tera - radlička na sníh

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

tera - radlička na sníh

#1 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Chtěl bych se zeptat majitelů dvoukolových silostrojů na radličky na hrnutí sněhu originálně vyráběné. Konkrétně tera nebo vari. Má to být metr široké a necelý půlmetr vysoký. Síla materiálu údajně jen 3mm, váha podle štítku kolem 30ti kil. Není to moc slabý? Nezkroutí se to při nárazu do zmrzlý krtiny? Chci to naroubovat na pásovou vyvážku dřeva, něco jako železný kůň, váží to něco přes dva metráky. Šířka radličky mi vyhovuje ale ty tři milíky síly materiálu se mi zdá málo...

JardaCNC

Re: tera - radlička na sníh

#2 Nový příspěvek od JardaCNC »

Mam na 4kolce radlici z 2.5 mm plechu. Sirka 120 cm. Vaha 4kolky se mnou cca. 300 kg. Brit - guma.
Radlici jsem neohl. Taky zalezi jak je tvarovana - radlice. Spis se to cele zastavi. :vztek:

jirka58

#3 Nový příspěvek od jirka58 »

Já používám na Terru tu původní SR-85, to je poctivá 4-ka, možná 5-ka plech. Je teda jen 85 cm široká, ale jen tak s ní něco nehne. Spíš prohrábnou kola a stojíš.

liba23

#4 Nový příspěvek od liba23 »

Jednu takovou origo mám volnou, je to česká výroba, cca 4 - 5 plech, dole je šroubovaný břit asi hardox, šířka do metru, kdyby byl zájem nafotím

DYK

#5 Nový příspěvek od DYK »

U radlic s připojením "na trubku" už není k dispozici připojovací adapter ASRA/U pro převodovku DSK317. Lze používat jen s DSK316.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Lišák1 »

Adaptér je i doma lehce vyrobitelný, mám ho dělaný a žádný problém. Radlici mám origo Terra a mám ji dokonce rozšířenou na obě strany.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“