol. Je to oněco míň pracný, ale taky to není hned. Možná by jsi se měl poohlédnout po inzerci. Sem tam je někdo prodává za rozumný peníze a je to bez práce. Hlavně nemusíš vymýšlet vymyšlený.
Musím taky napsat, že s Vari už nějaký ten rok neořu ale vlastních zkušeností pár mám.
Musím taky napsat, že s Vari už nějaký ten rok neořu ale vlastních zkušeností pár mám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Dyk
Neké foto by sa nenašlo?
Neké foto by sa nenašlo?
Našlo a té fotky si važ! Když jsem to kolo doloval roztrhl jsem si montérky přes půl řiti, tak jsem s nima hnad přiložil No co už, napíšu Ježiškovi. Taky musím opravit co jsem psal víše - mám navařený plocháče do šípu a ne k jedné straně jak jsem se původně, nevím proč, domníval.
-
Vďaka za foto a tých monterirk je mi lúto.
Zaujímavé riešenie. Ako tak pozerám máš jeden široký plocháč anie dva úzke
Zaujímavé riešenie. Ako tak pozerám máš jeden široký plocháč anie dva úzke
Zdravím, máme obruče na tere a je to paráda aj keď ju používame iba na sadenie a vyorávanie zemiakov. Aj keď neviem ako to ťahá bez obručí, lebo sme ju už tak kúpili, sú vyrobené z jedného pásu plechu okolo pneu na ktorom sú navarené drapáky tvaru písmena V, pás po obvode spája jedna skrutka. Na tvare drapákov moc nezáleží, lebo sa samé aj tak nečistia no aj keď sú oblepené blatom aj tak hryzú
Ivan, ano je to stočený jeden silnější plocháč. Do každé půlky vnějšího závaží jsem podle toho železa udělal dvě díry se závitem a za ně to drží. Tedy celkem čtyři šrouby M10 na jedno kolo. Má to tu výhodu, že se nemusí upouštět a znovu hustit pneu jen se přizvedne stroj a přišroubuje se orebný "návlek". Průměr toho železa je dostatečný a když se dává na nové (neojeté) pneu jde lehounce z tuha ale zase není žádná vůle a pro přesnost označení děr ideální.
-
Já, když jsem oral kousky frézou, tak jsem návleky nepoužíval, i když je mám. Udělali jsme si ocelová kola se šípovým "vzorkem" Výměna celých kol přez svěrnou objímku byla jednodušší, než montáž návleků
Co nejde urvat silou, jde ještě větší silou. Co upadne, to tam nepatří......