Jak nastavit pluh?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
strafnik

Jak nastavit pluh?

#1 Nový příspěvek od strafnik »

Zdravím všechny traktoristy.Vlastním MT7 Uni. Čeká mě orba a postrádám návod na oboustranný pluh. Chci se touto cestou dopídit správného připojení k malotraktoru, předpokládám, že zbytek nastavení mohu okoukat z videa třeba z Agzatu nebo Tery. Jde mi konkrétně o to, jaká vůle nebo předpětí je potřebné v závěsu na malotraktoru - tlačné šrouby na pluhu lze totiž docela "našponovat" oproti závěsu a jelikož pluh je vcelku nový, nerad bych ho zničil, nebo poškodil závěs. Dále by mne zajímalo, jak ošetřit po orbě radlice, kovový lesk rychle koroduje. Bohužel musím traktůrek a jeho příslušenství "garážovat" pod plachtou na dvorku. Nátěr bych asi musel před každou orbou odstranit, nějaký vosk nebo snad bezbarvý lak? Olej či vazelína asi není dobrý nápad :shock: Díky.

Repro

Re: Jak nastavit pluh?

#2 Nový příspěvek od Repro »

tie sroby len dotiahni aby sa dotykali o zaves,

petr j

#3 Nový příspěvek od petr j »

:shock: to s tím odstraňováním nátěru jsem nepochopil. pustíš pluh do země a na deseti metrech je odstraníno - co chceš řešit ? nebo jsi nějakej ekolog, že ti pár gramů ošoupané barvy v záhonu vadí ? to by ses musel vrátit k dřevěnému ruchadlu bratří Veverkovic a tahat ho ručně, aby to bylo dost EKO :) ....po uskladnění radlice neřeš. při příští orbě budou po pár metrech zas jak nové. tak dlouho tě po světě pánbůh chodit nenechá, že by ses dočkal toho, že ti na dvorku pod plachtou prorezatěj ;-) připojování je tak, jak ti napsal kolega. nic nepřeháněj, nic moc nešponuj, prostě normálně s citem utáhnout

kenybz

#4 Nový příspěvek od kenybz »

Nevim kere srouby myslis? ty 2 co jsou na nastavovacim telese a opiraji se o zaves na traktoru tak tam ma byt vule aby se mohl pluh pohybovat do stran cca 2cm je to pro to abys mohl ten traktorek ridit kdyz to das na fest tak si pojede jednim /svojim/smerem a velice tezko ho budes smerovat do brazdy a celkove nastaveni tech sroubu musis vyzkouset tak aby ten pluh jel skoro sam v brazde a netahl do strany. Radlici nenatiram nicim ale muzes pouzit obycejny stolni kuchynsky olej.

ola

#5 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,tady už bylo všecko řečeno,takže není co dodat akorát,že také žasnu nad tým mazání,jeden maže barjakým olejem,druhý stolním a třetí na to sere no a výsledek je sa mně zdá,že stejný.
V sůsední dědině byl ale borec,který měl pluh furt krásně zelený,byl sem eště mladý šohaj a tak mně to nejak nepřišlo.Jednůc sem sa tam cosi ochomét a on zrovna mastil tu radlicu samozřejmě,že zelenů barvů,ptám sa ho co to jako vyváďá a on,že šak orál,tak to musí natříť,kdesi ve febrice šlohnůl patnáctku barvy a tak to po orbě dycky přejél štětků.Toto už je nejmeň 35 roků,strýc už dávno nežije ale pluh je tam furt stejný,akorát,sa mně zdá,že jim došla te zelená barva,protože už je pěkně červený jak liška rezavá.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Orešanec

#6 Nový příspěvek od Orešanec »

Ja pluh nemazem nicim, iba pred orbou chytim karbobrusku s dratenym kotucom a hrdzu pekne obrusim dolu. Pluh funguje od prvych centimetrov ako ma a nelepi sa na neho poda, ako ked odrhavas farbu orbou.

staník

#7 Nový příspěvek od staník »

Copak pluh ale viděl jsem takhle natřenej diskér na každou zimu 8)
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

strafnik

#8 Nový příspěvek od strafnik »

Takže pánové, vřele děkuji za rady i za jadrnou mluvu. Zdá se, že pomoci se mně od Vás dostalo. Původně jsem tenhle dotaz chtěl položit v sekci MT7 Uni, ale je to nějaké mrtvé, asi vlastníci MTéček ořou a nemají čas na net. Pokud je tedy možno, Administrátore, aby toto téma bylo přesunuto, učiňte tak do sekce MT7 UNI.
P.S. Věřím, že to už tady jednou bylo, právě proto si cením Vaší snahy znovu pomoci! :potlesk:

kenybz

#9 Nový příspěvek od kenybz »

tož to už je úchylárna haha

strafnik

#10 Nový příspěvek od strafnik »

Nemáte někdo originální návod na dvojitý pluh UNI
Přílohy
pluh_dvojitý.jpg

zde

#11 Nový příspěvek od zde »

strafnik píše:Nemáte někdo originální návod na dvojitý pluh UNI
pozri sem http://www.vari.cz/rady-do-zahrady/deta ... orbou.html

strafnik

#12 Nový příspěvek od strafnik »

Díky, měl jsem na mysli tištěnou publikaci konkrétně pro pluh Uni. Jednak sbírám podklady pro web http://mt7-uni.ic.cz/ a jednak by mě zajímalo co k tomu výrobce napsal, měl by tam být i katalog ND. Těžko se shánějí, ale po smluvních servisech AGS se občas dá něco poshánět.
Rovněž bych touto cestou chtěl požádat, pokud někdo vlastníte originální nářadí s původním návodem k systému Uni, poskytněte je prosím pro web o tomto malotraktoru. (míněno naskenované návody)
Naposledy upravil(a) strafnik dne čtv zář 17, 2009 8:19 pm, celkem upraveno 1 x.

zde

#13 Nový příspěvek od zde »

no ja mam na vari nastaveny pluh tak ze chodim vedla neho a chytam ho len ked otacam na koncoch.video dam az po tohtorocnej orbe :)

strafnik

#14 Nový příspěvek od strafnik »

Videa jsou poučná, jen kdyby někdo natočil takové instruktážní video i konkrétně pro MT7 Uni, to by byla paráda. Bohužel uživatelů MT7 je drtivá menšina oproti Vari, Agzat..... ale i tak bude príma, když se podělíte o své zkušenosti.

jarda š.

#15 Nový příspěvek od jarda š. »

Zdarec všem takhle by to mělo makat.
http://www.youtube.com/watch?v=_g1myzrV ... re=related

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“