Novy motor VARI 200XP-zabeh
Moderátor: DYK
Novy motor VARI 200XP-zabeh
Zdravim zaobstaral som si cisto novy motor.No v manualy nevidim ale nic o zabehu.Ako zaujima ma ci ho mozem hned dat do plnej zataze.Lebo ono ma caka aktualne skor v poradi orba.Tak neviem ci to potom mozem ho dat hned do plnej zataze ako isiel mi na prazdno ale najprv pri prvom starte na min a potom som mu ako sa zahrieval motor pomalicky daval viac plynu cca pol hodinu siel len .Dik
Re: Novy motor VARI 200XP-zabeh
Nemyslím si ,že zrovna při orbě vystavuju motor max. zátěži .To mám dojem ,když dělám s rotavátorem ,tak dostává záhul o něco víc .Rozumně se to dá provozovat(zabíhat) při jakékoliv práci.
Tak u mna je orba max zataz, mozno este nejake tahanie vlecky s drevom je viac .No neviem
Kdysi jsem se na to ptal, tak než to vypisovat, přeposílám odkaz https://www.vari.cz/rady-a-navody/disku ... ?thId=3745
Choval jsem se tak ke všem motorům, ještě než jsem se ptal a nebyl problém. Honda GCV190 nám slouží už 12let
Choval jsem se tak ke všem motorům, ještě než jsem se ptal a nebyl problém. Honda GCV190 nám slouží už 12let
No v manualy mam jedine ze po 10h treba vymenit prvy olej .Takze podstate nic ine.Inak precital som si celu stranu v tom linku.
No a hned nahoře píší že "velmi důležitá je první výměna oleje, která je doporučena po prvních 5 hodinách" a teď si můžete vybrat
Vsak ano mozem aj skor, len ja mam v manuale 10h preto pisem ze 10h.Takze podstate ine teda ohladne zabehovania nieje.Takze orat mozem hned sa da povedat.
Výrobce motoru doporučuje výměnu po 10h, Tomáš Belinger (obchodní ředitel Vari) doporučuje těch 5 hodin. Žádné zvláštní zabíhání kromě té první vyměny oleje není potřeba.
Jasne dam teda po 5h resp uz len 4,5h a uvidim co z toho vide aky bordel .Dik teda .
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No strieborny olej co ine.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
dam potom foto
Olejová metalíza....
Melete už nesmysli, víte to?!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Zabíhat není potřeba - maximálně na první olejový náplni, kterou stejně po 5 hodinách vyměníš, bych motoru dal méně ,,čočky", prostě ne hned plnou zátěž, aby si vnitřek motoru aspoň trochu sednul. Ideální je sečení bubnovkou nebo vození lehkýho matroše na vozejku.
Ono je taky důležitá vykonostní třída oleje API: