Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Pole mám na rovince, takže to problém není, v té prodejně mi tvrdili, že dvoutakt je na to slabý, že je vhodnější si už pořídit novější Vari, nejlíp už s motorem Honda 190.
Rád bych si sazeč pořídil, ale bojím se, abych se nenadřel se sázením víc než rukama.
Rád bych si sazeč pořídil, ale bojím se, abych se nenadřel se sázením víc než rukama.
Předpokládám že s tím sazečem se jezdí na zpátečku,tedy u té Terácké převodovky a tam ji nemáš šanci zadusit. Nevěř těm prodejcům potřebují jen tržit,já měnil Terácký motor za Hondu 190 ale taký vražedný rozdíl jak Ti tvrdí prodejci jsem tam nepocítil.
Podívej se na videa na stránkách výrobce a sám posuď, jak namáhavé to je. http://www.vari.cz/bonus.html tam si najdi sázení brambor a mrkni. Že to dvoutakt nezvládne? Ale zvládne a musím ti říct, že tě onen prodejce otypoval na troubu, kterého by šlo okrást a nebo je debil on sám. Místo toho aby prodal sazeč, tak vymýšlí pičoviny a vše proto, aby otrávil zákazníka. Jen doufám, že to nebyl autorizovaný prodejce? Jestli jo, pak kdo? Fakt některý ty "odborníky" nechápu. Teorie bídná praxe žádná.
Já mám sazeč ještě tažený, ne tlačený, do kterého se vejde 50 kg brambor a Vari s ním funguje úplně v pohodě.
Se sazečem se v případě T20 jezdí na zpátečku, stejně jako při orbě.
Já mám sazeč ještě tažený, ne tlačený, do kterého se vejde 50 kg brambor a Vari s ním funguje úplně v pohodě.
Se sazečem se v případě T20 jezdí na zpátečku, stejně jako při orbě.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
To dyk:
Budeš se divit, ale to, že Terra neutáhne sazeč, mi říkal přímo jeden z Vari (jmenovat nebudu). Doufám teda že jako trouba nevypadám ( i když manželka se potutelně směje:-DDD) Zatímco ten, co mi říkal, že to bez problémů pojede, byl normální prodejce s nářadím a stroji a náhradníma dílama.
Ještě by mě zajímalo, jak má být to pole na tento sazeč nachystané. Jestli stačí jenom zavláčet, aby bylo tvrdší nebo radši pořádně nakypřit (nadělat hlínu), aby se kola dobře otáčela a zároveň se to pěkně zahrnovalo.
Budeš se divit, ale to, že Terra neutáhne sazeč, mi říkal přímo jeden z Vari (jmenovat nebudu). Doufám teda že jako trouba nevypadám ( i když manželka se potutelně směje:-DDD) Zatímco ten, co mi říkal, že to bez problémů pojede, byl normální prodejce s nářadím a stroji a náhradníma dílama.
Ještě by mě zajímalo, jak má být to pole na tento sazeč nachystané. Jestli stačí jenom zavláčet, aby bylo tvrdší nebo radši pořádně nakypřit (nadělat hlínu), aby se kola dobře otáčela a zároveň se to pěkně zahrnovalo.
No, předně musím říct, že když jsem si to po sobě znovu přečetl, taky mě napadlo, že to můžeš pochopit tak, že o tobě nepíšu nijak pěkně, ale já jsem jen chtěl popsat, jak si tě kdo otypoval, ne že na tom něco je takže případně přijmi moji omluvu za nejasný text. K tomu motoru. Když dám na Vari motor Terra tak to funguje, když dám na DSK 316 s mulčovačem motor z Terry funguje to také. Tráva sice není po krk, ale nějaká tam je a jede to. Zemina by měla být pro sázení zrotavátorovaná.
Tady máš fotky co jsem mulčoval s motorem Terra a od Antonyho půjčeným mulčovačem
Tady máš fotky co jsem mulčoval s motorem Terra a od Antonyho půjčeným mulčovačem
Nee, neurazil jsem se:-) Jinak děkuju za rady ohledně Terry a sazeče. Nejsem zrovna příznivec rotavátorování na poli (tím nemyslím malé záhumenky a zahrádky a podobná pidipolíčka), radši používám kultivátor pro nakypření. Přece jenom si myslím, že rotavátor zjara "uřeže vláhu" (jak se u nás říká:-) Ale to už by asi bylo na jiné téma i fórum Nerad bych tu vyvolával diskuzi mezi příznivci kultivátorů a rotavátorů
V každém případě si velmi cením Tvých rad a hodně jsi mi usnadnil rozhodování, díky:-)
V každém případě si velmi cením Tvých rad a hodně jsi mi usnadnil rozhodování, díky:-)
O příznivcích a odpůrcích rotavátorování také vím a ani já nebudu nikoho přesvědčovat o jednom nebo druhém, že je to "nej". Ono, když je od podzimu pěkně zoráno k tomu vhodná struktura půdy a zima také udělá svoje, lze sázet i do toho. S kapilaritou půdy bych si zásadně hlavu nelámal, ta se obnoví cca do měsíce. Já bych si tedy dovolil poradit - kup si sazeč, bude to sázet a měl by jsi být spokojen, jen budeš muset nahrnout. Tím, jak je sazeč v předu, už nejde dělat vysoké kopce, protože se nevejdou pod převodovku. Toto je ale malý problém, neb nahrnovat stejně budeš, ne? U toho taženého sazeče zahrnovaly dva disky a kopec byl větší než světlost pod převodovkou. A stejně se v průběhu vegetace nahrnovalo.
Ještě si prověř uchycení toho sazeče s tvým spodním závěsem, tedy do míst pro "velké" závaží. Jestli není nějak zkrácený a pod. To by mohla být snad jediná, lehce " léčitelná" závada.
Ještě si prověř uchycení toho sazeče s tvým spodním závěsem, tedy do míst pro "velké" závaží. Jestli není nějak zkrácený a pod. To by mohla být snad jediná, lehce " léčitelná" závada.
Nevíte z čeho je to převodovka? http://dum.bazos.cz/inzerat/30495416/Pr ... ZDARMA.php
Chtěl jsem udělat sekačku s pojezdem jak je vidět na fotkách , ale z časových důvodů jsem koupil v bazaru sekačku na Terru. Je to asi sekačka Jikov LTS V48S s pojezdem. Začal jsem dělat opravu a zjistil že hřídel je ohlá. Tak je třeba koupit novou. http://brendak2.rajce.net/Pojezd
Ještě jsem tam přidal foto jak se může ohnout 20 mm hřídelka a nůž do sekačky. A to už jsem ten nůž trochu rovnal. http://brendak2.rajce.net/Pojezd
To je tak, když se neseče jen tráva. Konec klikovky na normálních sekačkách má větší průměr a dopadne stejně. U tebe je škoda zanedbatelná.
To jo. Ale stějně nová hřídelka stojí asi 400 a i unašeč nože je třeba koupit nový ten stojí myslím přes stovku a nová ložiska. Nůž ten vyrovnám.
Ne není. Ale můžu ho vyfotit.